LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Könyves Norbert: Itt minden adott ahhoz, hogy az ember kihozza magából a maximumot!

Miután a vb-selejtezők miatt közel 3 hetes pauza erejéig megáll az élet a magyar élvonalbeli futballpályákon, így mi kapva-kaptunk az alkalmon és a Loki egyik friss igazolásával, az MTK-t és a Vasast is megjárt támadóval, Könyves Norberttel beszélgettünk. Az alábbiakban többek között olvashattok pályafutásának kezdetéről, korábbi éveiről, illetve olvashatjátok véleményét a három hetes bajnoki szünetekről is.

konyves

– Mesélj kicsit pályafutásod korábbi szakaszáról, hogyan is jutottál el a Lokiig?

– Szerbiában kezdtem focizni az FK Backában, majd Topolyára kerültem ahol játszottam 1,5 évet és ott figyelt fel rám az MTK. Itt négy évet játszottam, majd utána Paksra igazoltam, ahol közel három évet játszottam, ezután Angyalföldre, a Vasashoz igazoltam 1 évre és ezt követően vásárolt meg a LOKI.

– Sokáig játszottál az MTK-ban, mely híres arról, hogy lehetőséget ad a fiataloknak, és a saját nevelésű játékosokra épít. Milyen volt a kék-fehéreknél játszani?

– Nagyon sokat köszönhetek az MTK-nak, mivel náluk mutatkozhattam be az NB I-ben. Sokat tanultam a négy év alatt, mivel nekem nem adatott meg az, hogy akadémián nevelkedjek.

– Előző csapatod, a Vasas jelenleg szárnyal a bajnokságban. Ez azok után meglepő, hogy tavaly épphogy sikerült kivívniuk a bennmaradást. Szerinted mi az oka annak, hogy ilyen jól szerepel a csapat?

– Úgy gondolom, hogy összeért a társaság, és eddig bejött az új taktikája az edzőnek (Michael Oenning-szerk.). Nagyon mást nem szeretnék mondani róluk.

pic2_2095

– Milyen mentalitású edző Leonel Pontes? Miben másabbak nála az edzések, mint mondjuk egy magyar szakembernél?

– Pontes mester nem ismeri azt a szót, hogy vereség vagy döntetlen, mert minden áron győzni akar. Nagyon nagy hangsúlyt fektet a taktikára és megpróbál minden terhelést a labdával megadni, sok dinamikus edzést csinálunk.

– Több szurkoló is kipróbálna téged a center pozíciójában. Te magad hogy érzed, inkább ott tudnál jobban teljesíteni, vagy jelenlegi pozíciódban, a szélen?

– Mielőtt ide igazoltam Magyarországra én centert játszottam 4-4-2-es hadrendben, más formációban, mint amit a Loki játszik. Viszont amióta Garami Józsi bácsi kitett a szélre, azóta ott ragadtam.

konyves_norbertfoto– Mi a véleményed a válogatott miatt beiktatott hosszú szünetekről? Inkább hátrány, vagy előny, hogy van ilyenkor három hét felkészülési idő?

– Én úgy gondolom, hogy egy ilyen háromhetes szünet bőven elég lenne egy fél szezonban, mert aki nem volt formában azoknak jól jön ez a kis szünet. A második szünet pedig szerintem már sok.

– Az átigazolási időszak végén érkeztél Debrecenbe. Sikerült már beilleszkedned? Milyennek találod a várost, a stadiont?

– Köszönöm a kérdést, jól érzem magam Debrecenben, minden megtalálható itt, amire szüksége van az embernek. Csapattársaim befogadtak, nem volt gond a beilleszkedéssel, a stadionról meg a körülményekről csak pozitívan tudok nyilatkozni. Itt minden adott ahhoz, hogy az ember kihozza magából a maximumot és ráadásul egy gyönyörű stadionban játszhat.

– Csapaton belül kikkel vagy a legjobb kapcsolatban, kivel találtad meg elsőként a közös hangot?

– Mindenkivel jóban vagyok, de azért hozzáteszem, hogy Takács Tamást már régebb óta ismerem, valamint a Vajdaságból származó játékostársaimat.

– Köszönjük szépen a válaszaidat és kívánjuk, hogy minél több gólt szerezzél a Loki mezében!