LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Egy gól hiányzott…

Szoros mérkőzésen egygólos vereséget szenvedtünk el az előző szezonban a Magyar Kupa négyes döntőjében ezüstérmet szerző Érd gárdájától, változatos meccs volt, melyen a szerencse sem a mi oldalunkon állt, búcsúztunk a sorozattól. Szomorkodni nincs idő mert a hétvégén az Alba Fehérvárhoz látogatunk a bajnokság kilencedik fordulójában!

Azt tudtuk, hogy nem lesz egy fáklyásmenet az Érd elleni összecsapás az MK-ban, pláne idegenben. Ha hazai környezetben került volna megrendezésre ez az összecsapás, zárt kapu ide vagy oda, azt mondom nagyobb esélyünk lett volna továbbjutni, mint így. Kedden délután dolgoztam, így élőben nem tudtam követni az eseményeket, csak utólag felvételről tudtam megnézni az összecsapást. Konkrétan a meccsről kronológiai tudósítást nem írnék, csupán néhány mondatban foglalom össze milyen érzések kavarognak bennem. Nagyon sokat gondolkodtam mi okozhatja csapatunk kétarcúságát, miért vannak a játékunkban ekkora hullámhegyek és hullámvölgyek. Miért van az, hogy ha képesek vagyunk felállni a padlóról, visszamászni a gödör fenekéről (ahová mi löktük be magunkat), mikor lehetőségünk lenne saját oldalunkra billenteni a mérleg nyelvét, még inkább megremegnek a kezeink. Végül konkrét okokra nem jöttem rá, ezáltal nem tőlem fog a megoldás érkezni a problémára. Azonban úgy vélem, a mentális felkészültségünk lehet a kulcs. Azt láthattuk, hogy a képességeink megvannak a sikeresebb szereplésre, lásd tudás, elszántság, küzdőszellem, mégis hiányzik az a plusz, ami döntő pillanatokban átsegítené a csapatot a holtponton. Az is szembeötlő, hogy ez a jelenség leginkább idegenben csúcsosodik ki igazán, hazai pályán sem konstans a teljesítményünk, ez is igaz, de ha elhagyjuk a Hódost, nem tudhatjuk, mit láthatunk majd a pályán. Ezen lehetne napokat, heteket őrlődni, töprengeni, de ahogy sokszor elhangzott már a szakemberek szájából, menni kell tovább, ki kell elemezni a látottakat, hogy legközelebb hasonló szituációban jobb megoldásokat válasszunk, szükség is lesz erre ha nemzetközi szereplésről ábrándozunk. Lotte Grigelt és Szabó Dórát kiemelem, mert ők voltak a legjobbak az Érd ellen. Főként ifjú kapusunk remeklésének örülök, azt láthattuk korábban többször is, ha az utolsó percekre kell beszállni akkor is képes remekül védeni, most kapott játékpercet bőven, élt is vele. Szép volt Dorci!

Magyar Kupa IV. forduló: Érd – DVSC SCHAEFFLER 27:26 (17-12).

A bajnoki szünetig azonban még egy nagyon fontos mérkőzés vár a piros-fehérekre. Szombaton kora este az Alba Fehérvárhoz látogat csapatunk. Egy olyan együttes otthonába utazunk, akik közvetlen riválisaink. Székesfehérváron is történt némi szemléletváltás az utóbbi szezonokhoz képest. Keretükben csak olyan légiósok vannak akik köré épül a csapat, továbbá magyar játékosokkal kiegészítve próbálják felvenni a kesztyűt. Érdre igazolt a korábbi ferencvárosi átlövő, Jelena Lavko, aki három alkalommal is megzörgette a DVSC hálóját a keddi kupameccsen. Elena Gjorgjijevska pedig a román SCM Craiova ajánlatát fogadta el. Elhagyta Fehérvárt Mayer Szabina is, a korábbi válogatott beálló előbb Franciaországba a Nantes csapatához szerződött, jelenleg a dán másodosztályban szereplő SönderjyskE gárdáját erősíti. Továbbá kapusposzton is történt változás, Herr Orsolya sem áll az Alba rendelkezésére már ebben a szezonban. Ha az érkezési oldalra pillantunk, igencsak rövid névsort láthatunk, ugyanis csupán két játékos csatlakozott hozzájuk. Györkös Rebeka a kapusposztot hivatott megoldani, a balszélre pedig Szarka Adrienn érkezett. Ha a két együttes elmúlt szezonokban idegenben lejátszott mérkőzéseit vizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy még tavaly áprilisban, vagyis a 16/17-es idényben hatgólos vereséget szenvedtünk el a Köfém Sportcsarnokban (29-23), idén márciusban a 17/18-as kiírásban döntetlenre mentettük a meccset az utolsó pillanatban Jelena Despotovic révén (25-25). Akkor tehát megszereztük az egyik pontot, követve a sormintát nem is lehet más célunk mint ezt megduplázni, tehát elhozni mind a két egységet a királyok városából. Érdekesség, hogy az elmúlt években rendre ugyanannyi pontot gyűjtött a két csapat a szezon végére, legutóbb a bajnokság végén huszonkét egység szerepelt mind a két gárda neve mellett, korábban pedig ez a szám huszonnégy volt. Mind a két esetben a fehérváriak voltak előrébb a táblázaton több győzelmünknek vagy jobb gólkülönbségüknek köszönhetően.

