LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tippjeink vs. Valóság

A Semleges Térféllel karöltve minden VB csoportról készítettünk egy-egy vlog epizódot. Ezek nem csak előzetesen érdekesek, de utólag is jó szolgálatot tesznek egy kis önreflexióra.

Kíváncsi voltam, hogyan sikerül eltalálnunk a meglepetéseket, vagy a papírforma eredményeket. Az A csoportban nem számítottunk rá, hogy Egyiptom ilyen könnyedén kiesik, a B csoportot viszont egészen jól leszimuláltuk, annak minden kínjával és bájával együtt. A C csoportban Franciaország egyeduralma nem ért minket váratlanul, de a második helynél már nagyobb gondjaink voltak. A D csoportban Argentína továbbjutását biztosra vettük, ami csak nagy nehézségek árán valósult meg, és bár Horvátországot sem sajnáltuk le előre, de arra nem számítottunk, hogy ilyen könnyen robognak át mindenkin.

Az E csoportban Brazília továbbjutását nem volt nehéz megjósolni, a Szerbek és Costa Rica viszont jóval gyengébben muzsikált, mint amit kinéztünk belőlük. Az F csoport a vb meglepetését szolgáltatta azzal, hogy kiestek a németek, persze itt nagyot buktunk mindannyian, még ha többségünk ki is fejezte, hogy reméli, hogy a németek minél előbb elhasalnak. Mexikó továbbjutása nem ért minket váratlanul. A G csoportban Tunézia gyenge játéka volt a legváratlanabb esemény, így az Angolok könnyebben továbbmentek, mint vártuk, természetesen a Belgák továbbjutását a többség papírformának tartotta. A H csoportban nagyon ráéreztünk, hogy kiegyenlített csoportról van szó, ennek megfelelően a továbbjutók személyét is csak részlegesen találtuk el. A lengyelektől például többet vártunk, viszont Kolumbia továbbjutásában a többség egyetértett.

Hogy pontosan mik hangzottak el, ki mondott nagy szamárságot, vagy épp nagy igazságot, azt gyorsítva, számszerűsítve is megtekinthetitek. Tekintsétek ezt egy kis mókának, így a nyolcaddöntők kezdete előtt. Jó szórakozást, jó szurkolást!

Csibu