LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Player Rankings #7 – Eltűntnek nyilvánítva

Player Rankings sorozatunkban játékosaink teljesítményét, csapatban elfoglalt szerepét vizsgáljuk. Az eltelt hónapok teljesítménye mellett azt is számításba vesszük, hosszabb távon milyen szerepet játszhat csapatunkban az adott labdarúgó, mennyire játszik kulcspozícióban, mennyire kihagyhatatlan a keretből.  Ebből tevődik össze a végleges rangsor, melyből az aktuális “álomtizenegyünk” is felvázolódik. Lássuk, hogyan értékeltünk 2016 októberét követően!

proktMár most töredelmesen bevallom, az októberi értékelésbe egy kakukktojás is beletartozik. Önkényesen ugyanis úgy döntöttem, az októbert könnyebb így egészbe foglalni, 4 meccsel a hátunk mögött (Paks, Vasas, Gyirmót, Mezőkövesd) és a novemberi teljesítményt is egyszerűbb lesz majd az idei 4 hátralévő találkozóval  együtt értékelni. Így itt már a Mezőkövesdi meccsel is kalkuláltam, a következő részben pedig a két decemberi találkozót is megtaláljátok majd – az a cikk karácsonyt megelőzően már olvasható lesz.

De kanyarodjunk vissza az aktuális epizódhoz. Négy meccsünk 4-4 kapott és rúgott gólt, valamint 5 pontot hozott. Volt pár emlékezetes bombagólunk, a játékstílusunk is alakulóban, de még mindig erőteljes a hiányérzetünk a mérkőzések és a csapategység egészét vizsgálva. Verpecz István, Szatmári Csaba, Kuti Krisztián, Ognjen Djelmic, Ferenczi János, Bereczki Dániel és Takács Tamás egyetlen NB I-es mérkőzésen sem lépett pályára, közülük egyedül Bereczki NB III-as teljesítménye volt elfogadható az eredményeket látva. Ez egyébként hárommal több nélkülözött játékos, mint szeptemberben. További jelentős esemény, hogy az MLSZ ajánlással látványosan felhagytunk és az eredményességet szem előtt tartva adott esetben akár 6-7 idegenlégióst is pályára küldünk egyszerre. Ez mind nagyban befolyásolja aktuális játékosrangsorunkat is. Lássuk, mivel állunk szemben!

kispad

Kispadunk a Mezőkövesd ellni mérkőzésen

A játékosok rangsorban elfoglalt helyét több tényező együttes számbavételével állapítjuk meg. A mérkőzéseket követő osztályzatunk, a hónap egészét követő egyéni osztályzat, az előző hónap minimalizált átlaga, valamint az instat pontszám arányosított értéke adja ki a végső pontszámot, amit innentől csak LokiBlog indexnek, azaz LB indexnek hívunk. Minden tétmérkőzést – így a Magyar Kupát is – beleértve arra keressük a választ: jelenleg mely játékos a legértékesebb, leghasznosabb, legfontosabb tagja a piros-fehéreknek. A keretben szereplő, de lehetőséget nem kapó fiatalok értékelésétől eltekintenénk.

Magyarázat: Az LBi utáni első szám a jelenlegi Lokiblog index. A per jel utáni szám azt jelzi, az előző hónaphoz képest mennyit változott ez az érték. A Pozíció utáni szám pedig azt jelzi, a ranglistán hogyan változott a játékos pozíciója.

Kuti_Krisztianfoto#25. Kuti Krisztián (LBi 0 / -3) Pozíció: -3
Egynyári kaland után talán örök feledésbe vész. Játékossors, te csodás. lassan már ezen a listán sem lesz létjogosultsága.

Szatmari_Csaba_k#24. Szatmári Csaba (LBi 0 / 0) Pozíció: változatlan
A játékossors vele is játszadozott egy kicsit. Rá sem számít a szakmai stáb, kérdés, ez mennyire az ő hibája, vagy mennyire az éveken át tartó felkészítéséé.

