DVSC játékosok párharca #41-44. Párharc

A DVSC játékosok párharca a legjobb 32 között folytatódik! A 16 párharcot 4-4 csatára osztottuk fel, így a következő 4 nap eldől, mely játékosok jutnak a nyolcaddöntőbe! Te döntesz: ki jusson tovább?

DVSCjatekosok1nap8

A játék szabályait és az ágrajzot megtalálod itt:
Kezdetét veszi a DVSC játékosok párharca!

 

#41. Párharc: Kerekes Zsombor vs Komlósi Ádám

DVSCjatekosokParharc41

Kerekes Zsombor a jugoszláviai Zentán született, magyarországi karrierje pedig Nagykanizsán indult. Innen igazolt 2000-ben Debrecenbe, 2003-ig 83 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, és 32 gólt szerzett. Egy rövid kínai és pécsi kitérő után 2004-ben tért vissza Debrecenbe, és 12 góllal vette ki részét az első bajnoki címből. Ebben az időszakban a magyar válogatottban is pályára lépett kilenc alkalommal, betalált többek közt Franciaország ellen is. A Hajduk Split elleni hatalmas sikerből két szép góllal vette ki a részét, amely után ismét légiósnak állt, két évig a holland Willem II labdarúgója volt. 2007-ben ismét visszatért Debrecenbe, további két évig erősítve a Lokit. Debreceni pályafutása során összesen 56 bajnoki gólt szerzett, mellyel az örökranglista ötödik helyén áll.

Komlósi Ádám egyike a legnagyszerűbb középhátvédeinknek. A Zuglóban 59, majd az MTK-ban 158 mérkőzésen lépett pályára a ’90-es években, majd 2004-2011 között a sikerkorszakunk meghatározó alapembere lett. 132 mérkőzésen lépett pályára, hatalmas sikereket, számolatlan bajnoki- és kupacímet begyűjtve. 2011-től a Kazincbarcika játékosa lett. 10 válogatott mérkőzésére is büszke lehet, ahogyan mi pedig rá lehetünk rendkívül büszkék!

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján.

#42. Párharc: Leandro de Almeida vs Halmosi Péter

DVSCjatekosokParharc42

2006-ban a Ferencvárostól igazoltuk át az akkor már magyar válogatottnak számító Leandrot, aki a bal szélen az egész pályát  be tudta játszani. Itt tartózkodása alatt végig alapember volt, és a szurkolókkal is hamar megszerettette magát. Debreceni színekben összesen 95 találkozón 23 gólt jegyzett, részese volt a BL-csoportkörnek is. Négy év után, 2010 januárjában Ciprusra távozott. Számos szurkoló kedvence volt.

Halmosi Péter egy újabb játékosunk a sok közül, aki bal oldali védőként és középpályásként is szóba jöhetett. Haladás nevelésként,  de már Ausztriából igazoltuk le 2003-ban, a szurkolók egyik nagy kedvence lett azonnal. Két bajnoki cím mellett részese volt több nemzetközi sikerünknek is, így a 2003-as nagy UEFA-kupa menetelésünknek, valamint a Hajduk Split elleni emlékezetes,  nyolc-nullás párharcnak is. 83 mérkőzés és 17 gól után a Plymouth vitte el 2007-ben.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján.

#43. Párharc: Vukasin Poleksic vs Szakály Péter

DVSCjatekosokParharc43

Tatabányáról igazoltuk 2008 telén Vukasin Polekszicset, akiből aztán a Loki történetének egyik legjobb külföldi kapusa lett. 2009-ben és 2010-ben is magyar bajnoki címet ünnepelt a csapattal, és ő védte a kapunkat a BL csoportkör idején is. Összesen hatvankilenc találkozón védte a csapat hálóját, a Paks ellen pedig büntetőből még gólt is szerzett, miközben a megalakuló montenegrói válogatottnak is sokáig az elsőszámú kapusának számított. 2014-ben igazolt el a Pécs együtteséhez.

Kaposvárról szerződtettük 2008-ban Szakály Pétert, aki aztán hosszú időre meghatározó játékosává vált a Lokinak. Rögtön első évében megnyerte a bajnoki címet, amiből aztán még hármat szerzett a csapattal. Tagja volt a BL-, és EL csoportkörös gárdának is. 2011-től csapatkapitányként vezette a Lokit, majd egy évre rá bemutatkozhatott a válogatottban is. A 2012-es Magyar Kupa döntőjében elévülhetetlen érdemeket szerzett a serleg megszerzésében. A 2013-2014-es szezonban a bajnokság legjobb játékosának is megválasztották. Végül 211 mérkőzés és 49 gól után szerződött el a Puskás Akadémiához idén télen, ezzel a szereplési örökrangsorban a 10. helyet foglalja el.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján.

#44. Párharc: Nenad Novakovic vs Adamo Coulibaly

DVSCjatekosokParharc44

A Loki valaha volt egyik legjobb kapusaként tartják számon a szurkolók Nenad Novakovicsot. A szerb hálóőrt 2010 elején szerződtettük, annak reményében, hogy azonnal megoldást jelenthet az első számú kapus posztjára. Ennek ellenére az első fél éve meglehetősen döcögősen indult, mindössze nyolc mérkőzésen állhatott a kapuba. A következő szezonban aztán állandósította helyét a kezdőcsapatban, és meg is nyerte a bajnoki címet, valamint a magyar kupát. A következő ősszel aztán rögtön az első fordulóban súlyos sérülést szenvedett, amire ráment az egész éve. Visszatérése után még két évet játszott nálunk kisebb-nagyobb sérülések okozta kihagyásokkal. 2015 őszén még két találkozón szerepelt, ezután viszont már nem láthattuk debreceni színekben, nem sokkal később pedig visszavonult a profi labdarúgástól.

Targoncásként érkezett, kétszeres gólkirályként távozott Adamo Coulibaly. 2009 július 1-én igazoltuk a Royal Antwerpből, így már a selejtezőben is részese volt a BL menetelésnek. A csoportkörben aztán szerzett is két gólt, a bajnokságban pedig minden mérkőzésen szerepelt. Kétszeres bajnok (2010, 2012), kétszeres gólkirály (2012, 2013), háromszoros Magyar Kupa győztes (2010, 2012, 2013), utóbbit gyakorlatilag egyedül nyerte meg a Győr ellen. Ezután szerződése lejártával eligazolt a francia Lens csapatához. Később még egy szezonra visszatért 2015-ben. Az, amit itt töltött évei alatt művelt, minden előzetes várakozást és képzeletet felülmúlt.

A szavazás lezárult. Eredmény a cikk alján.

szavazatok10