LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Player Rankings #14 – Tömörülés

Itt van az idény harmadik Player Rankings cikke, vizsgált időszakunkban pedig ezúttal a Mezőkövesd, Haladás, Paks és Ferencváros, illetve a Monor elleni mérkőzések teljesítményei, illetve a játékosok csapatban betöltött szerepe volt a döntő.

3123

A játékosok rangsorban elfoglalt helyét több tényező együttes számbavételével állapítjuk meg. A mérkőzéseket követő osztályzatunk, a hónap egészét követő egyéni osztályzat, az előző időszak minimalizált átlaga (ez a mai táblázatból még hiányzik, mindenki tiszta lappal indul), valamint az Instat pontszám arányosított értéke adja ki a végső pontszámot, amit innentől csak LokiBlog indexnek, azaz LB indexnek hívunk. Minden tétmérkőzést beleértve arra keressük a választ: jelenleg mely játékos a legértékesebb, leghasznosabb, legfontosabb tagja a piros-fehéreknek. A keretben szereplő, de lehetőséget nem kapó fiatalok értékelésétől eltekintenénk.

Magyarázat: Az LBi utáni első szám a jelenlegi LokiBlog index. A per jel utáni szám azt jelzi, az előző hónaphoz képest mennyit változott ez az érték. A Pozíció utáni szám pedig azt jelzi, a ranglistán hogyan változott a játékos pozíciója.

A jelenlegi keretünk ranglistája:

Kusnyir_Erik#26. Kusnyír Erik (LBi 1) Pozíció: új játékos
A Monor elleni Magyar Kupa mérkőzésen lehetőséget kapott, így listánkra is felkerült. Reméljük, hogy nem csak reménység, hanem a közeljövőben bizonyítani is képes lesz.

Tisza_Tibor#25. Tisza Tibor (LBi 7 | +1) Pozíció: -10
A keretünket elnézve több alkalommal is bevethető lett volna, mégis csak a Monor ellen kezdett, és csak a Fradi ellen cserélte be Herczeg András. Pedig nem sérült, pedigréje kiváló, valami gond mégis lehet munkájával, teljesítményével és teherbírásával.

Ioan_Filip#24. Ioan Filip (LBi 8 | +8) Pozíció: változatlan
A Monor ellen lehetőséget kapott, de enyhén szólva nem nyűgözött le minket, így egyértelműsítette, jó döntés volt mellőzése.

Kuti_Krisztian#23. Kuti Krisztián (LBi 8 | +8) Pozíció: változatlan
Az NB III-as Monor ellen sem volt elég az, ami a megyei első osztályban, nem hiányzik az első csapatból.

Szilvasi_Peter#22. Szilvási Péter (LBi 8 | +8) Pozíció: -8
Az előző etapban már csereként láthattuk, most a Monor ellen a kezdőcsapatban találta magát. Ő sem tudott bizonyítani számunkra.

Barna_Szabolcs#21. Barna Szabolcs (LBi 9 | +9) Pozíció: visszatérő játékos
A kupameccsen lehetőséget kapott, így listánkra is felkerült, Kusnyír Erikhez hasonlóan. Akkor a védősorból az ő játéka volt a legjobb, de kérdés, NB I-es szinten is megállná-e a helyét.

Novota_Janos#20. Novota János (LBi 9 | +9) Pozíció: változatlan
Nagyot nem tudja kiszorítani a kapuból, de tétmérkőzésen már védhetett a Monor ellen. Még nem volt lehetősége komoly bizonyításra, de Nagy mellett egyelőre erre nincs szükség.

Biro_Peter#19. Bíró Péter (LBi 10 | +10) Pozíció: +2
A Monor ellen gólt lőtt, de ennél sokkal több lehetőségre lenne szüksége. Egyelőre nem került közelebb az NB I-es szerepléshez, de kitartást neki, előbb-utóbb el kell jönnie az ő idejének.

Danilo_Szekulics#18. Danilo Sekulic (LBi 11 | +11) Pozíció: +4
A Monor elleni mérkőzésnek köszönheti viszonylagos előre lépését, ahol gólérzékenységéről tanúbizonyságot tett. A védekezési feladatairól sajnos kevésbé, így az NB I-es mérkőzésektől továbbra is távolinak érzem.

Nagy_Kevin#17. Nagy Kevin (LBi 17 | +16) Pozíció: +4
A Mezőkövesd, Monor és Paks ellen is a pályán üdvözölhettük (más játékosaink sérüléseinek is köszönhetően), és nem is vallott szégyent. Egyelőre nem robbantott akkorát, mint Varga Kevin, de benne is ott látszik az a DVSC tűz, amit oly szívesen látunk a gyepen!

ktabakovic#16. Haris Tabakovic (LBi 21 | -16) Pozíció: -4
Sérülés után visszatérve a Haladás ellen meggyőző volt, a Monor ellen azonban kevésbé, ráadásul meg is sérült. Szubjektív véleményem, hogy a legjobb csatárunk a keretben, de a sérülések miatt egyelőre nem tudunk rá hosszú távon számítani, ez pedig nem csak neki, a csapatnak sem túl szerencsés.

Sos_Bence#15. Sós Bence (LBi 22 | +14) Pozíció: -1
Egyik sérülésből esett a másikba, a Haladás ellen ijesztő módon jött le a pályáról, de hamarosan viszontláthatjuk, amit talán nem is kell ecsetelnünk, mennyire várjuk, hiszen fontos szerep hárul rá a támadásaink építésében.