Bereczki_Dani_kicsi#23. Bereczki Dániel (LBi 0 / -1) Pozíció: változatlan
Szubjektív véleményem, hogy megérdemelné az NB I-es kerettagságot. Bízom benne, hogy még képesek fejleszteni képességeit, hogy megállja majd a helyét, ha ismét úgy hozza az élet.

ferenczi_janos_2#22. Ferenczi János (LBi 0 / -30) Pozíció: -8
Sem szélsőként, sem középpályásként nem volt képes bizonyítani korábban, sérülése pedig minderre rátett egy lapáttal. De talán nem is hiányzik.

Ognjen_Djelmic_k#21. Ognjen Djelmic (LBi 0 / -18) Pozíció: -6
Augusztus legjobbja volt, szeptemberben voltak gyengébb meccsei, aztán sérülés hátráltatta, a Mezőkövesd ellen viszont már a kispadon ült. Ha mindenki egészséges, nem fér be a keretbe, ha támadásban kell erősíteni, nem ő az elsődleges csere, ahogy a védekezés megerősítésére sem ő a kiszemelt. Így marad a pad.

Takacs_Tamas_k#20. Takács Tamás (LBi 0 / -28) Pozíció: -8
Az NB III-ba száműzve sem képes betalálni, így hiába a jól sikerült tavasz. Érdekes az ő szereplése, és jelenlegi helyzete, nem irigyeljük, de azért szorítunk neki, hogy magára találjon.

szilvasi_peter_k

#19. Szilvási Péter (LBi 8 / +8) Pozíció: -1
Csak a Paks ellen játszott, ott sem meggyőzően. A gond pedig nem az, hogy minket nem győzött meg, hanem az, hogy a szakmai stábot sem.

verpecz_istvan_1#18. Verpecz István (LBi 0 / -1) Pozíció: +3
Még mindig igaz: „Ha Danilovics nem csinál nagy őrültséget, vagy nem sérül meg, csak a bemelegítéseknél találkozhatunk majd vele idén.”

nagy_zoltan_1#17. Nagy Zoltán (LBi 17 / +16) Pozíció: -1
A Gyirmót ellen ő is a pályán volt, a kispad melegét élvezheti meccsről meccsre.
.

Konyves_Norbert_k#16. Könyves Norbert (LBi 15 / -18) Pozíció: -5
Valamiért nagyon sok lehetőséget kapott heteken át. A bizalom meg volt felé, de ezzel nem tudott élni, a Vasas ellni meccs után repült egyet az NB III felé. Nem kizárt, hogy látjuk őt a következő hetekben ismét a csapatban, de egyelőre sajnos igazolja leigazolásakor hangoztatott félelmeinket.

szekulics_kicsi#15. Danilo Sekulic (LBi 18 / +2) Pozíció: +3
Gyirmót és Mezőkövesd: két újabb meccs, két újabb semmittevés. Az InStat adatok alapján is a leggyengébbjeink közé tartozott, így egyre többen kívánják őt más csapatban látni.

Castillion_k#14. Geoffrey Castillion (LBi 20 / +12) Pozíció: +3
Csak a Gyirmót ellen nem cserélte be őt Pontes. Ugyanaz a helyzet vele is, mint Könyvessel: a folyamatos bizalom ellenére semmi értékelhetőt nem kapunk tőle. Nem az akarattal van a gond, csupán a csatárok első két feladatát képtelen ellátni: labdakezelés és gólszerzés az ellenfél kapujának előterében…

Volgyi_Daniel_k#13. Völgyi Dániel (LBi 11 / -11) Pozíció: változatlan
Sérülése miatt előbb az NB III-ban, aztán a kispadon, végül újra a kezdőcsapatban találta magát. Bár csak a Mezőkövesd ellen játszott, ne legye kétségünk felőle, övé az elsőszámú balhátvéd szerepkör – ilyen szempontból nem csodálkoznék rajta, ha a következő rangsorban belépne a TOP11 játékos közé.

Horvath_Zsolt_k#12. Dr. Horváth Zsolt (LBi 32 / -18) Pozíció: -7
Csatárgondjainkra továbbra sincs igazi megoldás, bár Vittek érkezése iránymutatónak tökéletes volt. Az az irány pedig az, hogy Horváth Zsolt fix kezdőből kispadra szorult. Az egycsatáros játékban Vittek élvez elsőbbséget, a szélsők közül pedig nem magasodik ki kellőképpen. Viszont elsőszámú csereként egyetlen meccset sem hagyott ki – igaz, a jó játékkal is adós maradt.

