LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

DVSC játékosok párharca #37-40. Párharc

A DVSC játékosok párharca a legjobb 32 között folytatódik! A 16 párharcot 4-4 csatára osztottuk fel, így a következő 4 nap eldől, mely játékosok jutnak a nyolcaddöntőbe! Te döntesz: ki jusson tovább?

DVSCjatekosok1nap321

A játék szabályait és az ágrajzot megtalálod itt:
Kezdetét veszi a DVSC játékosok párharca!

 

#37. Párharc: Bernáth Csaba vs Sándor Csaba

DVSCjatekosokParharc37

Egykori fantasztikus jobbhátvédünk, Bernáth Csaba a DVSC történetének valaha volt második legeredményesebb játékosa. Hét bajnoki címe, négy magyar kupája és négy szuperkupája önmagáért beszél, ezen kívül pedig pályára lépett a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is. Ha 2003 nyarán nem igazol el a Royal Antwerpen együttesébe (ami nem sült el neki valami jól), akkor 18 évet töltött volna el a Lokiban teljes egészében. Ám így is elmondhatja magáról, hogy felnőtt pályafutását fél év híján a Debrecenben töltötte. Kerek 300 NB I-es meccset játszott piros-fehérben (ezalatt 2 gól is összejött), a debreceni publikum pedig a 2014 nyári Lyon elleni edzőmeccsen láthatta őt utoljára.

Az 1965-ben született Sándor Csaba Dombi Tibi után a második legtöbb mérkőzést játszotta a Lokiban, szám szerint 317-et. Róla is elmondható, hogy egy rövid mezőtúri kitérőtől eltekintve a teljes profi pályafutását a DVSC-nek adta. 2001-es visszavonulásáig két Magyar Kupát nyert a Debrecennel, valamint 2001-ben megkapta a DVSC-nél elérhető legnagyobb egyéni elismerést is, a Zilahi-díjat. Visszavonulása után edzősködni kezdett, dolgozott már számos korosztályos csapatunknál, jelenleg az U17-esek edzője.

A szavazás lezárult, eredmény a cikk alján.

#38. Párharc: Dombi Tibor vs Szatmári Csaba

DVSCjatekosokParharc38

A „Kicsinek” és „Bombázónak” becézett Dombi Tibit nem kell senkinek se bemutatni. A DVSC valaha volt legikonikusabb figurája mindent megnyert a Lokival, amit csak lehetett: mind a hét bajnoki címünk alatt kerettag volt, emellett 3 kupagyőzelmet, 5 szuperkupát és egy ligakupát is a magáénak tudhat. Pályára lépett a BL-ben, az EL-ben, az UEFA-kupában, valamint ezek selejtezőiben, összesen az elképesztő mennyiségű, 437 (!) mérkőzésen. Labdarúgóként messze földön híres volt sebességéről, bombagóljairól, valamint Hamlet haláltusáját idéző alakításairól a 16-oson belül, amivel számos büntetőt harcolt ki a Lokinak. A pályán kívül pedig közvetlen, barátságos személyiségéről, szerénységéről (saját állítása szerint egyáltalán nem tehetséges, csak azért lett focista, mert minden így alakult) és a rockzene iránti szenvedélyéről maradt emlékezetes a Cívisvárosban.

Az 1973-ban született id. Szatmári Csaba épphogy leszorul a debreceni szereplési örökranglista dobogójáról druszája, Bernáth Csaba mögött. A Loki ikonikus balhátvédje 294 mérkőzésen szerepelt debreceni színekben. 1993-ban idekerülve egyike volt azoknak a legendás „aranygenerációnak”, amit többek közt Dombi Tibi vagy Sándor Tobe alkotott és a DVSC első sikereit szállították. 2008-as visszavonulásáig három bajnoki címet, egy ezüstérmet és három bronzérmet szerzett a csapattal. Szintén háromszor volt tagja a kupát, illetve a szuperkupát elhódító együttesnek. Tagja volt az 1996-os atlantai keretnek, Nigéria és Brazília ellen pályára is léphetett. A jelenleg is a Lokit erősítő fiának, az azonos nevű, belső védőt játszó ifj. Szatmári Csabának fel van adva a lecke, hogy az apja nyomdokaiba léphessen.

