LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Player Rankings #2 – Alapemberek előnyben

PRmkAz évek óta megszokott Power Rankings sorozatunk RangAdó podcast adásokban kerül már előtérbe, de többen is jeleztétek: szeretitek az ilyen jellegű bejegyzéseket írásos formában is. Ezért csavartunk egyet a dolgon, és az idén indult új sorozatunkban a játékosok teljesítményét, csapatban elfoglalt szerepét vizsgáljuk. Az eltelt hónapok teljesítménye mellett azt is számításba vesszük, hosszabb távon milyen szerepet játszhat csapatunkban az adott labdarúgó, mennyire játszik kulcspozícióban, mennyire kihagyhatatlan a keretből.  Ebből tevődik össze a végleges rangsor, melyből az aktuális “álomtizenegyünk” is felvázolódik. Lássuk, hogyan értékeltünk 2016 márciusát követően! Player Rankings #2.

A játékosok rangsorban elfoglalt helyét több tényező együttes számbavételével állapítjuk meg. A mérkőzéseket követő osztályzatunk, a hónap egészét követő egyéni osztályzat, az előző hónap minimalizált átlaga, valamint az instat pontszám arányosított értéke adja ki a végső pontszámot, amit innentől csak LokiBlog indexnek, azaz LB indexnek hívunk. Minden tétmérkőzést – így a Magyar Kupát is – beleértve arra keressük a választ: jelenleg mely játékos a legértékesebb, leghasznosabb, legfontosabb tagja a piros-fehéreknek. A keretben szereplő, de lehetőséget nem kapó fiatalok értékelésétől eltekintenénk (jelenleg: Bereczki, Berdó, Barna, Kinyik, Slakta).

Balogh_Janos_k#24. – Balogh János (LBi 0) Pozíció: változatlan
Február végén hozzá intézett mondataim változatlanul érvényesek maradtak: mindig kell a csapatba egy kakukktojás. Ő tökéletes erre a szerepre. Meglepődnék, ha látnám védeni nálunk.

#23. Ludánszki Bence (LBi 0) Pozíció: változatlan
ludanszki_bence_1Visszatérésére továbbra is várnunk kell. Azt mindenki döntse el magában, mennyire is várja azt a bizonyos visszatérést. Hogy őszinte legyek: én nem igazán.

#22. Adamo Coulibaly (LBi 11 /-11) Pozíció: -6
coulibaly
Látványosan hanyagoltuk őt márciusban, csupán az MTK ellen kapott lehetőséget. Már csak egy hónapja maradt bizonyítani. Szurkolunk neki, de az eddigiek alapján elképzelhető, hogy nyáron nem marad a kerettel. Ez pedig nem csak az ő képességeit, hanem a klub átigazolási politikáját, téli felkészülésének hatékonyságát is erősen megkérdőjelezné.

#21. Nagy Zoltán (LBi 12 /+12) Pozíció: változatlan
nagy_zoltan_1
Egyedül a nyíregyháza ellen szállt be. Ő a tökéletes tartalék-figura. Ha nincs rá szükség el is felejtkezünk róla, de ha szükséges, megoldja a feladatát – többnyire. Nem a jövő embere.

#20. Máté Péter (LBi 13 /+13) Pozíció: változatlan
mate_peter_1Rejtélyes “lemerülése” óta, Nagy Zoltánhoz hasonlóan ő is csak a Szpari ellen állt be. Egyáltalán nem lógott ki ekkor a csapatból, de ezen kívül is csupán kétszer kerülhetett a cserepadra: a PAFC és a Vasas ellen. Kérdés, hogy a jelenlegi visszavonuló számára csupán ideiglenes, vagy hosszútávú.

#19. Ibrahima Sidibe (LBi 23 /-6) Pozíció: -8 
sidibe_ibrahima_2Csupán két mérkőzésen játszott, a Honvéd elleni hazai vereség alkalmával pedig momentuma sem volt (igaz, akkor nem csak neki). Előző hónapban azt írtam róla, hogy „hosszútávon nem ő a megoldás, ezért nehezen fog igazán előkelő helyet elérni a későbbi listákon”. Ez már most bekövetkezett.

