LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

San Marinóban kezdődik a szezon

Bő egy hónapos felkészülés után máris elindul a Loki szezonja, csütörtökön az Európa Liga első selejtező körében San Marinóba látogat a csapat, az SP La Fiorita gárdájához. Több játékos is hiányozni fog a keretből, de így is jó eredményt kellene elérnünk az egy hét múlva esedékes visszavágó előtt.

loki repcsi

A szurkolók többsége valószínűleg gólzáporos sikert vár el a Lokitól már a kinti mérkőzésen is, és ezzel mi sem vagyunk másként. A San Marinói kis csapat az utóbbi négy kiírásban egyaránt szerepelt a második számú kupasorozat selejtezőiben, ezeken azonban összesen egy gólt szereztek (éppen tavaly, a Vaduz ellen), cserébe viszont huszonnégyet kaptak. Legszorosabb meccseiket a máltai Valletta és az észt Levadia Tallin ellen játszották, előbbit ráadásul idegenben tudták megszorongatni, mindössze egy-nullára kaptak ki. Keretükhöz tartozik a leginkább ismert San Marinói csatár, Andy Selva, aki a válogatottban is ért el fontos gólokat, valamint pár napja kiderült, hogy az idén is bevetik a nemzetközi kupában az egyébként már visszavonult Damiano Tommasit. Az olasz játékos neve a Romából lehet ismerős, de játszott a nemzeti válogatottban is huszonöt alkalommal. Már 2009-ben visszavonult, azonban tavaly az Európa Liga idejére visszatért a La Fiorita csapatába (ő lőtte azt a bizonyos gólt a Vaduznak), és most ugyanerre készül ellenünk is. Ellenfelünk múltjáról bővebben írtunk tegnapi cikkünkben.

fiorita-lokiA Loki várható felállása

Ahogy fentebb már írtam is, jó páran hiányozni fognak a keretünkből. Korhut Mihály szereplése nem rég ért véget az Európa Bajnokságon, értelem szerűen ő nem állhat a stáb rendelkezésére, valószínűleg Ferenczi János fogja pótolni őt, a támadó szekciónkból pedig sérülés miatt fog hiányozni Takács Tamás és Horváth Zsolt is, így elől Castillion vagy Kulcsár játszhat, a bal szélen pedig Szakály vagy Tisza. Emellett érdekesség, hogy sem Balogh, sem Slakta nem bevethető a kapusok közül, így harmadik számú hálóőrnek Erdélyi Miklóst neveztük. A nyári játékosmozgások miatt változik a csapat jobb széle is, Jovanovics kezdhet védőként, a középpályán pedig új szerzeményünk, Mészáros Karol mutatkozhat be.

A találkozó csütörtök este 20:30-kor kezdődik, sajnos egyetlen magyar tv sem közvetíti a mérkőzést.

Hajrá Loki!

(borítókép: dvsc.hu)