LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Visszatértünk, de kőkemény szezon vár ránk

Kicsivel több, mint egy év után újfent NB I-es bajnoki mérkőzést játszunk holnap este. Az elmúlt egy évben megjártuk az NB II-es poklot, és abban bízva térünk vissza a legjobbak közé, hogy megerősödve sikerül majd kiharcolnunk a bennmaradást. A hosszú harc első állomása Kispest, az Új Bozsik Stadion első bajnoki mérkőzésén.

A két csapat némileg fordított leosztásban már találkozott hét éve, bár a 2014 májusában lejátszott összecsapás nem a Nagyerdei Stadion első tétmeccse volt, viszont akkor szerettük volna megünnepelni a hetedik bajnoki címünket. A kispestiek akkor alsóházi csapatként, esélytelenül köptek bele a levesünkbe, most itt a lehetőség visszaadni a fricskát, és folytatni a hagyományt, hogy a stadionavató meccsek ritkán sülnek el jól.

Számtalan helyen írtuk és mondtuk, hogy egyelőre nagyon nehéz a csapatunkat elhelyezni erőviszonyokat tekintve az NB I-ben, talán még mindig vannak lyukas posztok, főleg a védelemben. Vannak viszont rutinos játékosaink, és Dzsudzsák személyében egy komoly vezéregyéniségünk, ő biztosan kettőzött erővel hajt majd a szezonnyitányon, elvégre több mint tíz év után tér vissza az NB I-be.

Huszti Szabolcsék még nem találták meg az optimális kezdőcsapatot, főleg a védelem közepét tekintve vannak nyitott kérdések. Nem számítok meglepetésre, szerintem hasonló kezdőcsapatot látunk majd a pályán, mint múlt vasárnap a Roma ellen. Annyi változással, hogy Szécsi vélhetően sérülés miatt hiányzik majd, őt így Ugrai helyettesítheti. A másik nagy kérdés még a kapusposzt, egyelőre nem tisztázott, hogy melyik hálóőrrel számolnak kezdőként, én mindenesetre Grófra tenném le a voksom.

A Kispestnél jelentős játékosmozgás volt, és bizony kulcsembereket is veszítettek. Gazdag távozása lesz számukra a legérzékenyebb veszteség, de Kamber és Szendrei is hiányozhatnak. Az újak közül viszont Szappanos, Talys, Nono, Pantelic és Lukic is azonnali erősítést jelenthet.

A kispadon maradt egyébként Horváth Ferenc, aki megosztó személyiségnek számít, szerintem egyébként jobb edző dukálna ehhez a csapathoz, akivel többet is ki tudnának hozni szereplést tekintve. Nagy kérdés, hogy a tavalyi éppenhogy bennmaradás után tudnak-e majd idén előrelépni, a keretük erősségét tekintve ille e a dobogós helyekért közdeniük.

Picit tartok a mérkőzéstől, nem vagyok róla meggyőződve, hogy a domináns focit az NB I-ben is fogjuk majd tudni játszani. Tartok tőle, hogy nem, és nem egyszer mi leszünk majd alárendelt szerepben, nagy kérdés, hogy erre az eshetőségre van-e terve a stábnak, mert ha nem, akkor könnyen abba a cipőbe léphetünk, mint tettük azt Vitelkivel. Kulcsfontosságú lesz szerintem az első 15-20 perce a holnapi meccsnek, jó lenne nem bekapni egy gyors gólt az elején, amitől aztán könnyen össze is roppanhatunk. Ennek ellenére nem nézem le a csapatunkat és képesnek érzem arra magunkat, hogy meglepetést okozzunk. A tippem egyébként a végeredményre 1-1, szerintem ezzel sokan kiegyeznénk.

Szombat este, főműsoridőben, tehát 20 órától hivatalosan is visszatérünk az NB I-be. Egyelőre még nem publikus, hogy ki vezeti a találkozót, de ne feledjük, hogy debütál a VAR az NB I-ben, csak hogy még több vitatott helyzet miatt lehessen majd háborognunk nekünk szurkolóknak.