LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Új utazás veszi kezdetét

Minden szezonkezdet nehéz, mégis minden szezonkezdet gyönyörű. Nehéz, mert hónapok óta az első tétmérkőzése lesz egy időközben megújult csapatnak, s nehéz, mert nagy terhet ró mindenkire, hisz hosszú ideig elkísérheti a csapatot az eredmény. De gyönyörű is egyben, mert az új, tiszta lap szép reményekkel tölti meg a szíveket. Ismét elkezdődik egy utazás, amiben bár tudjuk, hogy lesznek hullámvölgyek, mégis tele vagyunk pozitív várakozásokkal. És ez az idei szezonkezdetre, a 2022/23-as Lokira különösen igaz lehet. Kezdésnek Kisvárdára látogatunk, mellyel kezdetét veszi a Loki szezonja!

Most beharangozót írni is nehezebb, mivel mind a Kisvárda, mind a DVSC együttese jelentős átalakuláson ment át. Hozzánk érkezett egy tulajdonos, egy új vezetőedző és számtalan új igazolással gyarapodott a keretünk. Változik a taktikánk, és egy Debrecenben eddig ritkán látott 4-2-3-1-es hadrenddel is meg kell ismerkednünk. A Kisvárdánál Révész Attila sportigazgatói kiválása lehet a legérzékenyebb pont, de számos távozójukat is kérdés, mennyire tudják majd pótolni.

Ellenfelünk viszont a szezonját megkezdte már, a Kajrat Almati ellen kétszer is bravúrosan győzött 1-0-ra az EKL-ben, így várhatja a norvég Molde elleni folytatást. A győzelmek nagy fegyverténynek számítanak, és a mutatott játék alapján is úgy érzem, hogy stabil maradt a Kisvárda védekezése, ami alapján nagyon nehéz meccsre kell számítania minden ellenfelüknek. Azonban épp ez lehet most a vesztük is, hiszen csak pár napot pihenhettek, és kell tartalékolniuk jövő csütörtökre is; ráadásul az újonnan kinevezett vezetőedzőnk éppen az a Janeiro, akivel a Kisvárda 14 meccsen átlagosan 2,07 pontot szerzett tavaly ősszel, így jól ismeri az együttes gyenge pontjait.

A mieinktől hasonló játékot, taktikát és kezdőcsapatot várok, mint amit a Veres elleni utolsó edzőmérkőzésen láttunk. A támadósorban Ferenczi és Kundrák két szélen, középen pedig Szécsi és Babunski lehetnek a befejezőink, az én tippem az, hogy Szécsi gólt fog lőni. Mögöttük a Baráth-Dzsudzsák páros biztosíthatja a középpályát. A legtöbb kérdést a védelem összeállítása jelentheti, ahol Manrique és Sana is kiváló megoldás lehet a balhátvéd posztra; a védelem tengelyében Deslandes mellett Romancsuk és Dreskovic küzdhetnek meg a kezdőcsapatba kerülésért. Jobbhátvédként viszont szinte biztosan Baranyait láthatjuk majd, egyrészt a fiatalszabály, másrészt Kusnyír eltiltása miatt. A kapuban Gróf kapott egy erős riválist, kíváncsi leszek, hogy Megyeri képes lesz-e a szezon során előrelépni elsőszámú hálóőrré.

A legnagyobb esélyt arra látom, hogy döntetlennel fog záródni a meccs. A mieinket még nem érzem igazán késznek a rajthoz, inkább azt érzem, hogy egy jó kis csapat kezd itt épülni, így adott esetben egy vereségtől sem szabad összeesni – pláne, hogy Kisvárdán eddig mindig kikaptunk idegenben. Ha a Kisvárdán érződni fog a csütörtöki mérkőzés, akkor viszont esély nyílhat arra, hogy végül örömmel az arcunkon hagyjuk el a pályát.

Nagyon szurkolok az új igazolásainknak és a csapatnak, a sok viszontagság után olyan jó lenne egy nyugodt szezont megélni. Jó utat mindannyiunknak, hajrá Loki!

Csibu