LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Hetedik vagy nyolcadik

Szezonzáróhoz érkeztünk, vasárnap délután az MTK ellen lépünk pályára, idegenben. A kívánságunk meghallgatásra talált, a mérkőzésnek úgy vágunk neki, hogy már biztos bennmaradók vagyunk. A bajnokság kérdései már eldőltek, egyet kivéve: az MTK vagy a Honvéd lesz a másik kieső? Ez tőlünk is függ majd…

…hiszen ha nem szerzünk pontot az MTK ellen, akkor a Honvéd nem kaphat ki a Felcsút ellen. Az MTK csak ebben az esetben örülhet majd bennmaradásnak, minden más eredmény, azaz ha pontot szerez a Honvéd vagy a Loki, a Honvédnak kedvez majd. Részünkről rég nem látott tétnélküliség fogja jellemezni a 90 percet, hiszen helyezést tekintve szombat estére eldőlt, hogy ha annyi pontot szerzünk, mint a ZTE a Kisvárda ellen, akkor a hetedik, ha kevesebbet, akkor a nyolcadik pozícióban zárjuk a 2021/22-es szezont.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy felemelt kézzel megyünk majd ki a pályára, lehetséges, hogy a stáb és a játékosok bónuszai helyezéshez , pontszámhoz, szerzett gólokhoz kötöttek, no és ha a peremembereknek szavaz majd bizalmat Carrillo, ők bizonyára szeretnék majd bizonyítani, hogy megállják a helyüket. A motivációval nem hiszem, hogy gond lenne.

A kezdőcsapatot ezúttal nem tippelném meg, de szívesen nézném Bényei, Bévárdi, Baráth és Baranyai játékát. Ha pedig Dzsudzsák, Korhut és Varga nem hosszabbítanak, remélem most utoljára még láthatom a játékukat – még ha csak csereként is lépnek pályára. Balage mindenesetre készült, itt láthatjátok az általa felvázolt kezdőt.

A legnagyobb kérdés az lesz, ragaszkodunk a Carrillotól megszokott védekezőbb, zártabb taktikához és ugyanolyan komolyan vesszük majd a mérkőzést, mint a korábbiakat, vagy támadóbb, gyors kontrákra épített focit láthatunk majd, kicsit lazábban, felszabadult örömjátékként is tekintve az eseményre. A Felcsút elleni hazai mérkőzés eredménye bár jól mutat, de a játék képe pocsék volt; megérdemelnék a csapatot Budapestre elkísérő szurkolók és a mérkőzést a televízión – körkapcsolással (!) – követők, hogy szebb, felszabadultabb játékot lássanak a piros fehérektől.

A mérkőzés 16 órakor kezdődik, az Új Hidegkuti Nándor stadionba a belépés ingyenes, de a találkozó követhető lesz az M4Sport felületein is. Jó szurkolást, zárjuk szépen a szezont, hajrá Loki!

Csibu