LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Idegenben jó az iksz

gorbe2Ezen a héten többek közt azt tudhattuk meg, hogy idegenben jó az iksz, legalábbis a Lokinak. Persze ez csak nézőpont kérdése. Aztán a hét egyik slágertémája Dzsudzsák Balázs sztorija volt. A másik pedig egy sajnálatosabb esemény, nevezetesen az NB I-es licenszügyek. Ezek voltak a hét fő témái.

A hét játékosa (Sándor Tamás-díj):
Verpecz István
volt a Dunaújváros elleni bajnoki „hőse”, majd a Ligakupa visszavágót is lehozta kapott gól nélkül, mindkét meccsre akadtak szép védései, úgyhogy a héten ő volt a legjobb.

A hét csalódása (Pintér Attila-díj):
Kedden robbant a bomba, hogy egyik klub sem kapta meg másodfokon a licenszet azon közül, akikét első fokon elutasították, így a Győr és a Pápa mellett a Kecskemét, a Pécs, és könnyen lehet, hogy a Nyíregyháza sem indulhat jövőre az NB I-ben. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az MLSZ módszeresen kicsinálta ezeket a csapatokat annak érdekében, hogy már jövőre 12 csapatos legyen a liga…

A hét edzői húzása (Dárdai Pál-díj):
Vitelki Zoltánt
illeti meg ez a díj, miután a keleti rangadó 88. percében beküldte élete első NB I-es meccsére Boros Gabrielt, a fiatal játékos pedig két perc múlva győztes góllal hálálta meg a bizalmat.

A hét gólja (Adamo Coulibaly-díj):
Tischler Patrik
pimasz cselek után vágta be a negyedik gólját az Újpest ellen, igaz ennek ellenére is vereséget szenvedett a csapata.

A hét legviccesebb jelenete (Pavol Durica-díj):
A Pápa búcsúzik az élvonaltól, utolsó hazai meccsükön pedig szimbolikus módon még a meccs lefújása előtt lekapcsolták a reflektorokat a stadionban.

A hét nyilatkozata (Mészöly Kálmán-díj):
„Azt mondom, nem rossz az az egy pont” – nyilatkozta a Naplónak Szakály Péter, a Loki csapatkapitánya a Dunaújvárosi PASE elleni idegenbeli 0–0-s mérkőzést követően. Erre még a képregényünknél rátérünk… 🙂

„Az MLSZ-t olyan műbútorasztalosnak tartom, aki fejszével dolgozik, s most az ország nagy részéről kiirtotta az NB I-es futballt.”
Dr. Hargitai János, a PMFC elnöke egy bama.hu-nak adott nyilatkozatban

„Benczés Miklós mondta, hogy mindent ugyanúgy csináljak, mint a múlt heti meccs előtt. Nézzem meg, hogy milyen alsónadrágot vettem fel akkor, mit reggeliztem.”

A hét beszólása (Zombori „Taktikus” Sándor-díj):
„Az MLSZ-t olyan műbútorasztalosnak tartom, aki fejszével dolgozik, s most az ország nagy részéről kiirtotta az NB I-es futballt.” – Dr. Hargitai János, a PMFC elnöke egy bama.hu-nak adott nyilatkozatban.

A hét lúzere (Spitzmüller-díj):
Dzsudzsák Balázs
autójából kifogyott a benzin, méghozzá a Lánchíd kellős közepén. Természetesen a mémgyárak célpontjává vált egykori játékosunk.

20150528_hetluzere

A hét képe (Egervári Sándor-díj):

20150528_hetkepe

A hét képregénye

lokiblogcartoon10

A forduló válogatottja

Verpecz a Loki legjobbja volt, több nagy védésének köszönhető a döntetlent.

A védők közül Nego és Heris az Újpest győzelmében vállaltak kulcsszerepet, de ezúttal nem védőmunkájuk miatt, hanem egy-egy góljuk miatt kerültek be a legjobb csapatba. Vági is góllal járult hozzá csapata sikeréhez a Pápa ellen.

Nikházi a Dunaújváros legveszélyesebb játékosa volt, legalább három jó lövés fűződött az ő nevéhez. Somalia és Trebotic védekezőbb szerepkörű középpályások, de mindketten győztes gólt szereztek a hétvégén. Andric két gólja az Újpest győzelmét jelentette.

Torghelle és Priskin két-két gólt szereztek a hétvégén, ezáltal csapatuk győzelmében vállaltak kulcsszerepet. Tischler a forduló abszolút legjobbja, bár négy gólja is kevés volt a PAFC győzelméhez.

20150528_hetcsapata