#18. Kulcsár Tamás (LBi 26 /-2)  Pozíció: változatlan
kulcsar_tamas_3
Végre nem őt cseréli be Elemér, ha baj van. Két meccs, egyiken sem eseménydús cselekmények. A szurkolók szimpátiáját egyre jobban veszíti el, sajnos nem véletlenül.

#17. Ognjen Djelmic (LBi 29 / +20) Pozíció: -2
Ognjen_Djelmic_k
A Nyíregyháza és a PAFC ellen is csereként szállt be, előbbin, első mérkőzésén gólt is szerzett, nem tűnik kutyaütőnek. Aztán hivatalosan nem ismertetett okok miatt a keretbe sem került be, bár az edzéseken résztvett. Még mindig igaz rá, hogy „talán neki lesz a legkönnyebb előrelépnie e pozíciójából”. Ehhez először azonban vagy fel kell épülnie, vagy a stábnak kell bizonyítania, attól függően, hogy milyen gondokkal is küzd. Mi szurkolunk neki.

#16. Verpecz István (LBi 31 / +31) Pozíció: +3
verpecz_istvan_1Listánk első alanya, aki képes volt előrelépni. Annak ellenére, hogy csak két mérkőzésen kapott szerepet, egy gólt sem kapott, és ez akkor is tapsot érdemel, ha igazán nagy védeni valója sem a Nyíregyháza, sem a Vasas ellen nem volt. Radosevic potyáját követően megnőttek az esélyei egy esetleges kapus-rotációs rendszerben ismét megmutatnia tudását.

#15. Szatmári Csaba (LBi 39 /+28) Pozíció: +3
Szatmari_Csaba_k
Az MTK ellen túlságosan sok hazaadás jellemezte, de ezeken kívül nem érheti kritika, egyre több lehetőséget kap bizonyítani, hogy megállja a helyét. Mivel fejlődőképes, van egy olyan érzésem, hogy az idő előrehaladtával egyre valószínűbb, hogy állandó helyet fog magának kiharcolni. Ha magabiztos teljesítménnyel hálálja meg, akkor szurkolunk neki!

#14. Bozidar Radosevic (LBi 44 /-12) Pozíció: -13
Bozidar_Radosevic_k
Ő esett a legnagyobbat, hisz februárban az első volt. A visszaesés egyik oka, hogy a sűrű meccsek miatt kétszer sem ő védte hálónkat, másik oka pedig, hogy négy meccsen összesen 6 gólt kapott, és bár 5-ről nem feltétlenül tehetett, az MTK elleni vereség az ő számlájára írandó. Azért reméljük, nem viseli meg nagyon a hiba, a stáb pedig szintén kitart mellette, hisz bizonyította már elégszer, hogy kiváló hálóőr, no és ne feledjük, mindenki foghat ki rossz napot. Áprilisban remélem visszaverekszi magát a legjobb tizenegybe!

#13. Ferenczi János (LBi 45 /+16) Pozíció: változatlan
ferenczi_janos_2Egyre több lehetőséget kap, és ezt meg is hálálja, jó játékkal. Szívesen látom a pályán, és nem gondoltam volna a télen, hogy ezt fogom írni róla, így tovább Janika!

#12. Lázár Pál (LBi 46 /+6) Pozíció: -2
lazar_pal_1Visszatért négy meccsre, de teljesítménye fokozatosan egyre rosszabbodott, így az FTC és az MTK ellen már nem kapott lehetőséget. Sérülése óta még keresi önmagát, de majdcsak megtalálja, hajrá!

#11. Holman Dávid (LBi 50 /-5) Pozíció: -9
Holman_David_kA februári kirobbanó formája elszállt, kicsit beleszürkült a mezőnybe. Ettől függetlenül kulcspozícióban játszik, és alig van olyan meccs, ahol ne lennének emlékezetes megmozdulásai, de túl gyorsan elfárad és számtalan olyan időszak van, ahol teljesen eltűnik szemünk elől. Reméljük áprilisban előtűnik!

#10. Mészáros Norbert (LBi 51 /+11) Pozíció: -1
meszaros-norbert_2
Négy mérkőzés, nagyobb hiba nélkül. A csapat előnyére válik jelenléte, Böde Danit például tanítanivaló módon vette ki a játékból. Így tovább!

