LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Érthetetlen

egerzakó1És vállalhatatlan. Az előbbi a játéknak nevezett ténfergés, az utóbbi pedig egyértelműen az eredmény miatt. Hiába a meccs előtti udvariaskodás, az alázat és az ellenfél tisztelete – ezek minden esetben kötelezőek -, de egy Egert, ha másként nem, akkor a gyorsabb játékunkkal fel kell őrölni, és gólokkal megverni. Éppen a lendület és a szokásos sebesség hiányzott. Ezek nélkül nehéz csak az udvarias nyilatkozatokkal meccset nyerni. Meg persze helyzetek nélkül, főként ezek hiánya volt igazán szembeötlő és bosszantó.

Valószínűleg tudtuk, hogy milyen játékot játszik az Eger, hiszen kielemeztük őket, bár ezen a meccsen öt védővel álltak ki, de ez nem okozhatott volna gondot, hiszen az ember egy betömörülős taktikával játszó csapatnál nem a folyamatos középen való sikeres áttörésekre asszociál. Végül mégis gondot okozott, mert csakazértis a középső tülekedésben véltük felfedezni a góllövés receptjét. Hát nem ott volt. Igazából meg se sikerült találni.

Ilyen meccs után csak csóválja az ember a fejét, és halkan motyogja maga elé, hogy nem hiszem el, nem hiszem el. Pedig el kell. Megtörtént. A legjobb talán az lenne, ha gyorsan ki is törölnénk az emlékezetünkből, vagy inkább ne? Véssük bele, főleg a játékosok fejébe? Igen, mértékkel. A játékosoknak látniuk és érezniük kell, hogy ez pocsék volt, minden tekintetben. Se lendület, se ritmusváltás, csak kényelmesség, lassúság és öreguraság. Kilencven percen keresztül, a változás legkisebb jele nélkül. Türelmesen kezdtük a mérkőzést, amivel alapvetően nincs is gond, hiszen egy védekező, bekkelő, illetve kontrákra játszó csapat ellen ez kell, de sebesség is. A labda gyors járatása alapvető követelmény egy ilyen ellenféllel szemben, mozgatni kell őket, hogy kifáradjanak. Ez pedig nem volt meg, ehhez az oldalvonalhoz kihúzódó játékosok kellenek, akik széthúzzák a védelmet, de valahogy senkinek se fűlött a foga magányosan álldogálni a szélen. Irányító nem volt a pályán, aki egyből egyik oldalról a másikra fordított, vagy kényszerítővel helyzetet teremtett volna. Az egriek öt védős rendszerére pedig nem megoldás, hogy Sidibét és Coulibalyt középen erőltetjük, se hely, se idő nincs, hogy bármit is tegyenek, ráadásul a pályán töltött idejük jó részében eltűntek, mint szürke szamár a ködben.

egerlokib

A szélsőket se sikerült beindítani a védelem mögé, és ha mégis, akkor valami borzalmas beadás következett, amiből szintén patthelyzet alakult ki. Megint előjött az a betegség, ami tavaly is: távolról még véletlenül se lövünk. A távoli próbálkozások nélkül pedig még esélyt sem adunk magunknak arra, hogy esetleg bepattan, bezúg vagy becsorog a labda. Ezt még némiképpen kompenzálták a szögletek és szabadrúgások, persze arra rémálmainkban sem gondoltunk volna, hogy képtelenek vagyunk legalább az ötös közvetlen közelébe ívelni a labdát. A szögletek többsége elakadt már az első emberben vagy a kapus könnyedén leszedte. A szünet után se változott a játékunk, ha valami látványosan nem megy negyvenöt percig, akkor utána sem fog. A tudatos szervezés, felépítés teljesen hiányzott, az első percektől kezdve egy szétesett középpálya játszott, ezzel pedig saját magunkat fojtottuk meg, mert az egriek nem gyakoroltak olyan nyomást, ami miatt ennek kellett volna történnie. Könnyelmű és laza volt a játékunk, és ugyanúgy vergődtünk, mint tavaly a Paks ellen idegenben.

Ez a játék, illetve hozzáállás megengedhetetlen. Az egy héttel ezelőtti fieszta után nem gondoltuk volna, hogy ilyen pálfordulás lesz a játékunkban. Mégis az lett, csak a miértje kérdés. Miért játszik egyszerre az összes mezőnyjátékos jelentősen gyengébben az előző héthez képest? Ha az ellenfél védekezése ennyire kifogott rajtunk, akkor miért nem változtatunk már a félidőben gyökeresen? A válaszokat nem találjuk, mindenesetre reméljük, hogy a hibákat kijavítják a csapaton belül, és a jövő héten a szokásos lendületességet láthatjuk.

Percek, események

56. perc: Németh bevágta Pavlov beadását. 1-0

75. perc: Szűcs buktatta Vojuvicsot a tizenhatoson belül, Verpecz megfogta.

Pontozás

Verpecz: A gólt nem védhette, a büntetőt megfogta. 6

Bernáth: Próbálkozott, a kapott gólnál nem tudni, hol járt. 5

Simac: Leginkább a veszekedéssel volt elfoglalva. 5

Szűcs: Egy jó meccs, egy rossz. Feleslegesen buktatta az egri játékost, buta hiba volt. 4

Korhut: Ennél agresszívabb védekezést szoktunk meg, pontrúgásai hatástalanok voltak, kivéve egyet. 5

Kulcsár: Nem mutatott semmit. 4

Varga: Eltűnt, kevés labdát szerzett, kicsit kedvtelennek tűnik. 5

Szakály: Keveset volt játékban, pedig egy szervező középpályástól elvárható lenne, a köténye szép volt. 4

Bódi: A szabad- és szögletrúgásai katasztrofálisak voltak, de legalább próbálkozott távolról. 5

Coulibaly: Láthatatlan volt. 4

Sidibe: Küzdött, de a labdával kevésszer találkozott. 5

Ferenczi: Amikor vezetünk, akkor csak tíz perceket kap. Amikor baj van, fél óra és bizonyítson. Ügyes, lesz még jobb is.

Pölöskey: Beállt és eltűnt.

Lucas: Alkalmatlan a futball nevű sportág profi szinten való űzéséhez.

(A kép forrása: nso.hu)