LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kiruccanás a Pápához

017A hétközi kupabúcsú után hamar itt a lehetőség a javításra, Pápára látogatnak Szakályék, a három pont megszerzésének reményében. Az elmúlt hetekben a bajnokságban úgy nézett ki, hogy megoldódnak a gondjaink, a Pécs elleni újabb kudarc azonban rányomhatja bélyegét a következő időszakra, ha nem sikerül nyernünk a Lombard otthonában…

 

A forduló előtt hat pont választ el minket a dobogós helyektől, ezt kellene ledolgozni, amennyiben a nemzetközi kupaindulás a célja még mindig a vezetőségnek. Ehhez véleményem szerint mindenképpen nyerni kell Pápán, egy esetleges pontvesztés ugyanis újabb hetekre visszavethet minket, onnan pedig már nem lesz visszaút. És így sem lesz könnyű ledolgozni a hátrányt… A Lombard sincs igazán jó formában, bár Mátyussal jól kezdték a szezont, lemondása óta nem igazán találják a sikerhez vezető utat. Legutóbbi hat meccsükből mindössze egyet nyertek meg, igaz, azt pont múlt héten – Pécsett… Elég kevés gólt hoztak eddig össze (fele annyit, mint mi), így a védelmünk ezúttal is megoldható feladat előtt áll, a tizenhat kapott góljuk mellé pedig remélhetőleg Kulcsárék is hozzá tudnak tenni párat. Tavasszal egyébként öt találatig jutva győztünk Pápán, majdnem napra pontosan egy éve viszont pontot raboltak Debrecenből Szűcs Lajosék.

pápa-loki

A kupabúcsú után várok némi változást a keretben, bár nem a védő sorban, az jelenleg adva van. A középpályán viszont, mivel Selim felépült, és jól is teljesített szerdán, könnyen a kezdőben találhatja magát, Szakályt kiszorítva bal szélre, Bódi pedig vissza mehet saját posztjára, jobbra. Így Jovanovics kiesne a csapatból, de én ezt nem bánnám annyira, kettejük közül inkább Selimre szavaznék. Sidibe még mindig sérült, így a csatársorban nincs sok variációs lehetőség, Kulcsár nyilván kezdeni fog, a társa pedig újfent Tisza lehet, vagy esetleg Seydi. A cserepadról pedig beszállhat Mihelic és Balogh Norbert is, így nevek alapján nem nagyon kéne gondot okoznia megtörni a védelmet. A baj az, hogy a saját kapuja elé tömörülő csapatok ellen évek óta nem megy a játék, és másra ezúttal sem számíthatunk. Egy gyors gól felszakíthatná a gátakat, és lehetne egy újabb gólzáporos győzelmünk, erre azonban kevesebb sanszot látok. Sokkal valószínűbb, hogy nyögvenyelős mérkőzés elé nézünk, ahol nagyon nehezen fog megszületni a győztes gólunk.

A hazaiak vélhetően nem nagyon változtatnak a pécsi győztes csapaton, mely főleg a védekezésre épül. Még Kenesei is a csatár mögé visszavontan játszik, ami önmagában is elég jól jelzi a célokat. Ehhez képest magyar szinten sincsenek kiemelkedő játékosaik a hátsó alakzatban, ami abszolút a gyenge pontjuknak is nevezhető. Az egyetlen mázlijuk, hogy leghátul az örökifjú Szűcs Lajos áll, aki még ma is az NB1 egyik legjobb kapusának számít. Ami az előre játékot illeti, a kevés góljukat csapatként érték el, mindössze Szasa Popin az, aki két gólt ért már el, mindenki más egyszer talált a hálóba. A Pécs ellen ráadásul egy több mint két hónapos gólcsendet sikerült megtörniük, reméljük Brkovicsék mellett ezúttal sem lesz sok keresnivalója a sárga-fekete támadóknak.

A mérkőzés szombaton 18:00-kor kezdődik, a Sport1 pedig élőben közvetíti. A találkozót egyébként az az Andó-Szabó vezeti, aki az előző szezon végén finoman szólva nem lopta be magát a Loki szurkolóinak szívébe a Honvéd elleni meccs kapcsán…

Hajrá Loki!

(a kép forrása: dvsc.hu)