#9. Bódi Ádám (LBi 58 /+4) Pozíció: -6
bodi_adam_2Felejthető hónap volt ez a számára, nem alkotott emlékezeteset, már a válogatott behívót sem kapta meg. Egy hónapod maradt Ádám bizonyítani nekünk, a helyi és a válogatott stábnak. Neked szurkolunk!

#8. Tisza Tibor (LBi 59 /+34) Pozíció: +6
Tisza_Tibor_k
Átvedlett a legfontosabb csereemberünkké, márciusban 5 mérkőzésen is a csapat hasznára volt. Pontrúgásai és távoli lövései veszélyesek voltak, a Nyíregyháza ellen be is talált.

#7. Korhut Mihály (LBi 60 /+11) Pozíció: +1
korhut_mihaly_3
Felemás hónap az övé, jobb és kevésbé jó teljesítményekkel. A hektikusság nagyon jellemző rá. A válogatott behívótól reméljük nagyobb fokozatra kapcsol. Kihagyhatatlan, de most már az egészségére is figyelnie kell (2 hónap múlva EB!), reméljük ez nem veti vissza védőmunkáját.

#6. Dusan Brkovic (LBi 61 /+7) Pozíció: -2
brkovics_dusan_1„Olyan motor, mely összkerékmeghajtásúvá teszi a Kondás-bandát. Lelkes, kitartó, szögleteknél pedig igen veszélyes. Kár, hogy mostanában hátul kevésbé magabiztos.” Írtam róla egy hónapja. Most még ezzel kiegészítem: De még mindig a legjobb védőnk.

#5. Szakály Péter (LBi 62 /+10) Pozíció: +1
szakaly_peter_2Nálam Szakály volt az, aki márciusban összefogta a DVSC-t, vezéregyéniségként harcolt a pályán. A szürkesége olykor-olykor még előjön, de hamarosan talán tényleg a múlt ködébe vész. Az egyik legjobbunk volt, hajrá Peti, így tovább!

#4. Takács Tamás (LBi 67 /+67) Pozíció: +16
Takacs_Tamas_k
A legnagyobbat ugrotta előre és a hónap játékosa volt. Amikor azt írtam róla, hogy „Kérdés, kap-e majd lehetőséget az NB I-es keretben, ha pedig így lesz, él-e vele és a kritikusok orra alá dörgöli, hogy ő igenis egy kiváló labdarúgó. Bárcsak így tenne.”, nem gondoltam, hogy ilyen hamar bekövetkezik mindez. Nos, bekövetkezett. És talán a piros lapját is hajlandóak vagyunk elfelejteni, ha ugyanezt a lelkesedést és alázatos játékot látjuk tőle áprilisban is, mint az elmúlt találkozókon.

#3. Dr. Horváth Zsolt (LBi 68 /+17) Pozíció: +4
Horvath_Zsolt_kA Puskás Akadémia ellen duplázott és általában voltak dicsérhető megmozdulásai. Egyértelműen fontos játékossá nőtte ki magát, hiszen minden mérkőzésen szerepet kapott, így egyre nagyobb mértékben támaszkodunk képességeire. Hogy ez hosszútávon is jó ötlet-e, majd a jövő eldönti.

#2. Varga József (LBi 69 /+36) Pozíció: +10
Varga_Jozsef3_kIsmét teljes értékű csapattag, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy minden mérkőzésünkön pályára lépett. Teljesítménye Korhut Misiéhoz hasonlóan hektikus, van még hova fejlődni, de márciusban kirobbanthatatlan volt a középpályánkról, ez pedig egyenesen a második helyig repítette. Reméljük erőt kap tőle a folytatáshoz, kemény 1 hónap vár ránk.

#1. Aleksandar Jovanovic (LBi 71 /+18) Pozíció: +4
Jovanovic_kAz egyik legstabilabb játékot hozza meccsről meccsre. Akár jobbhátvéd, akár védekező középpályás, a védőmunkája csillagos ötös. Támadások segítésével és jó beadásokkal továbbra is adós, bízunk benne, hogy egyre több ilyen megoldást is látunk majd tőle.

Listánk első 11 játékosa:

PRm

(Kattints a nagyításhoz!)

Hajrá Loki, hajrá fiúk, mindent bele áprilisban is!
Csibu