Meszaros_Karol_k#11. Mészáros Karol (LBi 33 / +26) Pozíció: +9
Könyves kiesésével ő nyerte a legtöbbet. Míg szeptemberben csak 1, addig a jelenlegi időszakban már minden meccsen pályán volt! Teljes meccs esetén elfárad, de vannak veszélyes lövései, jó passzai, és bár nem mindig dicsérhető, akarati és technikai problémái nincsenek.

meszaros-norbert_2#10. Mészáros Norbert (LBi 37 / -4) Pozíció: -2
Védelmünk leggyengébb, de még kitartó oszlopa. Töredezik, mállik, lassul, a többieknek hozzá kell igazítaniuk helyezkedésüket és lépteiket, ez pedig nagy hátrány.

Ioan_filip_k#9. Ioan Filip (LBi 38 / +38) Pozíció: -5
A nyár igazolása kitűzője, melyet tőlünk kapott, szinte teljesen elkopott. 1-2 botrányos meccs, ütközések helyett inkább jó helyezkedéssel próbál a csapat hasznára válni. Helye betonbiztos, vannak remek képességei, de hiányosságai is – sajnos.

 

szakaly_peter_2#8. Szakály Péter (LBi 38 / -2) Pozíció: +2
Átlagos játék jellemezte. Csapatkapitányként pedig ennél mindenképpen többet kellene nyújtania. Az utóbbi 1-2 évéhez képest némi előrelépés mutatkozik ugyan, de ha nem megy a csapatnak igenis neki kell a hátán vinnie a Lokit. Ezért szorítunk neki, hajrá Peti!

Tozser_Daniel_k#7. Tőzsér Dániel (LBi 26 / -26) Pozíció: -5
Mi a fene történt vele októberben? Négyes, kettes és hármas osztályzat, piros lapot érő becsúszás… Ettől függetlenül bérelt helye van a csapatban, a november pedig csak jobb lehet.

brkovics_dusan_1#6. Dusan Brkovic (LBi 34 / -9) Pozíció: változatlan
Októberi ellenfeleink nem sokszor tették őt igazán próbára, így átlagos teljesítménye elegendőnek bizonyult. A következő négy meccs annál nagyobb falat lesz, reméljük felkészült rá és áthatolhatatlan falat képez majd társaival.

vittek_k#5. Robert Vittek (LBi 39 / +39)
Wow. Nem szálltunk el két góljától, de azért na. A Vasas ellen feledhető, a másik három meccsen viszont élvezetes és értékes teljesítménye leigazolását méltatja. Nem a jövő embere, de most nagy szükség volt egy ilyen kaliberre. Ettől függetlenül kell még néhány meccs, hogy pontosabban lássuk, valójában mire képes.

Jovanovic_k#4. Aleksandar Jovanovic (LBi 40 / +9) Pozíció: +5
Felemás, de végig küzdős, hajtós meccsek jellemzik. Kell ő ide, nem is vitás sem szerintünk, sem Pontes és stábja szerint.

ivan_bobko_k#3. Ivan Bobko (LBi 38 / -7) Pozíció: +4
Kimagasló InStat pontok, több pozícióban történő helytállás. Kell ennél több egy friss igazolástól?

Holman_David_k

#2. Holman Dávid (LBi 43 / 0) Pozíció: változatlan
„Ha neki megy, a csapatnak is megy.” Októberben néha húztuk a szánkat, de Vittekhez hasonlóan szerzett 2 gólt, a támadásépítésben pedig kulcsszerepe van.

Braniszlav_Danilovics_k#1. Branislav Danilovic (LBi 46 / -1) Pozíció: változatlan
A Gyirmót ellen tizenegyest hárított, a Mezőkövesd ellen gólt sem kapott, helye megkérdőjelezhetetlen a csapat élén.

proktk

Csapatkép – LokiBlog módra

Hajrá Loki, hajrá fiúk, mindent bele a következő hónapban is!
Csibu