LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings – 3/6

POWER-RANKINGS-580x351Elérkeztünk az őszi szezon végéhez, ami hivatalosan nem a bajnokság fele, hiszen tavaszról előrehoztak két fordulót, így tieznhét forduló után újra felállítjuk az erősorrend listát, és megnézzük, hogy az előző rész óta eltelt öt fordulóban melyik csapat hogyan teljesített, és mennyit változott várt helyezésük azóta.

A helyezés és a csapatnév után zárójelben az előző részben elfoglalt helyezés, illetve az azóta történt változás látható. A statisztikánál az elmúlt hat meccs eredményei olvashatók

A helyezés és a csapatnév után zárójelben az előző részben elfoglalt helyezés, illetve az azóta történt változás látható. A statisztikánál az elmúlt öt meccs eredményei olvashatók.

16. Kaposvár (16., 0)

1 győzelelm, 1 döntetlen, 3 vereség, 5-7-es gólarány, 16. hely

A Rákóczinál egyre kilátástalanabb a helyzet, mindössze négy pontot tudtak szerezni, a Videotont nagy bravúrral verték otthon, ezt köszönjük is szépen, illetve a Fradi ellen tartottak otthon egy pontot. Jelenleg nyolc pontra vannak a bentmaradást érő 14. helytől, de kisebbfajta csoda kellene, hogy elkerüljék a kiesést. A keretükben rengeteg sokadrangú légiós van, akik semmi pluszt nem tudnak hozzátenni a csapat játékához, a többi kiesés ellen küzdő csapatnak lényegesen jobb játékosállománya van.

15. MTK (14., -1)

0 győzelelm, 4 döntetlen, 1 vereség, 6-7-es gólarány, 15. hely

Az MTK-nál felrémlik a három évvel ezelőtti szezon, mikor nagy meglepetésre kiestek az élvonalból. Ezt az ötös etapot győzelem nélkül zárták, ráadásul kulcsfontosságú kiesési rangadót buktak Mezőkövesden, a DVTK ellen pedig két gólos előnyről sem tudták megnyerni a meccset. Nem reménytelen a helyzetük, de továbbra is azt érzem, hogy ha Kanta nem lenne, akkor nem is lenne miről beszélni az esetükben.

14. Puskás Akadémia (11., -3)

1 győzelelm, 3 döntetlen, 1 vereség, 8-8-as gólarány, 14. hely

A Videoton fiókcsapata továbbra sem azt a teljesítményt nyújtja, amit játékoskerete alapján elvárnánk tőlük. Pedig a játékukkal sok esetben nincs gond, mégis sorra bukják a meccseket, Újpesten például 3-1-es előnyről ikszeltek le. Igazából nem bánnám, ha ők lennének az egyik kiesők, senkinek nem hiányoznának.

13. Mezőkövesd (15., +2)

2 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 6-4-es gólarány, 12. hely

Fantasztikus hajrát produkált Véber csapata, a három hazai meccsükből két győzelmet és egy döntetlent szereztek, a Győrt lesimázták 3-0-ra, fontos meccset nyertek az MTK ellen, és sajnos ellenük 0-2-ről álltak fel 2-2-re. Bevallom, a szezon elején sima kiesőnek gondoltam őket, de azt kell, hogy mondjam, van bennük potenciál, és az utóbbi meccseken mutatott játékukkal simán bentmaradhatnak.

12. Paks (8., -4)

0 győzelelm, 2 döntetlen, 3 vereség, 5-9-es gólarány, 13. hely)

Tovább tart a Paks mélyrepülése, immár tíz meccse nyeretlenek. Pedig az első hat forduló után még az ötödik helyre vártam őket, de még tizenkét kör után is a nyolcadik helyre soroltam őket, így elmondható, hogy fél év alatt az ő teljesítményük zuhant a legtöbbet. Pedig a keret nem rossz, különösen a védelem áll jó nevekből, illetve a góllövőlista éllovasa is náluk játszik, mégsem jönnek az eredmények.

11. Kecskemét (9., -2)

1 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség, 7-8-as gólarány, 11. hely)

Ez a Kecsó sem az a Kecsó már, amelyik pár éve kupát nyert. Színtelen-szagtalan csapat, nem érezni bennük az átütőerőt, ami miatt a felsőházba tartozhatnának. Egyetlen győzelmüket az utolsó Kaposvár ellen aratták, a Puskás Akadémia ellen szerencsével mentettek pontot. Ha igazak a hírek, akkor fizetés sem mindig van időben, így meg nehéz jól szerepelni.

10. Lombard Pápa (13., +3)

3 győzelelm, 0 döntetlen, 2 vereség, 7-6-os gólarány, 8. hely

Az előző széria rossz eredményei utáb most ismét egy pozitív etapot zártak, így három helyet ugrottak a képzeletbeli rangsorban. Mindenki számára kellemetlen ellenfelek, erről mi is tudnánk mesélni. Idén nem lesznek kiesési gondjaik.

9. Újpest (10., +1)

2 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 13-12-es gólarány, 10. hely

Jót tett nekik az edzőváltás, azóta csak mi tudtuk őket megverni a bajnokságban, történelmük során először tudtak nyerni Pakson, ráadásul a kupából kiejtették a nagy rivális Fradit. Ettől függetlenül vérmesebb álmokat még nem szövögethetnek, a felsőházba kerülés is bravúr lenne tőlük.

