LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Player Rankings #4 – Van, ami nem változik

Az új idényben is folytatjuk a 2016-os naptári évben elkezdett player rankings sorozatunkat, melyben játékosaink teljesítményét, csapatban elfoglalt szerepét vizsgáljuk. Az eltelt hónapok teljesítménye mellett azt is számításba vesszük, hosszabb távon milyen szerepet játszhat csapatunkban az adott labdarúgó, mennyire játszik kulcspozícióban, mennyire kihagyhatatlan a keretből.  Ebből tevődik össze a végleges rangsor, melyből az aktuális “álomtizenegyünk” is felvázolódik. Lássuk, hogyan értékeltünk 2016 júliusát követően!

PRjkA játékosok rangsorban elfoglalt helyét több tényező együttes számbavételével állapítjuk meg. A mérkőzéseket követő osztályzatunk, a hónap egészét követő egyéni osztályzat, az előző hónap minimalizált átlaga, valamint az instat pontszám arányosított értéke adja ki a végső pontszámot, amit innentől csak LokiBlog indexnek, azaz LB indexnek hívunk. Minden tétmérkőzést – így a Magyar Kupát is – beleértve arra keressük a választ: jelenleg mely játékos a legértékesebb, leghasznosabb, legfontosabb tagja a piros-fehéreknek. A keretben szereplő, de lehetőséget nem kapó fiatalok értékelésétől eltekintenénk.
Magyarázat: Az LBi utáni első szám a jelenlegi Lokiblog index. A per jel utáni szám azt jelzi, az előző hónaphoz képest mennyit változott ez az érték. A Pozíció utáni szám pedig azt jelzi, a ranglistán hogyan változott a játékos pozíciója.

#24. Ludánszki Bence (LBi 6 /+6) Pozíció: -3
ludanszki_bence_1
A Vasas elleni ordító mélypontnak ő is részese volt, de nem ezen múlik, hogy listánk utolsó helyét foglalja el.

#23. Nagy Zoltán (LBi 4 /+3) Pozíció: -3
nagy_zoltan_1
Tavaly áprilisban azt kérdeztem, vajon őt, vagy Ludánszkit látjuk először ismét a kezdőben. A választ a Vasas meccs adta meg, mindketten a kezdőnkben voltak. Nagy Zoltán mentségére szóljon, hogy megsérült, így nem játszotta végig azt a 90 percet. Lehet már másikat sem fog?!

#22. Verpecz István (LBi 19 / -38) Pozíció: -13
verpecz_istvan_1Radosevics bakizását követően áprilisban, komoly lehetőségeket kapott, de nem tudott vele élni. Ettől függetlenül némiképp meglepően ismét Radosevics lett az elsőszámú kapusunk, és bár ő sem brillírozott, a Paks elleni bakiparádé bizonyította, miért is történt mindez így. Kérdés, hogy az új edző őt, vagy Radosevicset választja inkább második számú hálóőrnek: tudása alapján nem ad bizakodásra okot helyzete, viszont „ellenfele” nem magyar állampolgár, ez pedig még nyújt számára némi reményforrást. Azt is csupán a cserepadig…

#21. Kuti Krisztián (LBi 10 /0) Pozíció: új játékos
Kuti_KrisztianfotoNem olyan fiatal már, de a Gyirmót elleni bevetésén nem lógott ki a csapatból. Hogy ez a teljesítmény elég-e nagyobb ellenfelek ellen, az új edzőnk pedig számít-e egyáltalán rá, majd kiderül.

#20. Geoffrey Castillion (LBi 26 /0) Pozíció: új játékos
Castillion_kMásodik félévét kezdte idén nálunk, egy kis felcsúti kitérőt közbeékelve. A tavalyi bombakezdést idén nem hozta, csak a csetlését-botlását lehetett figyelni, de azt jó pár meccsen. Semmiképp nem akarom a Zhodino elleni fiaskót az ő nyakába varrni, de komoly negatív teljesítmény kellett ahhoz, hogy mindkét meccs után ő legyen a citromdíjasunk. Az NB I-ben már nem kapott szerepet sem Kondás Elemérnél, sem Herczeg Andrásnál, ez pedig jelzésértékű lehet – amit az új edző természetesen átírhat.

