LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Lélektani pillanatban

A Kisvárda elleni találkozó lélektani pillanatban következik: mi jó formában vagyunk, ellenfelünk kevésbé, és egy esetleges győzelemmel kellő távolságba kerülhetne a kiesőzóna, ráadásul lendületet és önbizalmat is szerezhetnénk a folytatáshoz. Általában ilyenkor szoktunk kikapni, és a Kisvárda ellen az utóbbi időben amúgy sem megy, így talán nem túlzás kijelenteni, hogy ennek a mérkőzésnek a nagy kérdése az lesz, túl tudunk-e lépni a saját árnyékunkon. DVSC – Kisvárda, beharangozó.

Négy tétmeccs óta nyeretlenek vagyunk a kisvárdaiak ellen, és ebben a szezonban sem nekünk áll a zászló. Öt ponttal többet szereztek nálunk a bajnokságban, és lehetne könnyedén 8 pont is ez a differencia, ha az 1. fordulóban lejátszott mérkőzésen nem egalizálunk az utolsó pillanatban. Mégis, forma alapján lehet esélyünk, ráadásul az idei szezonban még veretlenek vagyunk hazai pályán. Ráadásul Blagojevic érkezésével a támadójátékunk meglepően pofás lett, még ha védekezésben jócskán lenne is hová fejlődnünk.

A kezdőcsapatban nem várok nagy változást. Én a magam részéről Gróf helyett valamelyik másik kapusunkat védetném, de szerb edzőnk dicsérte az Újpest meccs után, így meglepő lenne, ha kikerülne a csapatból. Szerintem Bódi kezd majd Kyziridis helyett, amúgy viszont a múlt heti kezdőcsapatot várom a mostani mérkőzésen is. Romanchuk visszakerülhetne ugyan a kezdőbe, de sérülése után szerintem 90 percre még nem kapja majd meg a lehetőséget. Engem személy szerint az is érdekel, hogy Sós Bence mennyi szerepet kap majd, mert ő mintha az elmúlt mérkőzéseken formába lendült volna.

Ha megnézzük a soron következő mérkőzéseinket, a Kecskemét otthonában valószínűleg egy kínszenvedős vereség vár ránk, majd azt követően megyünk a Vasashoz, az angyalföldiek elleni meccs pedig két szempontból is érdekes lehet: egyrészt nem kell már sokat kibírnia a kispadon Kondás Elemérnek ahhoz, hogy debütálhasson edzőként a Loki ellen, másrészt az eredmények szerencsétlen alakulása esetén az egy nagyon feszült ki-ki meccset játszhatunk az angyalföldiek ellen. Ezért is vagyunk lélektani pillanatban: ha az Újpest elleni találkozóhoz hasonlóan most is győzni tudnánk itthon, akkor azzal egy lélegzetételnyi szünethez jutnánk.

Az összecsapás ezúttal október 23. miatt eléggé furcsa időpontban, hétfő este 20:15-től lesz a Nagyerdei Stadionban. A meccset az M4 Sport is élőben közvetíti.

Hajrá, Loki!

Enderson