LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Küldetés teljesítve

Többfókuszú küldetésre igyekeztünk tizenhárman március 18-án. A LokiBlog FC névre keresztelt amatőr szurkolói csapatunk másodjára is úgy döntött, egy nagyon fontos ügy mellé áll és részt vesz  a II. Bánka-Rakaczki emlékversenyen. Többfókuszú, hiszen a legfontosabb a nemes lélek és a jótékonyság mellett szerettünk volna bizonyítani nektek, a szervezőknek, a többi csapatnak és valahol mélyen magunknak is a tavalyi lebőgés után. Nos, a küldetést minden tekintetben teljesítettnek tekintjük!

eml2

Ahogyan arról JuveFan „beharangozójában” olvashattatok, illetve a dvsc.hu-n megjelent; a tavalyi 8 csapat 12-re nőtt. Egy kivételével (Gyirmót) minden élvonali klubtól érkeztek szurkolói csapatok, hogy a Szolnoki Olaj szurkolóival kiegészülve tisztelettel emlékezzünk közösen Bánka Kristófra és Rakaczki Bencére, a nevezésünkkel pedig nagy mértékben támogassuk a szervezők azon célját, hogy hasonlóan nehéz helyzetbe került labdarúgókat segíthessenek.

A miskolci kosárcsapat arénájában a területi elv alapján már reggel jelenésünk volt, hogy három csoportmeccsen is képviseljük a LokiBlogot, a debreceni szurkolókat és magát a DVSC-t. 9 és 11 óra között a Diósgyőr, a Mezőkövesd és a Honvéd ellen kellett felvennünk a kesztyűt. Mivel a csapat viszonylag kevés tagja focizik legalább heti rendszerességgel, a célkitűzés az volt, hogy szerezzünk gólt, gólokat, hiszen tavaly még ennyi örömünk sem lehetett a számtalan profit felvonultató MTK-UTE-Vasas hármas ellen. Ahogyan az a lenti videóban látható, már az első meccsen összejött a terv, az sem zavart minket, hogy a végül tornagyőztes DVTK 6-1-gyel abszolválta a találkozónkat.

eml1

A létszámunk lehetővé tette a sűrű cserét, egy-egy csapatrészünk pedig ha összeszokottabb, a befejezések során hatékonyabb, nem kizárt, hogy pontot, pontokat is szerezhettünk volna az ezt követő két meccsen. Talán jövőre már az is összejön majd. A Mezőkövesd ellenire nagyon rákoncentráltunk, de gyorsan bekapott 3 gólra csak egy találattal tudtunk válaszolni. Hogy Enderson végleg letegye névjegyét a tornán, ahhoz nem csak az kellett, hogy az addigi találkozókon egyedül ő legyen eredményes, hanem az is, a Honvéd elleni ki-ki meccsen megszerezze harmadik találatát is! A szép teljesítményt egy olyan góllal Dani fejelte meg (szó szerint), melyben minden játékosunk benne volt, elképesztő – olykor szerencsés – passzjáték előzte meg gólját. Patrik biciklizős távoli találatát Sanyi feledtette és bemutatta, „hogyan hagyjunk ki két 100%-os helyzetet 1 perc alatt”, de aztán egy távoli lökettel jóvátette hibáját. Az egyenlítéshez közel voltunk, de végül meg kellett elégednünk a 4-5-ös eredménnyel, ami miatt kicsit a bírókra is mérgesek voltunk (kissé lazán kezelték a bíráskodást), de legalább láthatóvá vált, hogy komolyan odatettük magunkat, mind egyen-egyenként!

Két videót ajánlunk figyelmetekbe. Az elsőn a helyszínen JuveFannal készült interjút láthattok, ahol beszél a LokiBlogról, a tornáról és a DVSC-ről is. A másodikon pedig a torna számunkra legérdekesebb pillanatait láthatjátok, összefoglalva, és természetesen az összes debreceni találatot!

Igazi élmény volt így, közösen, 12 szurkolói csapat között békésen, barátságban játszani, beszélgetni, szurkolni. A szervezők igazán kitettek magukért, remek napot kerekítettek. Ha minden a tervek szerint halad, jövőre talán épp Debrecen ad majd helyet e rendezvénynek. Gratulálunk a továbbjutóknak és a végső helyezetteknek, reméljük a szurkolói összefogások gyarapodni fognak a jövőben is, hogy bebizonyosodjon, nincs szükség regisztrációra, kártyára, rendőri jelenlétre, vagy épp vénaszkennerre egy-egy mérkőzés előtt. Hiszen a foci sport. Egy kiváló játék. A játék pedig akkor az igazi, ha élvezzük. Nos, mi szombaton nagyon élveztük!

Csibu

Utóirat. A végére egy névsor és csapatkép. A LokiBlogtól jelen volt Sammy, JuveFan, Látens, Enderson, Redboy és Csibu. Csatlakozott hozzánk idén is Dani, Máté, Sanyi. Új játékosként igazoltuk le Petit, Patrikot, Mártont és Norbit.

LokiBlogFC

bankarakaczkiemleklap