Ez tehát a múlt, nézzük a jelent: akárcsak a DVSC, az Alba FKC is kilenc pontot gyűjtött nyolc forduló alatt. Újabb párhuzamokat vonhatunk, ugyanis mind a két gárda hazai környezetben játszott döntetlent a Kisvárdával, és szintén pályaválasztóként győzték le a Mosonmagyaróvárt és az Eszterházy SC-t. Vendégként pedig vereséggel abszolválták a Győri ETO és az FTC elleni meccseket, ugyanakkor idegenben verték meg az MTK-t. További két ponttal gazdagodtak a Budaörs legyőzésével. Ami a gólarányokat illeti, egy hajszállal több gólt lőtt a Loki az elmúlt fordulókban, ugyanakkor többet is kapott. Gólkülönbség szempontjából most is az Alba áll jobban. Leggólerősebb játékosuk Alexandra do Nascimento, a szélső eddig ötvenkilenc gólt szerzett. A brazil világbajnok számít az elsőszámú heteslövőnek, eddigi mérlege 27/20 (74%-os hatékonyság). Claudine Mendy is szépen termeli a találatokat, már negyvenháromnál jár. Figyelni kell majd még Olga Gorsheninára is. Az orosz átlövő huszonnyolc alkalommal terhelte meg ellenfeleik kapuját. Ezen adatok alapján levonhatjuk a tanulságot, a fehérvári légiósok adják a csapat gerincét, így az ő semlegesítésük lesz az elsődleges feladata Pal Oldrup Jensen tanítványainak.

Kiélezett összecsapás várható tehát, melyen Triffa Ágnes biztos, hogy nem tud részt venni kézműtétje miatt, a kupameccsre már Anna Punko is nevezve volt, bár nem lépett pályára. A többiek bevetésre készek! Hasonló kvalitású két csapat méri össze erejét, ennek a meccsnek olyan szempontból van nagy jelentősége, hogy megtudjuk, mire vagyunk képesek, ha egy közvetlen riválissal kell farkasszemet néznünk. Győzelemre csak akkor van esélyünk, ha az elsőtől az utolsó pillanatig maximális koncentrációval teljesítjük az összecsapást. Kell a két pont! Jó lenne pozitív hangulatban nekivágni a hosszú bajnoki szünetnek!

A mérkőzést a klub Youtube csatornáján lehet majd figyelemmel kísérni, remélhetőleg problémamentesen.

K&H Liga Női NB I. 9. forduló:
2018.november 17. 17:00, Székesfehérvár Köfém Sportcsarnok.

Alba Fehérvár KC – DVSC SCHAEFFLER

Játékvezetők: Hargitai Gábor – Markó Gábor.

Kim Rasmussen kihirdette szűkített keretét a decemberi franciaországi Eb-re, melyben a DVSC színeit Kovács Anna és Tóvizi Petra képviselik majd. Saját nevelésű beállónknak feltehetően a Möbelringen Kupa felkészülési tornán debütál majd a felnőtt csapatban. Sok sikert kívánok a lányoknak! Mindent bele! Hajrá Magyarország!

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!

Iceman

(képek forrása: dvsckezilabda.hu, keziszovetseg.hu)