LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Rangadó előtt

sidiA bajnokság ötödik hetéig kellett várnunk, hogy elérkezzünk az első igazán kiélezett meccsünkig, amikor egy bajnokesélyes csapat látogat az Oláh Gábor utcára. Az eddigi fokozatosság megvolt, két kiesőjelölt, illetve két középmezőnybeli ellenfél után érkeztünk el a mai napig. A Loki több sebből vérzik, ettől függetlenül természetesen a három pont megszerzése lehet az egyetlen célunk hazai pályán.

 

A Fradi eddig egy meccs kivételével az összes bajnokiján behúzta a három pontot, az egyetlen vereségét még a második fordulóban szenvedte el a Videoton ellen, ami bocsánatos bűn. Emellett azonban idegenben verték az ETO-t, valamint hazai pályán az MTK-t, úgyhogy a budapesti zöld-fehérek jó formában érkeznek hozzánk. A két szélen nagyon kell majd vigyáznunk rájuk, pláne úgy, hogy mindkét oldalról eltiltották a védőnket, Holman és Jenner semlegesítése lehet a kulcs a pontszerzéshez, esetleg a győzelemhez. A védelemmel ők is sokat bajlódtak, mostanra azonban talán összeálltak, így a támadóinknak is maximálisan oda kell tenniük magukat.

A várható összeállítások:

loki-fradi

Mi hogyan állunk fel? Azt kis túlzással az MLSZ és az orvosi stáb fogja eldönteni. Korhutot kettő, Lázárt egy meccsről tiltották el. Mellettük sérült Morozov, Brkovics, Sidibe és Damahou is, a támadó sorból pedig egy hét alatt távozott Pölöskey (hála az égnek), Bud és Horváth is. A védelmünk így finoman fogalmazva nem lesz a legerősebb, Nagy és Máté ismét bizonyíthat, a bal oldalra pedig várhatóan a frissen igazolt Vadnait állítja a stáb. „B” megoldásként Vadnai helyére bekerülhet akár Ferenczi is, ezt azonban egyáltalán nem támogatná a szurkolók többsége, Ferenczi egyáltalán nem balhátvéd, Vadnai pedig végig edzette a felkészülést az MTK-val, úgyhogy erőnléti gondjai aligha lesznek. A középpályánk gyakorlatilag adott, ha minden igaz még Bódi Ádám is visszatérhet sérülését követően, rá hatalmas szükségünk lenne. Elől maradt egy Kulcsár-Volas-Szécsi hármasunk, sok variációs lehetőség ott már nincs sajnos.

Az első három fordulóban mutatott jófajta támadó játékunkból Szombathelyen nem nagyon mutattunk semmit, ma azonban ismét a Nagyerdőn léphetünk pályára. Egy dolog biztos: beállni védekezni nem szabad, ha ezt megtesszük, a Fradi le fog minket mészárolni. Ha hozzuk az első három forduló játékát, akkor viszont nem jelenthet gondot a három pont megszerzése…

Hajrá Loki!!!

(a kép forrása: dvsc.hu)