LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Erőpróba – nagy téttel

Tavaly hasonló helyzetből vágtunk neki a Ferencváros elleni tavaszi túrának, mint most. Azért harcoltunk, hogy megmaradjon az esély a nemzetközi kupára, vagy akár a dobogóra. Nagy meglepetésre a bajnokság végére leeresztő Fradit Babunski vezérletével sikerült egygólos hátrányból térdre kényszerítenünk, és eddigi egyetlen győzelmünket arattuk a Groupama Arénában. Vajon sikerülhet ismét a bravúr? Igazi erőpróba jön vasárnap!

Azonban most szinte alig szól mellettünk valami. Tavaly hétmeccses veretlen szériában utaztunk a Fradihoz, míg a meccs előtt nagyjából kiegyenlített volt a hazai és vendég sikereink száma (8 vs 5), addig az idei óriási különbséget mutat a maga 10 vs 3 győzelmével. Az első bekezdésben említett Babunski már nem a DVSC játékosa (ahogy az akkori kezdőből Kyziridis sem), és még mielőtt valaki Bárányra gondolna, ki kell ábrándítanom: a vasárnapi játékára nem biztos, hogy számíthatunk, hiszen már az előző fordulót is ki kellett hagynia sérülés miatt. Ennél is ijesztőbb, hogy a Fradi nem áll le, bajnoki cím ide vagy oda: 14 meccses hazai veretlen sorozatban van, legutóbb még decemberben győzte le őket a Paks. A 14 meccsből is csupán háromszor végeztek döntetlennel, igaz, legutóbb két hete otthon a Kisvárda ellen.

Akkor mégis mire támaszkodhatunk? A szezonban a Magyar Kupa peches sorsolása miatt már háromszor találkoztunk a zöld-fehérekkel, és egyik alkalommal sem nyújtottunk rossz teljesítményt, sőt. Októberben Ojediran és Domingues jó teljesítményével 2-0-ról sikerült egyenlítenünk és 2-2-re mentenünk az idegenbeli összecsapást. Aztán februárban hazai pályán játékban sokszor még sikerült is a Fradi fölé nőnünk, de két beadás utáni pontos fejes megpecsételte a sorsunkat, és 1-2-re kikaptunk. Ezután jött a legfájdalmasabb eredmény, hiszen hiába hoztuk döntetlenre a Magyar Kupa találkozót és értünk el hosszabbítást a már 10 emberrel játszó Fradi ellen, újabb gólt már nem sikerült szereznünk, a tizenegyesek során pedig elég volt egyetlen hiba, hogy a vendégek jussanak tovább. Azaz mindhárom mérkőzésen voltak olyan periódusok, amikor kijelentem, jobbak voltunk a Ferencvárosnál, és mindhárom mérkőzés rendkívül izgalmasan, kiegyenlítetten alakult. Ha pedig Bárány visszatérésében még kételkedem is, Dreskovic kapcsán már sokkal derűlátóbb vagyok, hiszen az Újpest ellen már beszállt pár percre, az ő játéka pedig idén kulcsfontosságú a csapat védekezésében.

És azért azt se felejtsük el: a Fradi számára ez már szinte semmilyen téttel nem bíró összecsapás, és bár ellenünk és különösen az Újpest ellen (utolsó fordulóban még lesz egy derbi) mindig összeszedik magukat, az EB és a nyári szünet előtt 6 héttel nem biztos, hogy maximális erőbedobással fognak küzdeni, vagy a legjobb kezdőjüket állítják majd ki ellenünk. Mi viszont amellett, hogy mentálisan nagyon sokat nyerhettünk az előző heti szinte utolsó perces győzelemből, nagyon is komoly tétért harcolunk, ami extra motivációt adhat. A negyedik hely csak egy, a harmadik hely pedig öt pontra van tőlünk, és a Fradi után éppen a jelenleg ott tanyázó Felcsúttal és Fehérvárral fogunk összecsapni, ami azt jelenti, hogy még a saját kezünkben van a sorsunk, és egy sikeres véghajrával elintézhetjük, hogy nyáron ismét nemzetközi kupamérkőzést rendezzenek a Nagyerdei Stadionban!

Ha azzal számolunk, hogy Bárány nem lesz a kezdőcsapat tagja, akkor én most Dominguest küldeném fel a helyére. Így játszhatna a két szélen a Bódi-Vajda páros, mögöttük pedig Dzsudzsák, Ojediran és Szuhodovszki. Ha Bárány már bevethető lesz, akkor Bódi a kispadon marad majd. A védelmünk várhatóan a Megyeri, Ferenczi, Dreskovic, Lagator, Baranyai ötös lesz majd.

 

Különleges erőpróba lesz tehát a Fradi elleni, ahol elsődlegesen azt szeretném látni, hogy küzdünk, harcolunk a pontért, pontokért. Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de ha mindent beleadunk, akkor azért esélytelenként sem kell felfognunk a párharcot. Az elmúlt időszakokhoz képest pedig már az is egy kellemes előrelépés, hogy leírhatom: a mögöttünk hagyott egy év alapján képesek vagyunk megszorongatni akár a Ferencvárost is! Izgalommal várom, vasárnap mennyire sikerül!

Hajrá, Loki!
Csibu