LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Elkezdtük

A mai napon hivatalosan is megkezdte a felkészülést a DVSC a tavaszi szezonra. Bár a múlt héten csütörtökön és pénteken már felméréseket végeztek a játékosokon a stadionban található SET-ben, az érdemi edzésmunka csak ma vette kezdetét: délelőtt konditerem, délután már labdás edzés volt a program. Tekintsük át, hogy mire számíthatunk az alapozás során edzőpartnerek, illetve játékosmozgás tekintetében, és hogy futhatunk neki a tavaszi szezonnak.

felk1

Ahogy azt a bevezetőben már jeleztem, a múlt héten már jelenése volt a csapatnak a SET-központban. Ennek mi kifejezetten örülünk, ugyanis volt szerencsénk tavaly bejárni a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központot, mely valamivel több, mint egy éve nyitotta meg kapuit a Nagyerdei Stadionban. Számos hazai sportág válogatottjai végeznek itt rendszeres felméréseket, illetve NB I-es csapatok is látogatják a SET-et. Végre mi is eljutottunk odáig, hogy a helyben lévő csúcstechnológiát igénybe vesszük – tavaly még nem tettünk így, ahogy azt az egy évvel ezelőtti cikkünkben ki is emeltük: „A nap orvosi vizsgálattal indult, amivel kapcsolatban szintén megjegyezném: különös, hogy fél nap alatt lezavarták a teljes keret átvizsgálását (a képek alapján rutinvizsgálatokra került sor a pallagi edzőcentrumban), miközben a Diósgyőr kétnapos átvizsgálásra érkezett a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központjába, amely egyébként épp a Nagyerdei Stadionban található…”

felk3

Jó hír, hogy Novota Jánost leszámítva mindenki egészséges és el tudta kezdeni az edzéseket, kapusunk is hamarosan csatlakozhat a többiekhez, ő kisebb sérülés miatt pihen még egy darabig. Viszont Tabakovic és Mengolo is teljes értékű munkát végez, amit azért fontos kiemelni, mert sokszor bajlódtak sérüléssel az ősz folyamán. A kerethez csatlakozott egyébként két fiatal is, a 17 éves Újvárosi Ádám, aki ősszel már több kupameccsen is a cserepadon foglalt helyet (a vele készített interjúnkat pedig itt olvashatjátok), valamint a 16 éves Bukta Csaba, akiről nagyon jó véleménnyel vannak a klubnál, ráadásul nagy fegyverténynek tartják az ő megszerzését, ugyanis az akadémiák között kirakatcsapatnak számító Felcsút elől sikerült őt megszerezni, kivételes tehetsége révén pedig 2-3 éven belül stabil alapembere lehet a DVSC-nek. Remélhetőleg elkerülik őt a sérülések, és töretlen marad a fejlődése.

Essen szó akkor a lehetséges játékosmozgásokról. Amit már tudunk, hogy Szilvási Péter távozott (azóta próbálkozott a Haladásnál, de nem tartottak rá igényt), míg érkezett Mészáros Karol, de az ő távozására van esély még a tél folyamán. Felvetődött korábban Eke Uzoma és Laczkó Zsolt érkezése, valamint Justin Mengolo távozása, de ahogy azt az átigazolási rovatunkban jeleztük, előbbi kettő érkezése jelen pillanatban nincs terítéken, míg az utóbbi távozásáról szóló híreknek nem volt valóságalapja. Egy középső védőt viszont mindenképp szeretne igazolni a klub, hiszen erre a posztra pillanatnyilag három játékos áll Herczeg András rendelkezésére: Szatmári Csaba és Kinyik Ákos mellett a 38. életévében járó Mészáros Norbert. Vezetőedzőnk egyébként vélhetően kipróbálja majd Barna Szabolcsot ebben a pozícióban a téli edzőmeccseken, de ettől függetlenül is keresnek erre a posztra játékost. A másik nagy dilemma Jovanovics pótlása, bosnyák középpályásunkra ugyanis jelen állás szerint nem számíthatunk majd az első négy fordulóban eltiltás miatt, vélhetően ilyen tekintetben is fog majd kísérletezni Herczeg András a felkészülési mérkőzéseken, mi kíváncsian várjuk, hogy mit talál ki erre a problémára.

