LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kihívás teljesítve

Idén március 11-én adtunk ki egy közleményt, melyben a ti segítségeteket kértük. A „Szükségünk van rád!” felhívásunkra elképesztően sokan jelentkeztetek. Többen kértétek, tegyük közzé az adatokat, most ennek teszünk eleget – közben pedig nem győzünk hálálkodni!

Aki nem emlékszik felhívásunkra, itt, vagy e videó segítségével is visszaemlékezhet:

Két mondatban összefoglalva: megalkottunk néhány „csomagot”, különböző összegű felajánlásaitokért cserébe LokiBlogos tárgyakkal szerettük volna megköszönni, hogy nem csak olvastok, hanem támogattok is minket. Az elmúlt 5 évben folyamatosan mi finanszíroztuk a bloggal kapcsolatos kiadásainkat, ami kezdett kicsit felemészteni minket. A jóvoltotokból azonban most már olyan lehetőségek is kezdenek megnyílni előttünk, ami eddig csak álom volt. De maradjunk a számok nyelvén:

polopJúnius elsejéig 36 fő jelezte támogatási szándékát, közülük 32-en pedig már az oldalsávunkban lévő támogatók közé fel is kerültek. Az általuk adományozott összeg eddig kicsit több mint 250.000 forint volt! Sosem gondoltuk volna mindezt, elképesztőek vagytok! Köszönjük mindenkinek! Nyilván ebből az összegből finanszíroztuk, hogy a sok-sok LokiBlog póló, bögre, korsó, könyöklő eljusson hozzátok, ez nagyjából 110.000 forintunkba került. A megmaradt összeg (140.000 ft!) egy részének már van helye, egy másik részét előre elkülönítettük bizonyos célra, egy harmadik részét pedig egyelőre vésztartalékoltuk, hosszútávú tervekre félretettük.

Mi az, amit eddig megvalósítottunk? Egyrészt március óta már minden hazai mérkőzésen is élő közvetítéssel jelentkeztünk, Békéscsabán már saját mobilnetünket használtuk. Napokon belül beindul tippjáték oldalunk, a Tizenkettes (ennek linkjét most először, itt tesszük közzé!), ami az EB és az NB I tippjeinek tökéletes kis helye lesz. Megállapodást kötöttünk egy fényképésszel, akitől szinte minden mérkőzés után kapunk saját fotó- és videóanyagot, ezekkel videós, ill. írásos összefoglalóinkban már találkozhattatok. Ezzel kapcsolatban egy-két kisebb összegű hardveres mókával bővítettük technikai hátterünket, amikre szintén nagy szükségünk volt. Hamarosan találkozunk Balogh Norbival, hiszen őt választottátok az év játékosának, a kupát pedig így már nem csak tőlünk, hanem tőletek is kapja!

A jövővel kapcsolatban elsődleges feladatnak látjuk, hogy a közvetítési rendszerünket fejlesszük technikailag. A számunkra elérhető legtökéletesebb hangzást szeretnénk, a legtökéletesebb közvetítési móddal. Több opciónk is van minderre, de a megmaradt összeg fele várhatóan ide fog kerülni. Időközben sikerült megszereznünk a lokiblog.hu domain címet. A szerver és a domain-címek fenntartása folyamatos kiadást jelent, de a jelenlegi pénzkeretünkből nem kérdéses ennek megoldása sem. Felmerült még számos lehetőség, amivel növelhetnénk a blog minőségét, bővíthetnénk a repertoárunkat, ezek még megvitatás alatt állnak, a lehető legalaposabbak szeretnénk lenni ezzel kapcsolatban. Amire pedig ígéretünkhöz híven nem volt és nem lesz egy forint sem felhasználva: a bérletet, jegyet, utazást (no meg a hűtött sört) továbbra is önköltségi alapon intézzük, ahogyan eddig.

kosz1

Ami külön öröm, továbbra is kapunk ígéreteket, így a következő hetekben még további támogatókkal bővülhetünk. A támogatás lehetőségét nem zárjuk el senki elöl, de örömmel jelentjük ki, hogy túlszárnyaltuk az előzetes várakozást, kaptunk kellő összeget arra, hogy fennmaradjunk, hogy a technikai hátteret kellő minőségűre fejlesszük és ezért nagyon hálásak vagyunk nektek! Szintén hatalmas köszönet a sok-sok pozitív visszajelzésért, amik újból és újból megerősítik azt, hogy szükség van arra, amit szabadidőnk terhére, ingyen csinálunk – és olykor, amatőrökhöz képest nem is csináljuk ezt olyan rosszul.

A LokiBlog bebizonyítta 3 hónap alatt nekünk és nektek is, hogy igazi blogként, igazi közösségi erőként funkcionál. Óriásiak vagytok, köszönjük!