LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Osztályon felüliek csatája

A Magyar Kupában szombaton a Tiszakécske együtteséhez látogatunk, ami papíron nem tűnik nagy kihívásnak, de ha jobban megnézzük, kikkel is kerültünk szembe, láthatjuk, hogy valójában ebben a körben kevés nehezebb ellenfelet kaphattunk volna. Az előző szezonban még a másodosztályban szereplő csapat ugyanis éppúgy osztálya legerősebb együttesei közé tartozik, mint egy szinttel fentebb a Loki.

Ráadásul a koronavírus is bekavar a képbe, így most kevesebb a lehetőség a rotálásra, mint egyébként lenne. Jó eséllyel így is jópár poszton változik majd a kezdőnk a Kaposvár elleni meccshez képest. Személy szerint arra számítok, hogy bekerül a csapatba Bényei Balázs és Pávkovics Bence, Korhutot pihentetjük és Ferenczi lesz ismét a balhátvéd, továbbá az sem lepne meg, ha ezúttal nem lépne pályára a sűrű hetek elé néző Bényei Ágoston, hiszen a Magyar Kupára nem vonatkozik a fiatalszabály. Különösen valószínű egyébként a 17 éves játékosunk kimaradása már csak azért is, mert egy nappal rá, vasárnap az U18-as válogatottnál van jelenése.

Nagy kérdőjel volt továbbá Bárány helyzete, akit sérülés miatt le kellett cserélni szerdán: szerencsére a klub honlapján megjelent interjú alapján úgy tűnik, nincs komolyabb baja. Ennek ellenére én ezúttal csak a kispadra jelölném, hadd pihenjen, ha pedig rosszul állunk, még mindig be lehetne cserélni.

Ellenben ideje megadni a lehetőséget az eddig kevesebbet játszóknak is, így különösen Kundráknak és Bévárdinak. Főleg utóbbi játékosunk amúgy is szemmel láthatólag nagyon motivált, így mindenképpen jó ötlet lenne a kezdőcsapatba jelölése. Ha pedig esetleg a fiatalokban is gondolkozik Kondás, akkor (az eddig hallottak és olvasottak alapján) Bényei Ágostonon kívül a jobbhátvéd Lakatos, a támadóként több poszton is bevethető Sármány, a balhátvéd Füzfői, a középhátvéd Kovács Róbert és a középpályás Talpalló neve kerülhetne elő legnagyobb eséllyel; mivel azonban Bényein kívül Füzfői és Talpalló is meghívót kaptak az U18-as nemzeti csapatba, így valószínűleg velük sem számolhat majd a szakmai stáb.

Fontos leszögezni, hogy a rotáció ugyanakkor semmiképp nem jelentheti azt, hogy nem vesszük komolyan az ellenfelet. A Tiszakécske egy veszélyes csapat, főleg hazai pályán, egy olyan együttes, amely az NB II-ben is megállná a helyét, függetlenül a rosszabbul sikerült tavalyi szezontól. Jelenleg egyébként 3 pontos lemaradásban vannak az NB III Keleti csoportjában az első helyen álló Jászberény mögött, de egy meccsel kevesebbet játszottak az éllovasnál.

A Tiszakécske tehát ugyanúgy felfelé lóg ki a saját ligájának mezőnyéből, mint a Loki, de ezzel együtt is sikerrel kell vennünk az akadályt. Már csak azért is, mert a Magyar Kupa jelenleg az egyetlen esély arra, hogy igazán megmutathassuk, tényleg elsőosztályú keretünk és csapatunk van (mint ahogy pl. bebizonyította ezt tavaly az MTK is). Ha továbbjutunk, előbb-utóbb utunkba kerülnek az NB I-es csapatok, és azok ellen végre bizonyíthatjuk, mennyit fejlődtünk tavaly óta. És jelezhetjük azt is: a Loki itt van, és még a másodosztályból is tényező tud lenni. Szóval nekünk ez a Magyar Kupa sorozat most talán még fontosabb, mint eddig bármikor. És ez nem arról szól, hogy van-e esélyünk a végső győzelemre (az nagyban múlik a sorsoláson is), hanem arról, hogy bárkit kapunk, akár papíron könnyebb, akár nehezebb ellenfelet, tegyük oda magunkat úgy igazán.

Alázattal, az ellenfél iránti kellő tisztelettel, de mégis magabiztosan és eltökélten. Legalább úgy, vagy még inkább, mint azt a Kaposvár ellen tettük.

A találkozót szombaton 18 órától rendezik; a tv nem közvetíti majd, arról pedig, hogy a klub biztosítja-e a stream lehetőségét, egyelőre nincs hivatalos információnk. Ugyanakkor, amint arra egy olvasónk felhívta a figyelmünket, már van egy, a meccs kezdési időpontjára időzített élő közvetítés Youtube-on. Érdemes tehát a klub hivatalos tájékoztatását nyomon követni, de addig is, a biztonság kedvéért, beágyazom ide a linket, hátha tényleg ez lesz az.

Hajrá Loki!

Enderson