LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Mostantól tilos lesz hibázni

Nem túlzó a cím, hiszen az ötödik helyen álló DVSC nemzetközi kupás reményeinek nem tett éppen jót a múlt heti MTK elleni hazai vereség, de a bajnoki sorsolásunk szeszélye folytán hétvégén újfent a Nagyerdőn köszörülhetjük ki a csorbát a Kecskemét ellen és tapadhatunk közvetlenül az élmezőnyre. A jelszó tehát innentől: tilos hibázni!

Ellenfelünk, a Kecskemét nem igazán remekel a bajnokságban, hiszen jelen pillanatban csak a 9. helyen állnak Szabó Istvánék, de ez senkit se tévesszen meg, mivel a negyedik helyezett Puskás Akadémiától mindössze hat pont választja el őket. A lila-fehéreknél történtek télen komolyabb változások, hiszen kulcsjátékosok távoztak a Széktói Stadionból. Szalai Gábor a svájci élvonalbeli Lausanneba, Tóth Barna Paksra, Szuhodovszki Soma pedig éppen Debrecenbe szerződött. Így utóbbira vélhetően egy nagyon is pikáns mérkőzés vár, hiszen meg akarja mutatni magát volt kenyéradója ellen és emellett bizonyítani is szeretne a hazai szurkolóknak is. A csatársorukat ellenben megerősítették egy visszatérővel, a DVTK-ból érkező Lukács Dániellel.

Annyi bizonyos azonban, hogy a kezdőkapusuk, Varga Bence sárgalapok miatt eltiltását fogja tölteni, így vélhetően az egykori dabasi Kersák Roland fog majd kezdeni szombaton. A lilák a múlt héten a Magyar Kupából is búcsúztak, ráadásul a negyeddöntők legnagyobb meglepetéseként az NB II-ben éllovas Nyíregyháza búcsúztatta őket a nyolc között. Emellett a bajnokságban sem remekelnek, ami a piros-fehérek malmára hajthatja a vizet, mivel legutóbb március 9-én nyertek 3-1-re a Kisvárda ellen hazai környezetben. Vendégként ráadásul még ennél is gyászosabb a mérlegük, a Kisvárdával holtversenyben övéké a legrosszabb idegenbeli mérleg: 13 találkozón csupán 8 szerzett pont.

Ezzel szemben DVSC és Szrdjan Blagojevics némileg jobb formában van, habár az MTK elleni hazai bukta belerondít ebbe, de a Zalaegerszeg és a Kisvárda legyőzése bizakodásra adhat okot. Ezek után a vezetőedzőnk az eddigi hiányzóinkon (Kusnyír, Thor és Pellumbi) túl valószínűleg az MTK elleni kezdőnek szavazhat bizalmat azzal a változtatással, hogy Szuhodovszkinak esélye lehet visszakerülni a kezdőbe, Manrique kárára.

Ami a két csapat közös múltját illeti, ősszel a meglehetősen hullámvölgyben lévő vasutasok négy perc alatt berámoltak egy duplát és könnyedén verték a Kecskemétet, ahol a góljainkat Loncar és az azóta súlyosan megsérült Kusnyír szerezték. A visszavágón viszont bosszantó módon pontokat hullajtottunk, mivel hiába vezettünk az első játékrész hajrájában Szécsi góljával, végül a tíz perccel a vége előtt Banó-Szabó egalizált.

Egy szó, mint száz. Ha nemzetközi színtérre ki szeretnénk kerülni a múlt heti védelmi hibák és egy átaludt félidő nem fog beleférni.

A mérkőzés játékvezetője a nyíregyházi illetőségű Karakó Ferenc lesz.

HAJRÁ LOKI!