LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Fel kell törni a tömörülő védelmet!

papaloki14bAz emlékezetes Kecskemét elleni stadionbúcsúztatót már egy hete mögöttünk hagytuk. Akkor úgy rohantunk be a lefújást követően a pályára ünnepelni, mint akik újabb bajnoki címet ünnepeltek. Azóta az új stadiont is kipróbálhattuk, így igazán örömteli hangulatban lehetünk. Azonban nincs megállás, vasárnap Pápa, szerdán Diósgyőr idegenben. Mert bizony a bajnoki címért még küzdeni kell!

A Kecskemét elleni gólzáporos győzelemmel helyrebillent a csapat hajója. Három nyeretlen meccs és a Győr felzárkózása komoly veszélyt jelentett, a lehető legjobbkor jött a győzelem. Most, négy fordulóval a bajnokság vége előtt Pápára látogatunk. Ahogyan a Kecskemét elleni meccs, úgy ez is létfontosságú lehet. Amennyiben megverjük a jelenleg tizenegyedik helyen álló pápai alakulatot, úgy az előnyünk megmarad a Győrrel szemben, és elegendő lesz a maradék három mérkőzésből kettőt megnyerni, ami az új stadionban talán annyira nem is lesz nehéz a leszálló ágban lévő Újpest és Honvéd ellen.

Na de ne szaladjunk ennyire előre. A Pápa az elmúlt öt mérkőzéséből mindössze egyet, a Pécs ellenit tudta megnyerni, az MTK, az ETO, az FTC ellen kikapott, illetve harcolt ki egy bravúros döntetlent a tavasszal formán kívül játszó Videoton ellen. A csapat tipikusan azok közé tartozik, akik csendesen focizgatnak, egy-egy ellentámadással próbálnak építkezni és nagy hangsúlyt fektetnek a védelemre. Dicsérendő, hogy egész keretükben mindössze hat külföldi játékos van, bár ők rendre fontos szerepet is kapnak. Elöl Griffiths és Maric, valamint csereként Eszlátyi próbálhat majd gondot okozni Novakovicnak. Középpályán Arsic, Sekour és Nagy Tamás kaphat szerepet. Várhatóan öt védő, Csizmadia, Németh, Présinger, Struhár és Tóth fog ügyelni arra, hogy a csapat legrutinosabb tagjának, Szűcs Lajosnak minél kevesebb feladata legyen.

papalokifelallas
Ebből is látszik, hogy rendkívül fontos lesz, hogy a betömörülő védekezés ellenszerét végre megtaláljuk és távoli veszélyes lövésekkel, bátor támadójátékkal rukkoljunk elő. Ehhez sokat tehet hozzá középpályán az egyre jobb formába lendülő Szakály, aki Mihelic és Bódi, valamint Zsidai segítségével próbálhatja meg gólhelyzetbe hozni a Kulcsár-Sidibe párost. Amennyiben ez sikertelen lenne, úgy ismét megkaphatja csereként a lehetőséget Volas, illetve Tisza. A védelembe kezdőként térhet vissza Mészáros, aki a Kecskemét ellen úgy játszott, mintha meg sem sérült volna. Mellette Brkovic és Máté, valamint Korhut is fontos szerepet fog betölteni nem csak a védekezésben, de a támadásépítésben, a beívelt labdák esetében is.

Személy szerint győzelmet várok, egy esetleges korai góllal nyugodt, több gólos győzelem lehet mindez. Pápán sem számítanak nagyon másra – erre utal legalábbis a vezetőedző nyilatkozata, melyben a pápa legnagyobb erősségének csapata tartását kapja. Hát reméljük lesz tartásuk és könnyen viselik majd az újabb vereségüket, mi pedig boldogan készülhetünk a szerdai kupaelődöntőre.

Hajrá Loki, mindent bele!
Csibu