LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Pontok kellenek az atomvárosból!

Már-már jól megszokott háromhetes bajnoki szünet után játszik újra élesben a bajnoki pontokért a DVSC labdarúgócsapata. Az ellenfél ezúttal a 11. helyezett Paks együttese lesz, akiknek egyértelműen a mumusaik vagyunk, hiszen eddig tíz év alatt csupán kétszer tudtak győzni ellenünk. Pakson azonban nem ilyen egyértelmű a Loki-fölény, rendre megszenvedünk a tolna megyei együttes otthonában.

pd

Most erre cáfolhat rá Leonel Pontes legénysége, hiszen egyrészt nagyon nagy szükségünk van a pontokra, mivel csak a 7. helyen állunk az OTP Bank Ligában, másrészt pedig akkor ér valamit a sereghajtó Diósgyőr legyőzése, ha ezek után szorgalmasan elkezdjük gyűjtögetni a bajnoki pontokat, és minél feljebb lépkedünk a tabellán. Úgy hírlik, hogy a háromhetes bajnoki pauza ideje alatt sem tétlenkedtek a lokisták, hiszen Pontes mester egy újabb rapid mini felkészülést vezényelt le a srácoknak, és a hallottak alapján igencsak kemény edzések voltak, amire szüksége is volt a fiúknak, hogy javuljon az igencsak gyengécske erőnlétük. Láttuk ezt az elvégzett munka eredményét saját magunk is, hiszen a múlt héten az NB II listavezetője, a Balmazújváros ellen igencsak fásult volt a banda, amiről szerkesztőtársam, JuveFan már részletesen beszámolt.

Ennek a munkának és a labdás edzéseknek azonban a későbbiekben a játékunkon és az eredményességünkön is látszódnia kell, hiszen a jó munkához idő kell, szokták volt mondani. Ennek azonban már vannak jelei, amiből szerencsére egyre többet villantanak meg a fiúk a zöld gyepen. Gondolok itt a váratlan megoldásokra a középpályán, vagy épp a remek háromszögelésekre, amiket például az Újpest ellen mutattak be a fiúk bő egy hónapja. Egy valamiben nincs azonban egyelőre előrelépés: a góllövésben. A DVTK elleni góljainkat sem csatárok szerezték, ami persze nem baj, hiszen csapatként küzdve is lehet eredményeket elérni, de ezt a gólínséget orvosolandó egy veterán csatárt igazoltak a vasutasok a szünetben, aki nem más, mint a 82-szeres szlovák válogatott gólrekorder, Róbert Vittek, akinek a rutinjára és a kivételes gólérzékenységére nagy szükségünk lesz. Bár az előzetes hírek arról szóltak, hogy erőnlétileg nem igazán van a topon a 34 éves csatár, de már az említett szombati edzőmeccsen is láthatták a kilátogatók, hogy a helyzet nem is annyira reménytelen. Így kizárólag Leonel Pontesen múlik, hogy kezdőbe jelöli-e Pakson a futballistát, aki elmondása szerint nem levezetni jött a Lokomotívba, hanem konkrét céljai vannak a piros-fehérekkel. Egy azonban biztos: két emberére nevezetesen Dusan Brkovicra és Chukára biztosan nem számíthat a Loki vezetőedzője. Ezért aztán igazán nagy kérdés, hogy ki fogja pótolni az eltiltását töltő szerb középső védőnket. Csípőből én azt mondanám, hogy itt lenne az idő az U21-es válogatott csapatkapitányának, Szilvási Péternek a bizonyításra, hiszen mindannyian kíváncsiak lennénk, hogy miként teljesít éles szituációban, a legmagasabb osztályban. Továbbá az is foglalkoztathat minket, hogy a két ex-paksi játékos, Völgyi Dániel és Könyves Norbert kap-e lehetőséget volt csapata ellen a bizonyításra. A döntést hagyjuk meg a szakmai stábnak ez esetben.

paksloki

Ellenfelünk, a Paks ugyan eddig kétszer hagyta el győztesen a pályát, de a bajnokaspiránsnak számító Ferencváros, és Videoton ellen is döntetlent ért el, míg a jelenlegi listavezető Vasas, és a harmadik helyen álló Haladás ellen kapituláltak többek között. Ezekből az eredményekből jól látható, hogy egy nagyon masszív színmagyar csapat ellen kell megpróbálkozni a három pont begyűjtésével. Ez egyébként a tavalyi szezonban sikerült is egy öngólnak köszönhetően, de ettől függetlenül, mint már mondtam, nem sok pont termett számunkra eddig a Fehérvári úton. A statisztikák alapján a mérleg a Loki felé billen, hiszen 22 találkozóból 11-et megnyertünk, de ezeknek többsége azonban hazai meccs volt, így némileg árnyaltabb a kép. Bízzunk viszont abban, hogy szombaton este megszületik a 12. győzelmünk is, ami Pontes harmadik győzelme lenne a Debrecennel. Nem ragozom tovább: Pontok kellenek az atomvárosból!

A játékvezető a bíróküldés értelmében Szőts Gergely lesz, aki legutóbb a Mezőkövesd 1-0-s legyőzésénél fújta a sípot. Két segítője Albert István és Buzás Balázs lesznek. Televíziós közvetítés ugyan nem lesz a mérkőzésről, de az M4 Sport Online-on streamen követhető lesz a mérkőzés. Aki pedig szeretné jó hangulatban végig nézni a mérkőzést, azt szombaton 18 órától, a Nagyerdei Stadionban a Loki Club & Caféban várjuk közönségtalálkozónkon. Gyertek el minél többen!

HAJRÁ LOKI!