LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Csak egy maradhat

Két jó formában lévő csapat találkozik szombaton a Nagyerdőn, az utóbbi négy bajnokiját egyaránt megnyerő Loki és Puskás Akadémia személyében. A két csapat múltja alapján esélyesebbek lehetnénk, de a nyári erősítésekkel a Felcsút kerete sokkal erősebbnek tűnik. A tét nagy, a győztes ugyanis jó eséllyel fellép a dobogóra a forduló után.

dsc38231

A Felcsút hozzánk hasonlóan kezdte a szezont, hiszen az első öt fordulóban nyeretlen maradt. A különbség, hogy mi nyerhető meccseket buktunk el, addig a PAFC ez idő alatt játszott a Vidivel, a Fradival és a Honvéddal is. A diósgyőri pontszerzéssel aztán megkezdték a felzárkózást, és négy kötelezőnek mondható sikert értek el, közte egy 5-1-es kiütéssel a Haladás ellen. A legutóbbi fordulóban a Mezőkövesdet verték otthon 1-0-ra. A csapat két leggólerősebb játékosa Ulysse Diallo és Josip Knezevics, akik öt-öt góllal párban állnak a góllövőlista negyedik helyén.

A mi csapatunk ezzel szemben elkönyvelt már pár bravúrgyőzelmet is, legutóbb pedig a másik kiesőjelölt, a Balmazújváros otthonában szenvedtük ki a sikert. A múlt heti mérkőzéstől eltekintve a játékunk is kezdett bizakodásra okot adni, remélhetőleg ebben a sorban az újvárosi találkozó csak egy kisiklás volt. A statisztikák mindenesetre mellettünk szólnak, a Felcsút rövid története során mindössze hétszer találkozott a két gárda, ezeken öt Loki siker mellett két döntetlen született, így szombaton a PAFC elleni veretlenségünk is kockán forog majd.

A hét közben egyébként mindkét csapat játszott a Magyar Kupában, mi a Csongrád otthonában győztünk magabiztosan, a Felcsút pedig az NB3-as Kaposvárt verte 3-1-re. A találkozókon mindkét vezetőedző pihentette legjobbjait.

21912963_1464651650238394_1179351225_n

Herczeg András dolgát sajnos sérülések és betegségek nehezítik, hiszen a régóta hiányzó Sóson, Bereczkin és Mengolon kívül kérdéses a játéka Bírónak és Tabakovicsnak is. Ezzel az amúgy sem túl bő támadósorunkból újabb játékosok esnek ki vélhetően. Könyves mellé így bekerülhet ismét a kezdőbe Takács Tamás, csereként pedig szóhoz juthat majd a hét közben öt gólt szerző veterán, Tisza Tibor is. Nagy kérdés továbbá az utóbbi hetekben gyengélkedő Bódi formája, ez ellen a Felcsút ellen nagy szükségünk lenne egy jó meccsre tőle is.

Pintér Attilának ezzel szemben nem kell nagyon törnie a fejét, hiszen komoly hiányzójuk nem lesz.  A meccs érdekességeként itt érdemes megjegyezni, hogy a Felcsút keretében több ex-debreceni is található, Szakály Péter hosszú éveket töltött nálunk, Osváth Attila idén tavasszal volt a keretünk tagja, és náluk játszik még Zsidai László és Szécsi Márk is, valamint a cserekapusukról, Danilovicsról is szép emlékeket ápolnak a Loki szurkolók.

A találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik, a játékvezető Erdős József lesz. A mérkőzést nem közvetíti a TV, így, aki nem tud kilátogatni a stadionba, az m4sport.hu élő streamjén tudja majd követni az eseményeket.

Hajrá Loki!

borítókép: dvsc.hu