LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Player Rankings #9 – Vérátömlesztés

Player Rankings sorozatunkban játékosaink teljesítményét, csapatban elfoglalt szerepüket vizsgáljuk. Az eltelt hónapok teljesítménye mellett azt is számításba vesszük, hosszabb távon milyen szerepet játszhat csapatunkban az adott labdarúgó, mennyire játszik kulcspozícióban, mennyire kihagyhatatlan a keretből.  Ebből tevődik össze a végleges rangsor, melyből az aktuális “álomtizenegyünk” is felvázolódik. Lássuk, hogyan értékeltünk 2017 februárját-márciusát követően!

PR

A #7. részhez hasonlóan, most is jobbnak láttam 4 meccset követően megfogalmazni aktuális gondolataimat. Persze most is lehetett volna egy 5 ok, miért értelmetlen a Player Rankings, de most maradok a hagyományos formánál. A helyzet viszont enyhén szólva elkeserítő. Olyan játékosok alkotják a keretet, akiknek jó részét nem ismerjük, vagy mire megkedvelnénk, már le is léptek innen. Vajon ki fogja felemlegetni évek múlva Bobko, Suk vagy épp Osváth mellékszerepét? A sérülések, csapaton belüli problémák, eligazolások, kölcsönszerződések következtében nehéz a csapaton belüli magról, összetartó erőről, csapategységről beszélni. Így maradnak az egyéni értékelések.

A játékosok rangsorban elfoglalt helyét több tényező együttes számbavételével állapítjuk meg. A mérkőzéseket követő osztályzatunk, a hónap egészét követő egyéni osztályzat, az előző hónap minimalizált átlaga, valamint az instat pontszám arányosított értéke adja ki a végső pontszámot, amit innentől csak LokiBlog indexnek, azaz LB indexnek hívunk. Minden tétmérkőzést beleértve arra keressük a választ: jelenleg mely játékos a legértékesebb, leghasznosabb, legfontosabb tagja a piros-fehéreknek. A keretben szereplő, de lehetőséget nem kapó fiatalok értékelésétől eltekintenénk.

Magyarázat: Az LBi utáni első szám a jelenlegi Lokiblog index. A per jel utáni szám azt jelzi, az előző hónaphoz képest mennyit változott ez az érték. A Pozíció utáni szám pedig azt jelzi, a ranglistán hogyan változott a játékos pozíciója.

justin_mengolo_k2#24. Mengolo (LBi 0 / 0) Új játékos
Jött, lesérült, de együtt edz a csapattal. Még kispadra sem került. Rossz pletykák szerint nincs minden rendben a papírjaival, a szerződése viszont 4 évre szól. Nagy talány, mit várjunk tőle.

Ivan_Kelava_k#23. Kelava (LBi 0 / 0) Új játékos
Kezdetben az NB III-as csapatot erősítette, de már a kispadra is leülhetett. Várhatóan Danilovic utódjának szánjuk.

szilvasi_peter_k

#22. Szilvási Péter (LBi 0 / 0) Pozíció: -2
Sérülése miatt képbe sem került már jó ideje.

verpecz_istvan_1#21. Verpecz István (LBi 1 / -14) Pozíció: -7
Bár a kispadhoz odafért, egyre kisebb az esélye, hogy a kezdőcsapatba kerüljön.

nagy_zoltan_1#20. Nagy Zoltán (LBi 2 / -17) Pozíció: -8
Róla is rendesen megfeledkeztünk tavasszal – ehhez persze kellett Osváth érkezése.

Volgyi_Daniel_k#19. Völgyi Dániel (LBi 3 / -30) Pozíció: -11
Sérülés miatt várhatóan egész tavasszal nélkülözzük.

Szatmari_Csaba_k#18. Szatmári Csaba (LBi 4 / -34) Pozíció: -11
November-december hónap legjobbja ő lett, ehhez képest viszont Mészáros ismét kiszorította a kezdőből, lehetőséghez sem jutott tavasszal.

Korodi_Nandor3#17. Kóródi Nándor (LBi 5 / +5) Új játékos
Csak pár percet kapott, de Portugáliában is láttuk, hogy lehet még belőle jó játékos.

Barna_Szabolcs_k#16. Barna Szabolcs (LBi 5 / +5) Új játékos
Felemás érzéseink vannak vele kapcsolatban, ha fejlődőképes, akkor még sok örömet okozhat. Egyelőre meg kell elégednie azzal, hogy bemutatkozhatott az NB I-ben.

