LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Dávid Góliát ellen

A címválasztásom elismerem, némiképpen túlzás, de a két csapat múltja, jelenlegi helyezése és pontbeli különbsége miatt helytálló lehet, ugyanakkor nem szabad, hogy ez megtévesszen minket, hiszen minden szempontból különleges és sporttörténelmi 90 perc vár ránk szombaton. Ugyanis korábban nem fordult még elő az, hogy a Loki megyei rangadót vívjon a legmagasabb osztályban. Ezúttal szombaton vendégként az újonc Balmazújvárossal fogunk farkasszemet nézni.

balmazloki

Habár sokáig tűnt úgy tavaly, hogy simán összejöhet ez a párosítás egy osztállyal lejjebb, de végül mindkét csapat szerencséjére ez nem valósult meg, hiszen a cívisek meg tudták hosszabbítani élvonalbeli igazolványukat, míg a Balmazújváros az azóta már az MTK-hoz távozó Feczkó Tamás irányítása mellett 1-0-ra legyőzte a Kisvárdát a feljutási rangadón és nagy fegyvertényt vitt véghez azzal, hogy legmagasabb osztályba kandidált a Hortobágy kapujának csapata.

Ha a két csapat formáját megnézzük, akkor egyértelműen ellentétes utat járna be a képzeletbeli grafikon görbéje, hiszen Horváth Ferenc csapatának bemutatkozása az első öt fordulóban szó szerint nagyot szólt. Pontot raboltak idegenben a Videotontól és a Kispesttől, hazai pályán pedig kivégezték 4-0-ra a Diósgyőrt. Bár most megtorpanni látszanak, én mégis azt mondom, hogy nagy ostobaság lenne kijelenteni, hogy máris kipukkadt volna az a bizonyos luftballon, mert a bajnokságból még nagyon sok van hátra és biztos vagyok benne, hogy eddig mutatott játékukat látva képesek lesznek elmozdulni jelenlegi sereghajtó pozíciójukból. Esetünkben nem árt majd odafigyelni a legutóbbi fordulóban Mezőkövesden duplázó grúz támadójukra a négygólos Arabulira, de az ex-ferencvárosi Haris, Habovda, Uzoma és korábbi újpesti közönség kedvenc Nemanja Andric alkotta kvartett is kellemetlenséget okozhat, valamint kulcsember lehet a Kisvárda ellen döntő találatot jegyző Zsiga Ervin, vagy akár a Honvéd ellen bombagólt szerző és gólpasszt adó Vajda Sándor.

balmazlokikezdok2

Ezzel szemben a Lokomotív az elején finoman szólva sem találta meg a helyes vágányt, sőt mi több, az első megtett méterek után kisiklott a Mezőkövesd és a Haladás ellen a piros-fehérek szerelvénye, majd némi átszervezést követően a Paks elleni meccs után már mutatkoztak biztató jelek, ami igazából a Vasas otthoni 4-1-es legyőzésével csúcsosodott ki, hiszen azt követően a Honvédot és a Diósgyőrt is felülmúlta Bódi, Tőzsér és Varga Kevin vezérletével Herczeg András csapata. Jelenleg az ötödik pozícióban állnak a fiúk és négy egységre vannak a második helytől. Jó lenne tehát, ha tovább folytatnánk a pontok gyűjtögetését, de ez azért csak elmondva tűnik ilyen egyszerűnek, hiszen a két város közelsége és több egykori Loki játékos az ellenfél oldalán ad azért egyfajta pikánsságot ennek az egész meccsnek annak ellenére, hogy nem ellenséges a viszony a két szurkolótábor között.

Az egykori DVSC játékosok közül a narancs-fekete mezeseket erősíti többek között Belényesi Miklós, Virág Aladár, Sigér Dávid, Kovács Ádám, Szécsi Gergő valamint kölcsönben Bokros Tibor, akik minden bizonnyal még dacból is meg szeretnék mutatni, hogy bennük több van, és szeretnének bizonyítani egykori kenyéradójuk ellen. A másik oldalon van egy kémje a Lokinak is, hiszen Varga Kevin a tavaly fél évet kölcsönben pont a Balmaz Kamillában töltött, a Palermo elleni stadionavatón két góllal is kivette a részét a dél-olaszok 3-1-es legyőzéséből, azóta pedig a bajnokságban legutóbb a Diósgyőr ellen (gól, gólpassz) majd előtte a Vasas ellen brillírozott a bajnokságban. Herczeg András a hírek szerint Sós Bence és Bereczki Dániel személyében csupán két játékosára nem számíthat szombaton, így a Diósgyőr meccshez hasonlóan futhat majd ki a kezdőcsapat holnap.

Miután a két félnek korábban még nem volt meccse az élvonalban, így nem szeretnék tippelni a mérkőzés előtt, de az biztos, hogy harcos és kiélezett találkozó lesz, ahol a hazaiak bizony nem fogják olcsón adni a bőrüket. Korábban egyébként már többször megmérkőztek felkészülési találkozókon és azoknak az eredményéből messzemenő következtetést sosem ildomos levonni, de azért bosszantó lehet számunkra, hogy az utolsó két meccset a Kamillások nyerték meg Pallagon. Ezért aztán már csak a presztízs miatt sem lenne hátrány, ha három ponttal távoznánk. Egy a lényeg, ne jussunk Góliát sorsára.

A találkozó szombaton 18 órától fog kezdődni és Bognár Tamás lesz a játékvezető, az M4 Sport pedig élőben fogja közvetíteni az összecsapást.

(borítókép forrása: dvsc.hu)