A szavazás lezárult, eredmény a cikk alján.

#39. Párharc: Liviu Goian vs Böőr Zoltán

DVSCjatekosokParharc39i

A Désen született kőkemény román bekk a DVSC első légiósainak egyike volt a ’90-es években. 1993-ban került Debrecenbe, és egészen hét szezonon keresztül szolgálta a Lokit. Ez alatt közönségkedvenccé vált, kulcsembere volt az „aranyegenráció” fémjelezte DVSC-nek. Liviu Goian a legnagyobb sikerét 1999-ben érte el a csapattal, amikor a váci kupadöntőben a Tatabánya legyőzésével történelme első kupasikerét ünnepelhette a piros-fehér alakulat. Sokan a mai napig úgy emlegetik őt, mint a DVSC történetének egyik legjobb légiósát.

Az ízig-vérig debreceni Böőr Zoli 1996-ban került a DVSC felnőttcsapatához, és hamar alapemberré vált. Böőrt a magyar bajnokság egyik legagilisabb, legtechnikásabb játékosának tartották. Debrecenben jobbszélsőként 240 mérkőzésen 24 találatot jegyzett 1996 és 2005 között. Pályafutása során több sérülést is elszenvedett, de így is részese volt a 2005-ös bajnokság megnyerésének. A válogatottban Gellei Imre szövetségi kapitány alatt mutatkozhatott be, majd később Lothar Matthäus is számított rá. 21 mérkőzésen egy gólt szerzett, azt egy San Marino elleni Eb-selejtezőn lőtte 2003. június 11-én. Miután kivette részét a Hajduk Split elleni BL-sikerből, a török Manisaspor csapatához szerződött. Itt egyetlen félévet töltött, és rendre jól teljesített, amikor lehetőséghez jutott. A török liga szabályai szerint azonban csak 5 külföldi származású játékos lehet egyszerre a pályán, így kénytelen volt visszaköltözni Debrecenbe, ahol továbbra is sérülésekkel bajlódott. Végül 2007-ben hagyta el a Cívisvárost, és Győrbe igazolt. A DVSC történetének egyik legfiatalabb csapatkapitánya volt.

A szavazás lezárult, eredmény a cikk alján.

#40. Párharc: Dusan Brkovic vs Madar Csaba

DVSCjatekosokParharc40

A szerb védő 2013-ban igazolt Debrecenbe, előtte Izraelben légióskodott. Dusan Brkovic hamar alapemberévé vált a csapatnak, és a 2013-2014-es bajnoki címet bezsebelő gárdának már a húzóemberének számított. A következő időszakban is rendszeres játéklehetőséget kapott, gyakorlatilag kirobbanthatatlanná vált a Loki védelméből. Ha a sikerek el is kerülték a csapatot, az ő teljesítményére sosem lehetett panasz. Az idei szezon végén megkapta a szezon legjobb DVSC játékosának járó Zilahi-díjat, valamint a LokiBlog év végi szavazásán is az első helyen végzett, így nálunk is ő lett a szezon játékosa. Szerződése a hónap végén jár le, és egyelőre nem tudni, hogy marad-e a csapatnál. Távozásával hatalmas űr maradna a védelmünkben.

A Csipa becenévre hallgató aprótermetű középpályás Dombi Tiborral nőtt fel Sárrétudvariban. Madar Csaba 1993-ban került a DVSC felnőttcsapatához, ahol négy év alatt 115 mérkőzésen 15 találatot szerzett. 1997-ben elvitte őt az MTK, ahol szintén alapember volt. A kék-fehérek játékosaként kétszer nyert bajnokságot, mígnem 2003-ban visszatért Debrecenbe, ahol 2007-ig további három bajnoki cím részese volt. A válogatottban három ízben szerepelhetett, 1996-ban tagja volt az olimpiai labdarúgócsapatnak, Brazília és Japán ellen gólt is rúgott.

A szavazás lezárult, eredmény a cikk alján.

szavazatok9