#19. Bereczki Dániel (LBi 17 /0) Pozíció: új játékos
Bereczki_Dani_kicsiVégre ismét láthattuk őt a pályán. Egyáltalán nem vallott kudarcot, egy-két megoldása pedig varázslat volt. Ő lehet az egyik legnagyobb nyertese az edzőváltásnak.

#18. Szatmári Csaba (LBi 18 /+15) Pozíció: +1
Szatmari_Csaba_k
A La Fiorita elleni visszavágón láthattuk képességeit: sajnos nem az a szint, amire hosszútávon szükségünk lenne. Ezt még Elemér is érezhette, hiszen e meccsen kívül csak a Vasas ellen nevezte. Az már egy másik kérdés, ha ő ennyi lehetőséget kap, miért nem adtunk lehetőséget például Szilvásinak? Kíváncsi vagyok, az új edző ad-e neki lehetőséget, felszínre hozza-e a benne rejlő értékeket, vagy eltűnik majd a süllyesztőben…

#17. Mészáros Karol (LBi 28 /0) Pozíció: új játékos
Meszaros_Karol_kEgyelőre nem mutatta meg, hogy erősítést jelentene. Bódi távozása miatt viszont fontos szerep hárul rá, így ezen a listán is egyre előrébb lépdelhet, ha jó játékkal hálálja meg a bizalmat.

#16. Kulcsár Tamás (LBi 29 /-6)  Pozíció: -1
kulcsar_tamas_3
Valahol mindig sír egy kismókus, amikor odafér a keretünkbe majd lehetőséget kap… Kár rá talán már a szó is.

#15. Bozidar Radosevic (LBi 27 /+17) Pozíció: +3
Bozidar_Radosevic_k
Danilovics érkezése végzetes lett számára. Sajnálatos, ha azt nézzük, honnan indult és lett elsőszámú kapusunk, de érthető, ha megnézzük a júliusi meccseit. Ő a tökéletes cserekapus mintapéldánya, tavalyi leigazolásakor eleve ezzel a szemmel tekintettünk rá.

#14. Danilo Sekulic (LBi 39 /0) Pozíció: új játékos
szekulics_kicsiLátványosan egyre több és több terhet, illetve szerepet kap a csapatban, de ez sok esetben csak a hiányzók miatt történik. Eddig nem alkotott maradandót, amiért mindenképp a kezdőnkbe várjuk. Kérdés, hogy esetében a cserepad megfelelő-e neki és a csapatnak, mert a kezdőbe egyelőre kevésnek érezzük – de ettől függetlenül elképzelhető, hogy ennél többre képes.

#13. Ognjen Djelmic (LBi 36 / -18) Pozíció: -2
Ognjen_Djelmic_k
Többet vártunk tőle, júliusban viszont nem sok vizet zavart. Van benne potenciál, de még nem tört át az a bizonyos gát – pedig már ideje lenne.

#12. Szakály Péter (LBi 45 /+22) Pozíció: +1
szakaly_peter_2Jól indította a júliust, a La Fiorita ellen voltak szép megmozdulásai, majd folyamatosan esett vissza a játéka és ismét megsérült. Ki kell mondanunk: már nem szabad alapemberként gondolnunk rá.

#11. Dr. Horváth Zsolt (LBi 40 /-9) Pozíció: -1 Horvath_Zsolt_k
Hű de csúnyákat írtam volna ide, ha nincs a Gyirmót elleni meccs. Tud ő, de kell hozzá egy jó csapat. Ha a DVSC ismét jó csapat lesz, ő is visszatér az MTK-s formájához, ebben biztos vagyok. Ez win-win szituáció lenne neki is és a csapatnak is.

