LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Leonel Pontes interjú – 1. rész

Nem kisebb projektbe vágtunk bele éppen egy hete, mint hogy meginterjúvoljuk a csapat vezetőedzőjét, Leonel Pontest. És itt most nem a játékosokkal készített rövid, 5-6 kérdéses mini-interjúkra kell gondolni, ugyanis mi mélyinterjút akartunk ezúttal csinálni. Ami tulajdonképpen abból áll, hogy különböző témakörökben készültünk több kérdéssel, és ami még szintén újdonság volt, hogy videós formában szeretnénk publikálni a végeredményt. Így hát január 23-án a Nagyerdei Stadion egyik irodájában fogadtuk a mestert, és készítettünk vele egy bő másfél órás interjút. Ennek az első részét láthatjátok most.

pi1-1

A szétdarabolásra egyrészt azért volt szükség, mert hosszú lenne egyben 100 percet végignézni, másrészt jól elkülöníthető két témakörre a teljes anyag. Az első részben megismerhetitek Pontes családi hátterét, a véleményét Debrecenről, az itteni életvitelről. Hosszasan mesélt nekünk korábbi munkáiról, így az is kiderül, hogy miért jött el mindenhonnan néhány hónap után. Témakörként érintettük a portugál futballt, az ottani akadémiai rendszert, valamint a különbségeket a portugál és a magyar utánpótlásképzésben. Azt gondoljuk, hogy ez a része mindenképp tanulságos az interjúnak. A második részben kap majd hangsúlyt a DVSC, a taktika, az igazolások és Pontes várakozásai a tavaszi szezonról. Először azonban tekintsétek meg az első részt.

Fontos kihangsúlyozni, hogy az interjú angol nyelven készült, végig angolul társalogtunk. Így a végterméket illetően két választásunk volt: szinkronizáljuk az egészet, és alámondjuk magyarul a szöveget, vagy feliratozzuk. Mindkettőnek meg van a maga előnye és hátránya, így aztán úgy döntöttünk, hogy mindkét változatot elkészítjük. Így aztán az is jól jár, aki csak podcast adás szerűen hallgatni szeretné, és az is, aki mondjuk kíváncsi az eredeti, angol nyelven elhangzottakra magyar felirattal.

A második rész vélhetően a hét végén, de legkésőbb egy hét múlva érkezik.

ponteskep1Ajándékkal is kedveskedtünk. Megígérte, hogy a pálinkát nem a korsóból fogja inni.