Csosz_Richard#14. Csősz Richárd (LBi 25 | +24) Pozíció: +3
Az elmúlt időszak 5 mérkőzéséből háromban is szerepet kapott. Ezeken nem volt feltétlenül meggyőző a játéka, de ezt betudjuk tapasztalatlanságának. Meg vagyok győződve róla, hogy ha nem is idén, de előbb vagy utóbb alapember lesz, Szatmári Csabához hasonló úton jár.

Takacs_Tamas#13. Takács Tamás (LBi 26 | 12) Pozíció: -2
Tabakovic kiesett, Takács felgyógyult, egymást válthatták az ék szerepkörben. A Paks ellen átlagos, a Fradi ellen felejthető teljesítményt nyújtott. Vegyes a kép, ha az ő megítélésére gondolok, hiszen általában csetlik-botlik, de valahogy néha ebből fontos gólokat is szerez (Kulcsár 2?).

Szatmari_Csaba#12. Szatmári Csaba (LBi 27 | -20) Pozíció: -8
A sérülése előtt kimagaslott játékával a mezőnyből és ugyanezt reméljük tőle visszatérését követően is. Visszaesésének csupán a kiesés az oka.

Konyves_Norbert#11. Könyves Norbert (LBi 31 | -18) Pozíció: -9
A Haladás, a Ferencváros és a Paks ellen is fontos szerepet kapott, mégis láthatatlan maradt. Az ő visszaesése egyértelműen a teljesítményének köszönhető. Ennél egy sokkal jobb Könyvesre lenne szükségünk, mert az elmúlt meccseken látott Könyves Norbertre szerintem nincs szüksége a DVSC-nek.

Nagy_Sandor#10. Nagy Sándor (LBi 36 | -4) Pozíció: változatlan
A teljesítménye ugyanolyan változatlan, amennyire kimozdíthatatlan csapatunk kapujából. Az utóbbi meccsek nem voltak látványosak az ő nézőpontjából, kijutott neki a jóból és  a rosszból egyaránt, de magabiztossága jó hatást gyakorol védelmünkre. Ne feledjük, a Ferencvárossal holtversenyben, a mi védelmünk kapta idén eddig a legkevesebb gólt!

Meszaros_Norbert#9. Mészáros Norbert (LBi 37 | +35) Pozíció: +7
Szatmári Csaba sérülése ugyanannyira szükséges volt ahhoz, hogy listánkon a 9. helyre kerüljön, mint amennyire sokat számít, hogy az elmúlt öt mérkőzésünk mindegyikén pályára lépett, és bár nem voltunk elájulva tőle, vállalható munkával segítette a piros-fehéreket. Ez pedig sokat számít.

Justin_Mengolo#8. Justin Mengolo (LBi 42 | +25) Pozíció: +5
A kupameccs kivételével minden találkozón pályán lehetett. Látjuk a játéka pozitív és negatív hozadékait egyaránt. Hiszünk benne, hogy előbbiből többet látunk majd, ha sikerül fejleszteni, akár még Coulibaly-pótlék is lehet belőle idővel.

Tozser_Daniel#7. Tőzsér Dániel (LBi 42 | -6) Pozíció: -4
Az augusztusi-szeptemberi teljesítményéhez képest visszaesést láttunk tőle, de még így is dicsérhető a csapatkapitányunk, akire kulcsszerep hárul.

Benyei_Balazs#6. Bényei Balázs (LBi 44 | 0) Pozíció: +1
Megbízható, dicsérhető, küzdeni akarása dicsérhető. Ilyen egy jó jobbhátvéd.
 

Varga_Kevin#5. Varga Kevin (LBi 44 | -2) Pozíció: változatlan
Minden NB I-es meccsen pályára lépett a vizsgált időszakból, melyek közül a Paks elleni lefelé lóg ki a sorból. Futómennyisége, akarata és játéka viszont még a gyengébb mérkőzésein is dicsérhető, ez pedig különleges tulajdonság. Van rajta még mit fejleszteni, ha ez sikeres lesz, akkor ez nem csak Debrecenben, hanem az egész országban is nagy örömet okozhat.

KinyikAkos#4. Kinyik Ákos (LBi 44 | +1) Pozíció: -4
Nagyon rendben van a teljesítménye. Vannak hibái, de mégis jó és dicsérhető a játéka.  Teljes értékű alapemberré vált.

Ferenczi_Janos#3. Ferenczi János (LBi 44 | -1) Pozíció: +4
Dobogón van Ferenczi, ami némileg meglepetésnek tűnhet, alaposabban megnézve azonban érthető folyamat része. Az elmúlt hónapokban már nem csak az egyének, hanem a teljes csapatunk, közösen védekezik, így Ferenczi is kevesebb hibázásra van késztetve. Ráadásul ő maga egyénileg is képes jobb teljesítményt nyújtani. Ha pedig mindezt alapemberként teszi, megkérdőjelezhetetlen az élen a helye.

Aleksander_Jovanovic#2. Aleksandar Jovanovic (LBi 45 | -5) Pozíció: -1
Újra és újra és újra. Továbbra is az egyik, ha nem a legfontosabb játékosunk. Teljesítményére büszke lehet, arra főleg, hogy mindezt védekező középpályásként éri el hónapról hónapra.

kBodi_Adam#1. Bódi Ádám (LBi 46 | +5) Pozíció: +8
Wow, nagy előreugrás, de egyszerűen a Ferencváros elleni meccsig mióta visszatért, képtelenek voltunk kikapni. Hatos, hetes osztályzataink mellett a Paks elleni 270-es InStat értéket is a magáénak tudhat. Kulcsjátékosunk, jelenleg keretünk legfontosabb tagja. Örülök, hogy visszatért.

Reméljük minél több jó teljesítményről és győzelemről tudunk majd beszámolni a következő Player Rankings részben is.

Hajrá Loki!
Csibu