DVSC játékosok párharca #45-48. Párharc

A DVSC játékosok párharca a legjobb 32 között folytatódik! A 16 párharcot 4-4 csatára osztottuk fel, így a következő 4 nap eldől, mely játékosok jutnak a nyolcaddöntőbe! Te döntesz: ki jusson tovább?

DVSCjatekosok1nap9

A játék szabályait és az ágrajzot megtalálod itt:
Kezdetét veszi a DVSC játékosok párharca!

 

#45. Párharc: Nicolae Ilea vs Rudolf Gergely

DVSCjatekosokParharc45

Talán nem is kell többet mondanunk egykori román légiósunkról, Nicolae Ileáról, minthogy 65 szerzett góljával a harmadik helyen áll a Loki örökranglistáján, csak egy találattal lemaradva Adamo Coulibaly mögött. A kiváló csatárt 1994-ben igazoltuk le Romániából, a Gloria Bistrita csapatából. Több szezonon keresztül 10 gól feletti gólátlagot produkált, bármikor szívesen látnánk ilyen támadókat a csapatunkban.

Ki ne emlékezne közülünk Rudolf Gergely Levszki Szófia és Fiorentina elleni hatalmas bombagóljaira? Nehéz lenne támadónktól elvitatni elévülhetetlen érdemeit a BL menetelésünkben, mint ahogyan azt sem túlzás kijelenteni, hogy sok szempontból pályafutása csúcsát jelentette a debreceni időszak, itt teljesedett ki a legjobban játéka. Mindent egybevetve 67 meccsen 30 gólig jutott a Lokiban, és emellett kiosztott 15 gólpasszt is.

A szavazás eredménye a cikk alján.

#46. Párharc: Czvitkovics Péter vs Ibrahima Sidibe

DVSCjatekosokParharc46

Újabb nagy neve az elmúlt 10 évünknek, akit ráadásul kétszer is leigazoltunk: először 2007-től 2011-ig játszott nálunk, ekkor 134 meccsen 38 gólt és 39 gólpasszt jegyzett, majd a 2012/13-as szezonban 25 meccsen 1 gólig és 9 gólpasszig jutott. Czvitkovics Péterről van szó, akinek nevét a szurkolók főleg remek rugótechnikájáról jegyezhették meg, több emlékezetes szabadrúgásgól is fűződik a nevéhez, emellett kiválóan látott a pályán, és fantasztikus labdákat osztogatott.

Szenegáli légiósunk, Ibrahima Sidibe először 2005-ben igazolt hozzánk, ekkor 75 mérkőzésen lépett pályára és 35 gólt szerzett. Furcsa testalkata első ránézésre talán zavarba ejtő lehetett, de hamar kiderült, hogy nagyon érzi a kaput, ráadásul igazi Jolly Jokerként még hátvédként is be lehetett őt vetni. Külföldi karrierjét követően 2012-ben igazolt vissza a Lokihoz, és 119 meccs alatt 40 találatig jutott. Ő is azon légiósaink egyike, akinek a nevét valamennyi debreceni szurkoló ismeri.

A szavazás eredménye a cikk alján.

#47. Párharc: Korhut Mihály vs Csernyánszki Norbert

DVSCjatekosokParharc47

Tehetséges balhátvédünk, Korhut Mihály a veretlen bajnoki szezonban robbant be a csapatba, és éveken át a védelmünk egyik oszlopa volt, mígnem tavaly nyáron Izraelbe szerződött. Időközben a válogatottnak is egyre meghatározóbb tagjává vált, amiben szerepet játszatott, hogy nem csak védekezésben nyújt átlag feletti szintet, hanem az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát. Az általa hagyott űr azóta is érezteti negatív hatását a védelmünk baloldalán.

Csernyánszki Norbert Tomicot követte a Lokiban kapusposzton, és fontos szerepet játszott első és második bajnoki címünkben is. Összesen 87 meccsen védett nálunk, mielőtt Paksra igazolt volna, ahol most kapusedzőként tevékenykedik.

A szavazás eredménye a cikk alján.

#48. Párharc: Mészáros Norbert vs Éger László

DVSCjatekosokParharc48

Korhut Mihályhoz hasonlóan szintén a védelmünk oszlopos tagja volt hosszú éveken keresztül, és jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a következő szezonban is hozzátehet még jó pár meccset az eddigiekhez. Mészáros Norbert már most is a 7. helyen áll a Loki NB I-es szereplési örökrangsorában 242 mérkőzéssel, mely lehetne még több is, ha nincs az a sajnálatos eltiltás a BL csoportkörös idők kapcsán.

Következzen utolsó párharcunk, melynek méltó résztvevője Éger László, aki 2002 és 2006 között összesen 95 mérkőzésen lépett pályára a DVSC-ben, és ezeken 13 gólt szerzett. Hátvédünk kivette részét első bajnoki címünkből is, majd nevelőegyüttesében, a Paksban játszott hosszú éveken keresztül. Egykori népszerűségét jól jelzi, hogy minden vendégszereplése során nagy tapsban részesítették őt szurkolóink.

A szavazás eredménye a cikk alján.

szavazatok11