#10. Branislav Danilovic (LBi 16 /0) Pozíció: új játékos
Braniszlav_Danilovics_kEgy meccsen védett eddig és bizonyította, miért szerettük volna őt látni a kapunkban. Reméljük a kölcsönszerződés ellenére hosszútávú megoldást jelenthet, és bombabiztossá teszi kapunkat.

#9. Ferenczi János (LBi 56 /+22) Pozíció: +7
ferenczi_janos_2Szép lassan gyakorlatilag visszajátszotta magát a csapatba. Azok közé a játékosaink közé tartozik, akik a szezon eddigi minden tétmeccsén pályára léptek, ezt pedig rajta kívül csak Tisza és Brkovic mondhatja el magáról, ami nem kis szó. Az új edző az ő csapatbeli helyzetét is fenekestül felforgathatja.

#8. Holman Dávid (LBi 48 /-25) Pozíció: -4
Holman_David_kLáttunk tőle jót is, rosszat is. Helye megkérdőjelezhetetlen a kezdőnkben. Játéka sokban függ a társaktól, önbizalmától, belső motivációitól.

#7. Takács Tamás (LBi 47 /-35) Pozíció: -6

Takacs_Tamas_kOdateszi magát, ha pályára lép, ez pedig kellő mentség arra is, ha épp nem megy neki a góllövés. Nem kérdés, hogy ki számít keretünk elsőszámú befejező csatárának!

#6. Varga József (LBi 54 /-22) Pozíció: -4
Varga_Jozsef3_kRá sem lehetett panaszunk júliusban, bár továbbra sincs csúcsformában. Egy jó csapattal ő is csodákra lenne képes.

#5. Korhut Mihály (LBi 50 /-14) Pozíció: változatlan
korhut_mihaly_3
Ha az EB a menny volt neki, akkor a Paks meccs a pokol lehetett számára. Kihagyott tizenegyes, ponthullajtás, citromdíj. Összességében viszont nem lehet rá panaszunk, látszik rajta, hogy odateszi magát. A Gyirmót elleni gólja kiváló tapasz lehet a korábbi sebekre.

#4. Mészáros Norbert (LBi 55 /-8) Pozíció: +4
meszaros-norbert_2
Stabil alaptag, stabil teljesítmény, stabil pozíció. Ettől függetlenül várom, hogy egy ifjú tehetség megingassa pozícióját.

#3. Aleksandar Jovanovic (LBi 59 /-12) Pozíció: változatlan
Jovanovic_kCsak a Vasas ellen nem játszott, megkérdőjelezhetetlen a helye a csapatban. Sekulic érkezésével és Lázár távozásával talán befejeződik ingázása a jobbhátvéd és a védekező középpályás pozíciók között.

#2. Tisza Tibor (LBi 62 /+24) Pozíció: +12
Tisza_Tibor_k
Minden meccsen pályán, gólok és jó játék. Néha összekapja magát és jobban megy neki a játék. Kérdés, Holman visszatérésével ismét a kispadra kerül, vagy az új edző helyet szorít-e neki valahol? El tudnék képzelni egy kétcsatáros játékot vele és Takáccsal.

#1. Dusan Brkovic (LBi 65 /+3) Pozíció: +5
brkovics_dusan_1Vannak hibái, már nem az a betonbiztos védő, aki volt, de még mindig megbízható, és ez fontos szempont. Nehezen tudnám nélküle elképzelni a kezdőnket, a védelmünk tengelye. Bár nem kimagasló a teljesítménye, de mindig hozza azt a szintet, ami elvárható és ezt becsülöm benne – ez pedig elég volt ahhoz, hogy júliusi listánk első helyére kerüljön.

 

Listánk első 11 játékosa: PRJkk(Kattints a nagyításhoz!)

Hajrá Loki, hajrá fiúk, mindent bele a következő idényben is!
Csibu