LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Lehetetlen küldetés

Vasárnap már az OTP Bank Liga negyedik fordulóját rendezik, ránk viszont pokoli nehéz mérkőzés vár a Fradi ellen, így könnyen lehet, hogy továbbra is várnunk kell majd az első idei győzelmünkre. A két csapat között már most négy pont és hét helyezés van, a játékoskeret erősségéről már nem is beszélve, így aztán a hazai pálya ellenére sem tűnik reálisnak a pontszerzés sem.

dvsc-1-e1487517178407-1024x576

Felemásan kezdte a szezont a Fradi, a Felcsút elleni döntetlen előzetesen talán nem tűnt akkora meglepetésnek, utólag viszont egyértelműen nagy blama, majd következett a derbi és egy 2-2. A múlt heti fordulóban aztán meglett az első siker, a Kövesdet ráadásul nem is kicsit verték meg, a végére öt gól lett a különbség. Ez a megszerzett öt pont jelenleg a negyedik helyre elég, de ők adják a góllövőlista vezetőjét is Varga Roland személyében, aki már négy találatnál jár.

A múlt hét nálunk is hozott egy mérföldkövet, még ha jóval szerényebbet is: két vereség után Pakson végre megszereztük az első pontunkat. Sokszor, sokan leírták már, de tényleg borzalmasan kezdtük ezt az évet is, és a játékoskeret alapján nem is nagyon látni a potenciált a csapatban, nem véletlen, hogy power rankings sorozatunkban nyolc szerkesztőből hatan kiesőnek várjuk a csapatot a szezon végén is. Tűzoltásként érkezett is egy csatárigazolás Haris Tabakovics személyében, de a statisztikáit elnézve aligha tőle kell várnunk a megváltást.

20631805_1423982690971957_37042476_n

Többek közt a pontszerzés miatt sem várok nagy változásokat a csapatban, ami nagyon valószínűnek tűnik, hogy a felépülő Novota végre beáll a kapuba Nagy Sándor helyére. Előtte Bényei, Szatmári és Ferenczi helye biztosnak tűnik, a negyedik védőnek a Paks ellen bekerülő Kinyik állhatna be, de a rutin miatt lehet, hogy ezúttal visszakerül Mészáros Norbert a kezdőnkbe. A középpályánk adott, a szűk keret miatt ide olyan sok csere lehetőségünk továbbra sincs, Jovanovics, Tőzsér, Filip és Sós helye is biztosnak tűnik. A támadásokért újfent a Holman-Könyves duó felelhet, hogy ezúttal ki fog legelöl helyezkedni, azt nehéz megmondani, és annyira nagyon nem is számít vélhetően. Ha a hírek igazak, már most bevethető lesz Tabakovics is, de egy ilyen meccsen aligha fogjuk rögtön a kezdőbe jelölni, így inkább csereként juthat majd szóhoz.

A Fradinak sem lenne oka változtatni, ám Gera sérülés miatt szinte biztosan nem játszik, így egy Dibusz – Botka, Batik, Leandro, Lovrencsics – Varga, Csernik, Rui Pedro, Gorriarán, Moutari – Priskin felállást várhatunk tőlük. Közülük ahogy már írtam is, főleg Varga Rolandra kell majd odafigyelni, de Moutari is duplázni tudott múlt héten, mellettük pedig Bödének és Priskinnek van egy-egy szerzett gólja.

A találkozó vasárnap 18:00-kor kezdődik a Nagyerdei Stadionban, akit a nagy meleg (vagy a csapat gyenge játéka?) távol tartana a stadiontól, az M4 Sporton is követheti a találkozót. A játékvezető egyébként Szabó Zsolt lesz, aki már tavaly is vezetett nekünk meccset a Fradi ellen, akkor 3-1-re a zöld-fehérek örülhettek.

Hajrá Loki!

(borítókép: 24.hu)