LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Úgy kéne, mint egy falat kenyér

Öt fordulón már túl vagyunk az OTP Bank Liga 2017-2018-as kiírásában, és bár győzelmünk még nincs, azért szerencsére nem igazolódtak be a legpesszimistább várakozások, hogy pont nélkül fogunk állni akár hetedik fordulóig. A helyzet még így is meglehetősen nyugtalanító, de koránt sem annyira reménytelen, hiszen a legutóbbi fordulóba a Videoton otthonában is bátran kijelenthető, hogy helytállt a csapat, és csak Kassai kártyamester jóindulata miatt vesztettük el az addig zsebben érzett egy pontunkat a ráadásban.

dvscvasasborito

Igaz, hogy azzal az egy ponttal sem lettünk volna sokkal beljebb, de valamivel szebben nézett volna ki a statisztikánk, hiszen így három vereség és két döntetlen a mérlegünk, ráadásul csupán két rúgott gólunk van, ami nevetségesen kevés és egyértelműen ebben kellene javulnunk pénteken a Vasas ellen. Az eddigi fordulók alapján azt már le lehetett szűrni, hogy idén korántsem olyan félelmetes csapat benyomását keltik az angyalföldiek, hiszen a Diósgyőr és az Újpest személyében két csapat már tudja a receptet, hogy mi kell ahhoz, hogy Michael Oenning csapatát felülmúlja. Ez a némileg gyengébb teljesítményük nagyban volt köszönhető annak, hogy a nemzetközi kupában voltak érdekeltek, és bár csak egy forduló erejéig álltak, így is hamarabb kellett kezdeniük a felkészülést.

Ráadásul a keretük is gyengült valamelyest, a védelemből Debreceni András (ETO FC Győr) és Korcsmár Zsolt (Midtjylland), illetve a támadószekcióból Novák Csanád (Mezőkövesd), Mahir Saglik (Sakaryaspor) vette a sátorfáját. Ezzel egy időben érkeztek is labdarúgók, a védő Vít Benes Csehországból (Jablonec), valamint a korábbi győri cerberus Lubos Kamenár Lengyelországból (Slask Wroclaw), míg a német bajnokságban korábban a Wolfsburgban is játszó Jan Simunek a prágai Dukla csapatából igazolt a Vasashoz. A Loki háza táján is történt nem is olyan régen változás, hiszen csapatunkban az utóbbi időben meglehetősen hektikus teljesítményt nyújtó Holman Dávid a pozsonyi Slovanhoz igazolt, míg a Videotontól Bódi Ádám érkezett vissza, egyelőre kölcsönbe, ami nagy erősítés lehet jelen helyzetünkben, akár már pályára is léphet pénteken a Nagyerdei Stadionban. Sós Bencére és Bereczki Dánielre ellenben nem számíthat a szakvezetés sérülés miatt.

dvlu

Ha a korábbi mérkőzéseinket megnézzük a Vasas ellen, akkor bizakodóak lehetünk, hiszen egy meccset kivéve a tavalyi kiírásban is partiban voltunk velük, sőt, idegenben 3-2 arányban sikerült is győzni ellenük, ami nagy fegyvertény volt. Debrecenben is fölényben játszottunk, de jobb helyzetkihasználásának köszönhetően 2-1-es győzelemmel távozott a pesti csapat, de nem is olyan régen, 2016 februárjában 4-0-ra lemostuk őket a remeklő Bódi Ádám vezérletével, habár akkor még sokkal ütőképesebb csapatunk volt, teszem hozzá gyorsan. Azonban ha a piros-fehérek úgy fognak küzdeni mint a Videoton, vagy a Ferencváros ellen tették, és végre rátalálnak csatáraink elveszett góllövő csukájukra, akkor lehet esélyünk a győzelemre, ami mondanom sem kell, hogy úgy kellene nekünk mint egy falat kenyér, ráadásul nagy lökést adhatna az őszi szezon hátralévő mérkőzéseire. A nehezebb mérkőzéseinken lassan túl leszünk, és jöhetnek a nyerhetőbbnek tűnő meccsek (Diósgyőr, Balmazújváros, Puskás Akadémia).

A pénteken 19.30 órakor kezdődő találkozó játékvezetője Iványi Zoltán lesz, a meccset pedig az M4 Sport élőben fogja közvetíti, de mindenki arra buzdítunk, hogy aki csak teheti, az a helyszínen tekintse meg a találkozót!