LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Meglepő tények #2

A DVSC-Gyirmót meccs összefoglalójában már leírtam minden negatívumot a mérkőzés kapcsán, most viszont nézzünk pár pozitív statisztikát, érdekességet, melyek tényleg bizakodásra adhatnak okot a jövőre nézve.

facts

1. Végre sikerült hátrányból fordítani

Erre több hozzászólónk is felhívta a figyelmet, és ez volt az a tény, melyben mi is a legnagyobb pozitívumot látjuk. Erre ugyanis az idei szezonban még egyszer sem akadt példa, a legutóbbi mérkőzés, ahol hátrányból is győzni tudtunk, a DVSC-Puskás Akadémia 4-2-es összecsapás volt a tavalyi szezonban, ha pedig azt nézzük, hogy mikor történt utolsó alkalommal olyan, amikor az ellenfél vezető gólját követően már csak mi találtunk be és úgy győztünk, akkor a 2014/15-ös szezon Kecskemét-DVSC 1-2-es találkozóig kell visszamennünk az időben. Előbbi meccs óta 1, utóbbi óta pedig nagyjából két év telt el, nem túlzottan hízelgő statisztika ez a számunkra.

2. Az idény első gólja szögletből

További érdekes adat, hogy szögletből még nem sikerült az idei szezonban betalálnunk. Közvetlen szabadrúgásból már háromszor voltunk eredményesek, illetve közvetve egyszer; Castillion az MTK ellen a kapusról kipattanó labdát botladozta be a kapuba. Fejesgólt is szereztünk már a mostani kiírásban, igaz, még csak egyet: Kuti győztes találata volr az „egyedüli fecske” a Mezőkövesd ellen. Olyan viszont, hogy egy középre tekert szögletet a kapuba fejeljünk (vagy rúgjunk), még nem történt, most viszont Brkovic megtörte a jeget. Ideje volt már nagyon ennek is.

3. 100%

A bajnokság újfajta lebonyolítása óta (oda-vissza-oda; minden csapat ellen 3 meccs)  a Gyirmót a 2. olyan együttes, amellyel szemben mindhárom mérkőzést sikerült a szezonban megnyerni: tavaly a Diósgyőr tartozott ebbe a kategóriába. (Ez matematikailag akár még idén is összejöhet ellenük.)

4. Itt a tizi, hol a tizi?

Ismét volt egy véleményes szituáció az ellenfél tizenhatosán belül, amikor Sekulic esett nagyot, a bíró sípja azonban néma maradt. (Mint már az összefoglalóban is írtam, szerintem jogosan.) Ettől függetlenül döbbenetes az a statisztika, amely szerint az 1. forduló óta nem ítéltek meg a javunkra büntetőt. (Ráadásul Korhut végül azt is kihagyta a Paks ellen.) Ezzel mi vagyunk az a csapat, amelynek a javára a legrégebben ítéltek büntetőt az NB1-ben. (Pedig lett volna mit befújni az azóta eltelt meccseken…) Szomorú statisztika, jó lenne, ha végre megszakadna. Egyébként az is érdekes kérdés, hogy ki rúgná a tizenegyest, ha megítélnék a javunkra. Tőzsér? Holman? Suk? Esetleg valaki más? Kíváncsi lennék egy ilyen szituációra.

5. Előnyös hátrány

Bármilyen döbbenetes, eddig ez volt az idényben a negyedik olyan eset, amikor emberhátrányba kerültünk, és mind a négyszer győztesen hagytuk el a pályát! Nem valószínű, hogy sok csapat mondhatná el ezt magáról, de úgy tűnik, igényeljük a plusz kihívásokat. Lehet, hogy érdemes lenne minden meccsen kiállítani mondjuk a leggyengébben teljesítő játékosunkat, és egyből meglenne a három pont…

6. Egymás után kétszer

Végezetül jöjjön még egy nagyon fontos statisztikai adat, mely már több helyen is megjelent: Pontes irányításával ez az első olyan eset, amikor egymást követő két találkozón is győzni tudtunk. Reméljük, hogy ezen a héten tovább íródik ez a történet, és akár négy meccsesre is nyúlik a sorozat. Legyen így!

Hajrá Loki!

Enderson