8. Honvéd (6., -2)

0 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség, 4-7-es gólarány, 9. hely

A Pakshoz hasonlóan elképesztő mélyrepülésben vannak, bár még nem akkorában mint a tolnaiak. Nemrég még a Fradit és a Vidit verték idegenben, ebben a szériában viszont nem tudtak diadalmaskodni, pedig bőven játszottak verhető ellenfelek ellen. A dobogó idén nagyon messze lesz nekik.

7. Pécs (12., +5)

3 győzelelm, 2 döntetlen, 0 vereség, 8-4-es gólarány, 6. hely

A legpozitívabb változást a Pécs produkálta, bevallom, év elején kiesőjelöltnek gondoltam őket, és öt körrel ezelőtt is még bőven az alsóházba rangsoroltam a piros-feketéket, azóta viszont nagyon szép szériát produkáltak, méghozzá utánunk a második legjobbat. Vélhetően volt pár kifutott eredményük, de ha folytatni tudják ezt a sorozatot, akkor a felsőházban végezhetnek.

6. Haladás (7., +1)

2 győzelelm, 1 döntetlen, 2 vereség, 7-6-os gólarány 6. hely

Nagyon masszív csapat idén a Hali, Szombathelyen szinte lehetetlen legyőzni őket, a Vidinek még kettős emberelőnyben sem sikerült múlt héten. Ha Győrben emberleőnyben betudták volna húzni a meccset, akkor a dobogón telelhetnének, így viszont csak hatodikok. A kezdőcsapatuk erős, viszont a keretük nem elég bő ahhoz, hogy hosszabb távon harcban lehessenek a dobogóért.

5. Ferencváros (5., 0)

2 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség, 10-10-es gólarány, 5. hely

Komoly mélyrepülést hajtott végre a Fradi is, aminek eredménye az istenként tisztelt Moniz menesztése lett. Hazai pályán meccsek óta képtelenek nyerni, idegenben viszont két bravúrt is elkönyvelhettek, hiszen nyerni tudtak Miskolcon és Fehérváron, ez utóbbit köszönjük szépen. A bajnoki címről már nem nagyon álmodozhatnak, a dobogóra egy jó tavaszi szezonnal még odaérhetnek.

4. Diósgyőr (3., -1)

0 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség

Ahogy azt személy szerint vártam, a nehezebb meccsekre kipukkantak, a rangadókat nem tudták nyerni, kikaptak otthon a Győrtől és a Fraditól, a Vidivel csak ikszelni tudtak, eközben idegenben is csak döntetlenekre futotta verhető ellenfelek ellen. Mindezek ellenére is az élmezőnyben tanyáznak, bár az MTK elleni döntetlennek köszönhetően lecsúsztak a dobogóról.

3. Győri ETO (4., +1)

3 győzelelm, 1 döntetlen, 1 vereség, 6-6-os gólarány, 3. hely

A Győr az ősz során először van dobogós helyen, és ez így is marad télire. Nagy bravúrral fordítottak otthon a Hali ellen emberhátrányban, az ősz végére valamelyest összekapták magukat, egy hete Diósgyőrben is hátrányból felállva nyertek. Nem írnám még le őket a bajnoki címért folytatott harcban sem, hiszen hét pontos hátrányt nem nehéz behozni a magyar bajnokságban.

2. Videoton (1., -1)

1 győzelelm, 2 döntetlen, 2 vereség, 6-7-es gólarány, 2. hely

Nagy hullámvölgyben van a székesfehérvári csapat, egyedül a Mezőkövesdet tudták megverni otthon egy kései góllal, azon kívül sorra bukták a pontokat a rangadókon, ráadásul a záró körben a szintén gyengélkedő Fradi vitte el a három pontot tőlük. Kicsit sajnálom, hogy most van vége az ősznek, mert ha még 1-2 fordulót lejátszanának, akkor tetemesebb előnyre tehetnénk szert velük szemben.

1. Debrecen (2., +1)

4 győzelelm, 1 döntetlen, 0 vereség, 13-6-os gólarány, 1. hely

Ez igen! Öt körrel ezelőtt még az elfogultság és a jóindulat mondatta velem, hogy második helyre rangsoroljam magunkat, akkor még négy pontos hátrányban voltunk a Vidivel szemben, és a harmadik helyen álltunk. Azóta viszont elképesztő szériát futottunk, ha a Kövesd ellen nem szerencsétlenkedjük el 2-0-s vezetésről, akkor hibátlan ötös fogatot produkáltunk volna, ez a pontvesztés bizony belerondít a szép teljesímétnyünkbe. Úgy tűnik, megtaláltuk az ideális taktikát az idegenbeli meccsekre, hiszen öt meccse nem kaptunk ki Debrecentől távolt, ráadásul zsinórban négyszer nyerni is tudtunk egészen péntekig. Pedig a szezon elején még ezzel gyűlt meg a bajunk. A lélektani előny tehát nálunk van, hiszen négy pontos előnnyel az élen telelünk, tavaszra több kulcsembernük is felépül, májusra az új stadion is elkészül, így minden adott lesz ahhoz, hogy a szezon végén a hetedik bajnoki címünket ünnepelhessük.

A következő résszel tavasszal, a 21. forduló után jelentkezünk.