LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Csákvárra látogatunk

Vasárnap délután ismét pályára lép szeretett csapatunk, méghozzá Csákváron. Ellenfelünk nem nyújt túl acélos teljesítményt, hiszen utolsó előttiek a bajnokságban a DEAC-ot megelőzve, míg mi őrízük a vezetésünket magabiztosan a tabella élén. Csínján azonban a túlzott magabiztossággal, a „kis Felcsút” ugyanis az utóbbi hetekben szorgosan gyűjtögette a pontokat.

A két csapat egyaránt jól szerepel az utóbbi időben, bármilyen meglepő is ez annak fényében, hogy a hazaiak hol helyezkednek el a táblázaton. A Csákvár a jó szériáját azzal indította, hogy a Magyar kupában legyőzték a Budaörsöt idegenbe, majd a bajnokságban a DEAC-ot, a Szentlőrincet és a Haladást is. Ennek ellenére az előző fordulóban megszakadt a győzelmi sorozata, hiszen a Budaörs visszavágott a kupakiesésért és 3-1-re legyőzte a Csákvárt. A Loki is remek formában van az eredményeket tekintve, hiszen a nyíregyházi döntetlen óta még csak gólt sem kapott csapatunk. A kupa-továbbjutás óta három csapatot is 3-0-ra győztünk le: a Győrt, a Kazincbarcikát és a Békéscsabát is, igaz az utóbbit játék nélkül.

Kezdőcsapatunkat továbbra is nehéz megtippelni, hiszen nem tudatják velünk kik is fertőzöttek, és mikor térhetnek vissza. Pontosabban sikerült „elrejteni” információként a legutóbbi ‘Csak a Loki!’ műsorban, hogy „többek között Dzsudzsák, Ferenczi, Kinyik, Sós és Varga József is elkapták a vírust”. Így hát ezen játékosok hiányának oka immár egyértelmű. A visszatérésükkel kapcsolatban viszont továbbra is nagy a homály, ha szerencsénk van, akkor a válogatott szünetben mindenki kikászálódott a betegségből, és vissza is kapta a sportorvosi engedélyét, azonban információ hiányában egyelőre úgy számolunk velünk, hogy nem bevethetőek. Ott lesz viszont a kispadon újfent Kondás Elemér, aki a hét elején becsatlakozott a munkába. Poór és Korhut szerintem visszatér a kezdőbe, nekik már biztosan megvan a kellő kondíciójuk. Mindezek alapján nagyjából a lentebb látható összeállítást várom majd a gyepre kifutni.

Köztudott, hogy a csákvári csapat kooperációs szerződésben áll a Felcsúttal, jó a két klub közti viszony. Ám én most nem egy felcsútit, hanem Daru Bencét emelném ki, akire érdemes lesz védőinknek odafigyelni, hiszen kilenc találatával előkelő helyet foglal el a góllövőlistán. A keretük böngészésekor még egy érdekes névbe botlottam, amely ismerős lehet a Loki szurkolók számára. A 28 éves Albert István a DVSC utánpótlásában nevelkedett, és a második csapatban pályára is lépett 35 alkalommal. A középhátvéd az előző szezonban érkezett a Csákvár csapatához Ceglédről.

Végezetül pedig jöjjenek a várakozásaim. Valószínűleg már erősebb lesz a csapatunk, mint a Győr vagy a Kazincbarcika ellen, így a győzelmet egyértelműen elvárom. Ha az általam megtippelt kezdőnkhöz hasonló erőkkel állunk fel, akkor elvárható a színvonalas játék is a győzelem mellett. Egyébként én szívesen néztem az új fiataljainkat is a csapatban, akik az elmúlt hetekben bemutatkoztak, nem nyújtott egyikőjük sem rossz teljesítményt. Így legalább láthattuk, hogy van még bőven honnan merítenünk szükség esetén. Nem szabad esélyt adnunk az utolsó előtti helyezettnek, az ilyen meccset kötelező hoznunk magabiztosan, még idegenben is!

A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban, természetesen zárt kapuk mögött. A televízió nem közvetíti az összecsapást, de a klub természetesen gondoskodott az online közvetítésről.

Hajrá Loki!