LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tét nélküli tűzoltás

Az igazat megvallva speciális helyzetben vagyok, hiszen köztudott, hogy múlt héten a távozó Kondás Elemér helyére beugró sikeredző, Herczeg András remekül felrázta az apátiából a vasutas-palántákat, hiszen a ritka rossz napot kifogó újonc Gyirmót ellen már-már technikai K. O. közeli 4-0-s sikerrel megszerezték a bajnokságban első győzelmüket. Mivel még mindig nem nevezték ki az új vezetőedzőt, így vasárnap még a DLA ügyvezetője fog ülni a kispadon, de az MTK elleni jövő heti hazai mérkőzésen már egy új tréner fogja kormányozni a cíviseket. Így végeredményben a szintén újonc Mezőkövesd elleni 90 percet tét nélküli tűzoltásként is felfoghatjuk.

029

Egy kicsit visszakanyarodva a Gyirmót 4-0-s leveréséhez: talán mondanom sem kell, hogy ezzel az eredménnyel egy csapásra lesajnált, kiesésre kárhoztatott csapatból dobogóra törő egylet lettünk, legalábbis a közvélemény számára. Azonban a valóság az, hogy a játékosok már vágytak némi új impulzusra, és annak tudható be ez a múlt heti győzelmünk, de azt senki se higgye el, hogy néhány nap leforgása alatt megtanultunk focizni. Mindössze megkapták a fiúk azt a lelki útravalót a meccs előtt és az edzéseken, ami miatt hittek magukban, így bátran elvállalták többek között a távoli lövéseket és külön öröm, hogy ezek be is akadtak, hiszen a Kondás-éra második felében az esetek többségében tizenhatoshoz érve mintha minden játékosunknál tele lett volna az a bizonyos gatya, emiatt nem mertek lövésekkel próbálkozni, amivel legtöbbször a felállt védelmeket meg lehetett volna meglepni. Reméljük azonban, hogy ez a remek széria, és persze a fiúk lövőkedve sem fog alábbhagyni Matyóföldön, mert ez ismételten kifizetődhet három pont formájában.

Ez azért nem lesz ilyen egyszerű a Ferencvárossal és a Győrrel is bajnoki címet nyerő Pintér Attila gárdája ellen, akik pont az előző fordulóban az MTK-t móresre tanították idegenben, de a Haladástól és a Gyirmóttól is pontot csentek, így a maga nemében egy masszív csapatról beszélünk, amelyben sok korábbi győri és felcsúti játékos kergeti a bőrgolyót. Ilyen például az észt válogatott Tarmo Kink, a cseh Marek Strestík és a román Mihai Onisor Nicorec triója vagy akár Stipe Bacelic-Grgic és Branko Pauljevic kölcsönben lehalászott kettőse a kiesett Puskásból. Mellettük a Diósgyőrből távozó Egerszegire és az Újpesten is megforduló szlovákiai magyar Hudák Dávidra is lecsaptak. Rajtuk kívül Gohér Gergőt, Czuczi Mártont és a cseh utánpótlás válogatott támadót, Jan Vosahlíkot végleg megszerezték, míg Devecseri Szilárdot és Sós Bencét egy évig kölcsönbe foglalkoztatja a borsodi egyesület. Így azért egészen vállalható keretük van magyar szinten. Minket azonban ez ne érdekeljen, hiszen egy mentálisan felturbózott Lokomotívnak minimum egy pontot hoznia kellene, de úgy vélem, hogy a három pont sem tűnhet lehetetlen küldetésnek. Herczeg mestert ebben a törekvésében az előzetesen ismertetett hiányzók (Korhut, Szakály, Holman és Varga) sérülése akadályoztathatja.

kovesdloki

Összefoglalva: a siker kulcsa ezúttal is a felszabadult játék és a „tét nélküliség” lehet, hiszen a hazai pályán játszó Mezőkövesd Zsóry SE-nek minden bizonnyal több veszíteni valója lesz. Így aztán ezt akár könnyedén a magunk javára lehet fordítani. Arra azonban fel kell készülni, hogy nem adják majd olcsón a bőrüket a sárga-kék mezesek, ugyanis legutoljára két éve ugyanitt 2-2-es döntetlenre végződött a találkozó. Ez a soron következő összecsapás vasárnap 18 órától kerül megrendezésre és Szőts Gergely lesz a játékvezető, akinek munkáját Ifj. Varga Gábor és Szalai Balázs lesz hivatott segíteni. Az említett spori egyébként egy számunkra igencsak kellemetlen emlékkel bíró Eger elleni 1-0-s vereség alkalmával vezetett meccset nekünk még 4 éve. Reméljük ezúttal azért szerencsét hoz majd az ő személye. A televízió egyébként nem közvetíti a mérkőzést, és bár ezúttal is be van ígérve az internetes steamen való követés, mi már nem bízunk benne a múlt heti események után, így ott leszünk Mezőkövesden, és élő rádiós közvetítéssel jelentkezünk.

(fotó: dvsc.hu)