Ha már felkészülési mérkőzések, akkor ejtsünk szót az ellenfeleinkről is. Január végén játsszuk az első edzőmérkőzést, ekkor a pallagi edzőközpontban a Szeged ellen játszunk. Szintén Pallagon kerül majd megrendezésre február harmadikán a Kisvárda elleni páros meccs, ami azt jelenti, hogy a keret minden tagja teljes meccsterhelést kaphat majd a 2×90 perc során. Február 5. és 15. között ismét edzőtáborba utazik a csapat, a helyszín ezúttal is Törökország lesz, de nem az eddig jól megszokott Belek, hanem a nem messze lévő Side lesz a célpont. A tíz napban öt felkészülési mérkőzést tervez a klub, ebből négy ellenfél neve már ismert: február 7-én a keret egyik fele a lengyel másodosztályú Katowicével mérkőzik meg, míg a másik felének egy erősebb ellenfelet próbálnak keresni aznapra. Február 11-én az észt Levadia Tallinn és az ukrán Karpaty Lviv lesznek az ellenfelek, előbbivel korábban már kétszer is megmérkőztünk a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így senkinek nem kell bemutatni őket, míg utóbbi az ukrán első osztály alsóházában tanyázó csapat, de abban az évben, amikor mi az EL főtáblán szerepeltünk, ők is eljutottak a második számú kupasorozat csoportkörébe. Az utolsó törökországi felkészülési mérkőzésünket a moldáv kirakatcsapat Sheriff Tiraspol ellen vívjuk majd, ők az elmúlt hét szezonból hatszor bajnoki címet tudtak nyerni hazájukban, és jelenleg is vezetik a pontvadászatot. A törökországi ellenfeleinkről egyébként Redboy jóvoltából olvashattok majd bemutató cikkeket. A hazaérkezés után már csak egy mérkőzést játszik a csapat, méghozzá a Diósgyőr ellen. A február 17-én rendezett mérkőzés tekinthető főpróbának, hiszen 20-án már Magyar Kupa mérkőzést játszunk a Doroggal, 24-én pedig már a Balmazújváros elleni bajnoki mérkőzés vár ránk.

felk2

Ami a várakozásokat illeti, több játékosunk is lenyilatkozta, hogy szeretnénk megtartani a dobogós helyünket, Herczeg András azonban óvatos ezzel, ő még egyelőre hátrafelé is tekintget. Teszi mindezt joggal, hiszen tavaly még a kiesés ellen küzdöttünk, és idén nagyjából senki nem számított arra, hogy a dobogón telel majd a csapat. Szép és nemes feladat lesz a tavasszal, hogy a bajnoki érem megszerzéséért harcoljunk, de ha lehet ilyet mondani, ez még keményebb feladat lesz, mint volt az az ősszel. Rajtunk kívül még a Honvéd, az Újpest és a Diósgyőr is a dobogóra kácsingózik, főleg előbbit érdemes komolyan venni, hiszen a bajnoki címvédőről beszélünk, és bár az őszi szezon pocsékul sikerült számukra, tavasszal egy régi jó ismerősünk, Supka Attila vezérletével komoly kihívóink lehetnek a dobogóért folytatott versenyfutásban. Emellett fontos megemlíteni a Magyar Kupát is, ahol már a legjobb 16 között vagyunk, és nem tűnik lehetetlen feladatnak az NB II-es Dorog kiejtése. Óriási sansz mutatkozik egyébként egy jó menetelésre a kupában, ugyanis a nagy favoritok közül a Ferencváros és a Videoton is búcsúzott már az idei kiírástól, így több csapat számára is kiváló lehetőség ez, hogy idén trófeával gazdagítsa gyűjteményét.

Izgatottan várjuk az előttünk álló időszakot, felüdülés számunkra is a tavalyi szezon után, hogy ismét komolyabb célokért küzdhet a csapat, és van jövőképe ennek a klubnak, ami korábban eléggé kilátástalannak tűnt. Mi továbbra is maximálisan a klub mellett állunk, és azt tudjuk mondani, amit folyamatosan hajtogatunk: látogassatok ki minél többen a DVSC mérkőzéseire, mert ez a csapat megérdemli most a támogatást!

(fotók forrása: dvsc.hu)