Konyves_Norbert_k#15. Könyves Norbert (LBi 7 / +7) Pozíció: +6
Nem kapott valami sok bizonyítási lehetőséget, talán azt már ősszel eljátszotta. Kíváncsi leszek, a hátralévő 10 mérkőzésen kap-e komolyabb szerepet.

szekulics_kicsi#14. Danilo Sekulic (LBi 19 / +10) Pozíció: +4
Védekezésben nyújtott jó teljesítményét gyenge támadójátékkal rontja le, pedig egy középpályástól ez is elvárható lenne néha.

chuka_k#13. Chuka (LBi 20 / +15) Pozíció: változatlan
Felépülését követően kisebb ingázással, de bekerült Handzic helyére a kezdőcsapatba és aprócska pozitív jeleket láttunk tőle, hogy érdemes volt rá várni. No persze, azért még nem estünk tőle hanyatt, ideje lenne Chuka gólokat látni, de elfogadható teljesítményt nyújt, amire lehet építeni.*

Haris_Handzic_k#12. Handzic (LBi 25 / +25) Új játékos
Többet vártunk tőle. Birkózásban kiváló, töri magát a csapatért, de a gólok és a gólveszély hiányzott játékából, az utóbbi meccseken Chuka így több bizalmat is kapott. Kíváncsi leszek, látjuk-e őket egyszerre a kezdőben, illetve vajon melyikük szerez először gólt az NB I-ben.*

Holman_David_k

#11. Holman Dávid (LBi 27 / -12) Pozíció: -9
Feltschernek hála kiderült, létezik nélküle is DVSC. Holman tavaszi produkciója eddig nem valami fényes, bár a válogatott kispadján ott ülhetett a portugálok ellen.

Tozser_Daniel_k#10. Tőzsér Dániel (LBi 28 / -7) Pozíció: -6
Vele sem lehetünk igazán elégedettek, sokszor pontatlan az előrejátéka. Azzal, hogy hátrébb került, kicsit stabilizálódott a védelmünk.

Frank_Feltscher_k#9. Feltscher (LBi 30 / +30) Új játékos
Legjobb tavaszi igazolásunk szívét-lelkét kiteszi a pályán. Ez eddig csak több-kevesebb sikert hozott, de már így is letette névjegyét. Bízom benne, hogy a következő időszakban megörvendeztet még minket pár góllal, győzelemmel, és a DVSC-t erősíti majd a következő idényben is.

Ioan_filip_k#8. Filip (LBi 31 / -5) Pozíció: -2
Beleszürkülés a mezőnybe, de nagy butaságokat nem csinált. Több ütközést várnánk tőle (is).

meszaros-norbert_2#7. Mészáros Norbert (LBi 32 / +29) Pozíció: +6
Nagy bajt nem csinált, visszakerült a védelem közepére és küzd serényen. Ha távozik Brkovic, kelleni fog egy rutinos belső védő, érkezők hiányában fontos lenne, hogy még ne akassza szögre a csukáját. Máskülönben viszont már kezd érni a búcsúmeccs.

Jovanovic_k#6. Aleksandar Jovanovic (LBi 33 / -4) Pozíció: -3
Semmi meglepő, hozza azt, amit szokott. Előrébb, a középpályán játszhat, de a támadásainkat ritkán segíti jól, sok pontatlan labdája van.

ferenczi_janos_2#5. Ferenczi János (LBi 34 / +34) Pozíció: +18
Balhátvéd szerepkört kényszerítünk rá, mert nincs más. Így pedig egyes meccseken katasztrofális hibákat vét, míg más meccseken meg tudja mutatni erényeit is. Kár, hogy nem utóbbiból van több. Érdekesség, hogy a jelenleg is a keretünket erősítő labdarúgóink közül Holman Dávid után ő a második a házi góllövőlistánkon, 3 találattal.*

Braniszlav_Danilovics_k#4. Branislav Danilovic (LBi 37 / +13) Pozíció: +1
Nincs rá panasz, teszi a dolgát.

Szuk_k#3. Suk (LBi 38 / +38) Új játékos
Személyében egy nagyon technikás spílert szereztünk, kár, hogy csak fél évre. Abban viszont biztos vagyok, lesz NB I-es gólja!

Osvath_Attila_k#2. Osváth Attila (LBi 39 / +39) Új játékos
Gólszerzés és a szélső hátvéd szerepkör tökéletes ellátása. Nem véletlen, hogy Pontesnek megakadt rajta a szeme.

brkovics_dusan_1#1. Dusan Brkovic (LBi 42 / +2) Pozíció: változatlan
Hiába nem olyan tökéletes és kifinomult már játéka, mint korábban megszoktuk, kirobbanthatatlan a kezdőnkből és a Player Rankings első helyéről egyaránt.

* Érdekességként: az aktuális bajnoki szezonban 14 DVSC játékos lőtt gólt. A 14 gólszerzőből 9 már nincs a keretünkben. A maradék 5 játékos egyike sem (!) csatár, ráadásul többségük valószínűleg nem marad a következő szezonra. A keretünkben lévő gólszerzőink és góljaik száma idén: Osváth (1), Feltscher (1), Tőzsér (2), Ferenczi (3), Holman (5).

Bízunk benne, hogy minden játékosunk maximálisan odateszi majd magát a hátralévő 10 meccsen. Életbevágó, hogy bennmaradjunk. Ebben bízva kívánunk mindenkinek nagyon jó, felszabadult, magabiztos és sikeres, eredményes játékot!
Csibu