LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ikertornyok #12

Ikertornyok elnevezésű, elsősorban humoros rovatunkban a Loki játékosaihoz, a klubhoz kötődő személyekhez keresünk vicces és hihetetlenül hasonló párokat: közéleti személyeket, fantáziafigurákat, más sportolókat. Újra beizzítjuk ezt a rovatunkat, ezúttal azt mutatjuk be, kire bukkanhat rá az ember egy-egy álmatlan, a YouTube-on töltött éjszakán egy világzenei felfedezőkörút kellős közepén. Történt ugyanis, hogy egyszer csak szerb hálóőrünk, Braniszlav Danilovics tökéletes hasonmása nézett vissza ránk, aki nem más, mint…

itborito1

Bushido, a német gangsta-rap fenegereke.

danilovic1_mehetkiBranislav Danilovics 1988. június 22-én látta meg a napvilágot Belgrádban, és labdarúgó-karrierje is itt indult be. Első profi szerződését nevelőklubjánál, az FK Rad Beogradtól kapta, itt is töltötte pályafutása korai éveit. 24 évesen fél szezont a BSk Borca csapatánál töltött, majd egy újabb FK Radnál töltött esztendő után 2014 nyarán hazánkba, pontosabban a Puskás Akadémiához igazolt. Hamar felhívta magára a figyelmet, mivel remek képességű kapusról van szó, egy évvel később a Videotonhoz került kölcsönbe. 2015 őszén a fehérváriak elsőszámú kapusának számított (emlékezhetünk, ez volt az az időszak, amikor a Videoton 10 forduló után kiesőhelyen állt az NBI-ben), tavasszal azonban egy sérülés miatt háttérbe szorult. Kölcsönszerződése lejártával visszakerült Felcsútra, ahol úgy döntöttek, hogy az akkor épp kapust kereső DVSC-nek adják kölcsön a szerb portást. Nálunk pedig a 2016. július 31-i Gyirmót elleni hazai meccs óta kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból, csupán két találkozót kényszerült kihagyni az eddigi 19 fordulóból, azt is sérülés miatt. Elmondhatja magáról, hogy népszerű a Loki-szurkolók körében, hiszen magyar szinten jónak számító hálóőri képességeit a délszláv légiósokra jellemző fanatikus munkamorállal, szurkolócentrikus szemléletmóddal és alázattal párosítja.

Az 1978. szeptember 28-án született Anis Mohamed Youssef Ferchbushido1_kicsiichi, ismertebb nevén Bushido, német rapzenész, zenei producer és ingatlanpiaci vállalkozó pedig azt mondhatja el magáról, hogy a lelátón magasan ülő Loki drukkereknek talán fel se tűnne, ha egy meccsre ő húzná magára a 44-es mezt. Tunéziai bevándorló édesapa (akivel először csak 26 éves korában találkozott) és német édesanya gyermekeként egy Bonn melletti kisvárosban látta meg a napvilágot. Később a család Berlin egyik külvárosába költözött. Édesanyja egyedül nevelte, nehéz gyerekkora volt. Egészen fiatalon, gimnáziumi évei alatt már priusza volt vandalizmusért és kábítószer-birtoklásért, valamint bandában is tag volt. Első zenei szárnypróbálgatásaival egy időben „Fuchs” álnéven graffiti művészként is „alkotott”. Zenei karrierjét 1999-ben kezdte, tíz évvel később pedig már több, mint másfél millió lemezt adott el, a YouTube-on tízmilliókban számolják a videói nézettségét, hírneve pedig német nyelvterületen Sidoéval (minden idők leghíresebb német rapperével) vetekszik. Mint minden balhés, szókimondó hip-hop előadót, őt is számos kritika érte az évek során. A média veszélyesnek, fenyegetőnek és szókimondónak tartja a szövegeit, de azt ők sem tagadhatják, hogy egy zseniről van szó és általa a hiphop ismét rivaldafénybe került. Gyakran vádolják szexizmussal, nőgyűlölettel, sőt, származása ellenére még rasszizmussal is. De hogy van a számaiban valami, ami miatt megkerülhetetlen foglalkozni vele, ami miatt népszerű, azt egyik kritikusa sem vitatja. (Wikipedia)

bushido2

Akit pedig nem győztem még meg arról, hogy az emberi genetika furcsa játéka nyomán két teljesen más származású férfi (német-tunéziai vs. őslakos szerb) szinte teljesen ugyanúgy néz ki szakállal, (vagy csak eljátszott a gondolattal, hogy milyen lehet, ahogy Braniszlav barátunk éjszakánként lángoló madárijesztők előtt németül rappel) az hallgasson bele/vessen egy pillantást erre a videoklipre:

Egy kicsit tekerjetek bele, mert hosszú…

Lucas