LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Mikor, ha nem most?

Az elmúlt hétvégén győzelemmel debütáló Srdjan Blagojevic csapata a Honvéd ellen az első félidőben ellenállhatatlan volt és ritkán látható gólzáporral kedveskedett a szurkolóknak. Habár a második játékrészben porszem, de leginkább kavics került a gépezetbe, egy gól megmaradt a négyből, így egygólos sikert aratott a Loki. Következő mérkőzésünkön azonban nem férnek bele az ilyen szintű megingások, mivel vasárnap a bajnoki címvédő, de már nem veretlen Ferencváros otthonában vendégeskedünk, ami szurkolói szempontból még mindig presztízsmeccs.

Ellenfelünk jelenleg egy erőltetett menet közepén van, mivel az előző bajnoki meccsen, a Kecskemét otthonában meglepő módon kikaptak, majd csütörtökön Belgrádban is 4-1-es vereséget szenvedtek a Crvena Zvezda ellen az Európa Liga csoportkörében, így a pesti EL visszavágójuk előtt nem tudni milyen szellemben fognak ellenünk pályára lépni. Két lehetőség van: az egyik az, hogy nem tartalékolnak, átgázolnak rajtunk és feledtetik a szerbiai fiaskót vagy tartaléklángon játszanak és gondolnak a kupavisszavágóra. Ugyanis jelenleg nagy esélyük mutatkozik arra, hogy továbbjussanak a csoportból, így elképzelhetőnek tartom, hogy edzőjük egy némileg tartalékosabb garnitúrájának szavazhat bizalmat az esetleges sérülések elkerülése végett. Ezzel kapcsolatban egyébként titeket is kérdeztünk Instagramon, legyen igazatok!

Ettől függetlenül most is igaz az a megállapítás, hogy csakis saját magunkkal kell törődnünk és koncentrálni a végső hármas sípszóig és meg kell harcolni majd minden egyes labdáért a gyepen, akkor talán valami jó eredmény is kisülhetne belőle. Az sem kérdés szerintem, hogy melyik társaságot érte pozitív impulzus az elmúlt héten, amiből bőven tudnak meríteni az őszi fordulókra és remélhetőleg az messzire repítheti a piros-fehér mezeseket, hiszen nagy gátak törtek át és mázsás súlyok gördültek a játékosok szívéről azzal, hogy a kötelező hazait hozni tudták a kispestiek ellen. Ez alkalommal viszont az esélytelenek nyugalmával játszhatunk, ami alapján még egy meglepetés eredmény is elérhető. Ezt azonban csakis szervezetten játszva lehet teljesíteni, valamint Bódiéknak el kell hinniük, hogy meg tudják nehezíteni az ősi rivális zöldek dolgát, akkor lehet esélyünk a kilencedik kerületben is. Kecskeméten már megmutatták a hazaiak, hogy kell megráncigálni az oroszlán bajszát vagy stílserűen a sas tollát, így nem egy lehetetlen küldetés.

A kezdőcsapatot illetően a szerb tréner és stábja nem fog változtatni olyan drasztikus mértékben és „a győztes csapaton ne változtass” elvet fogja követni, így nagyjából a múlt hétvégi kezdőcsapatunk futhat ki a Fradi ellen is. Egy csere azért nem lepne meg minket, nevezetesen ha a Honvéd ellen hibát hibára halmozó Bévárdi helyén ezúttal Baranyai kezdene. A maródiakra pedig (Bárány, Megyeri, Kusnyír) nagy valószínűség szerint továbbra sem számíthat a vezetőedző.

A két csapat közös múltjában kutatva megállapítható, hogy nagyon régen nyertünk Ferencvárosban, hiszen 2012 márciusában Adamo Coulibaly és Szakály Péter góljaival húztuk be 2-1-re a mérőzést az Albert Flórián Stadionban (ez volt a veretlen szezonunk). Ez azt is jelenti, hogy a Groupama Arénában eddig még nem tudtunk győzni. Legfrissebb sikerélményünk a tavaly őszi Debrecenben lejátszott mérkőzés, amelyen Bévárdi és Tischler góljaival 2-0-ra nyerni tudtunk és az volt egyben Peter Stöger hattyúdala, miután menesztették.

Egy biztos, több veszteni valója a hazaiaknak van, hiszen egy nekik nem tetsző eredménynél már egyfajta hullámvölgyről és egy nyeretlen trojkáról lehetne beszélni esetükben. Nagy kérdés viszont, hogy a veretlen bajnoki cím esélyének elúszása mekkora motivációt biztosít a továbbiakban a zöld-fehérek számára. Hiszen ne legyen kérdés, a bajnoki cím ígyis-úgyis meglesz nekik.

HAJRÁ LOKI!