LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Player Rankings #16 – Új év, új esélyek

Januárban volt az utolsó Player Rankings cikkünk. Annyira hektikus, hullámzó teljesítményt nyújtottunk, hogy nehéz lett volna értékes és tartalmas cikket készíteni belőle. A rovat azonban továbbra is élő, és máris jelentkezünk a szezon első játékosrangsorával. Megvizsgáljuk, jelenleg mely játékosok a legfontosabbak a csapat életében és kik alkothatják a következő mérkőzéseinken a csapat magját.

Az LBi indexet kicsit pihentetjük, ez a rangsor most nem tartalmaz teljesítménymutatókat. A játékosok rangsorát két tényező alapján állítottam most össze. Az első, hogy a tavalyi szezonban mennyi mérkőzésen játszott és ezeken mennyire lehettünk vele elégedettek. A második az elmúlt hétvégék edzőmérkőzései, ahol sok játékost teszteltünk, a legutóbbi hétvégén pedig a várható kezdőcsapattal kapcsolatban is okosabbak lettünk. Így már körvonalazódik, mire és kire számíthatunk majd.

Akik már távoztak keretünkből, így ne lepődjetek meg, hogy nevük nem jelenik meg a sorban: Mengolo, Sós, Sekulic, Tisza. Aki még nem keretünk tagja, de próbajátékon van, viszont így szintén nem jelenik meg a listán. Damásdi.

Akik tavaly nem szerepeltek a listán, mert nem voltak keretünk tagjai: Kerekes, Virág, Cikos, Szécsi, Haris, Calvente és Avdijaj. Rajtuk kívül még két név van az érkezők között, Bódi és Kóródi. Előbbinek a játékjoga ismét a DVSC-t illeti, Kóródival pedig profi szerződést kötöttünk.

A jelenlegi keretünkben, július 19-én 33 nevet találunk. Alfabetikus sorrendben: Albion Avdijaj, Aleksandar Jovanovic, Barna Szabolcs, Bényei Balázs, Bereczki Dániel, Bíró Péter, Bódi Ádám, Csősz Richárd, Erik Cikos, Ezequiel Calvente, Ferenczi János, Haris Attila, Haris Tabakovic, Ioan Filip, Kerekes Krisztián, Kinyik Ákos, Kóródi Nándor, Kovács Péter, Könyves Norbert, Kusnyír Erik, Kuti Krisztián, Mészáros Norbert, Nagy Kevin, Nagy Sándor, Szabados István, Szatmári Csaba, Szécsi Márk, Takács Tamás, Tomas Kosicky, Tőzsér Dániel, Ujvárosi Ádám, Varga Kevin, Virág Ákos. Na, de lássuk azt a listát!

33. Virág Ákos
Virág Ákos Márk hatalmas tehetségként volt aposztrofálva, de nem váltotta meg a világot. Még mindig csak 19 éves, és bár visszatért a ceglédi kölcsönjátéka után (ahol összesen 24 meccsből csak 9-en játszott és 1 gólt lőtt), az lenne a nagy szó, ha idén nem próbálnánk meg megint rásózni egy alsóbb osztályú csapatnak.

32. Kovács Péter
Kapusunk hiába igazolta utánpótlásszinten tehetségét, a DVSC-ben óriási pechsorozatnak kellene megtörténnie ahhoz, hogy egyáltalán a kispadra odaférjen, mivel a kapusrangsorban hárman is előtte szerepelnek.

31. Kerekes Krisztián
A „kis Kerekes” góljaiban szintén nem bízhatunk, ugyanaz a sors várhat rá, mint Virág Ákosra. A kérdés költői, de vajon hogyan lehetséges, hogy a DLA nem tudott sem belőle, sem Virág Ákosból NB I-re kész játékosokat nevelni…

30. Bíró Péter
…a sort Bíró Petivel folytathatnánk, aki tavaly nagyon közel ült a tűzhöz. De csak ült. És idén miért lenne ez másként. Várhatóan nem kap szerepet.

29. Nagy Kevin
Ő legalább az esélyt megkapta többször is. De nem élt vele, így egyre kisebb eséllyel kaphatja meg idén újra.

28. Szabados István
Harmadik számú kapusunk szépen vár a sorára.

27. Ujvárosi Ádám
Keretünk egyik legfiatalabb tagja, aki tavaly nem kapott lehetőséget. Hogy idén kap-e, az középhátvédeink egészségi állapotán is múlik. Benne sok lehetőség rejlik, reméljük, él majd vele.

26. Csősz Richárd
Nagy Kevinhez hasonlóan kapott lehetőségeket, de nem tudta megmutatni, miért is jobb ő a posztján játszóknál, így idén sem lesz belőle több kiegészítő embernél.

25. Kuti Krisztián
A megye I gólvágója, aki olyan felemás teljesítményekre képes, amit nehéz elfogadni. Spitzmüller és Ludánszki aktuális megtestesítője.

24. Ioan Filip
Bár hosszú idő kellett hozzá, hogy belássák, nem hatékony középpályás, végül ez bekövetkezett, így jó esetben csak a kispadra férhet oda. Próbálkoztak vele jobbhátvédként, de „jajj, csak azt ne!”

23. Kóródi Nándor
Kisebb huza-vona után 3 éves profi szerződést kötött a Lokival, aki a felnőtt kerethez Pontes idején került a legközelebb, majd komoly sérülés hátráltatta karrierjét. Ő lehet a sötét ló, akiből akármi is lehet. Mi szurkolunk neki, akkor is, ha a DVSC úgy dönt, inkább kölcsönadja egy olyan csapatnak, ahol több játéklehetőséghez juthat.

(fotó: DVSC.hu)

22. Bereczki Dániel
Herczeg András nagyon pozitívan nyilatkozott róla, az év végi lehetőségeiben inkább több leszereplést láttunk tőle. Ettől függetlenül idén is fog kapni lehetőséget, ki tudja, él-e majd vele.

21. Haris Tabakovic
Ha Bényei sérülése nem jött jól, mit mondjunk Tabakovicéra? Jó esetben tavasszal már ismét játszhat, addig azonban…

20. Barna Szabolcs
A tavasz arról szólt, hogyan építsük be Barna Szabit a csapatba Ferenczi hiányában. A végére már egészen kezdett belejönni a fociba, de valljuk be, örülünk neki, hogy nem ő az elsőszámú jelölt a balhátvéd szerepkörre. Kispadra még odaférhet.

19. Tomas Kosicky
Cserekapus státusza megkérdőjelezhetetlen, kérdés, ebbe beletörődik-e, jó-e neki a jelenlegi helyzet, mert már megmutatta párszor, hogy ennél többre hivatott.

18. Bényei Balázs
Nyári sérülése nem jött jókor. Az egyébként fix kezdő jobbhátvédünk szerencsés esetben októberben már játszhat, addig viszont nélkülöznünk kell.

17. Szécsi Márk
A Felcsúttól hazacsábított játékos statisztikai mutatói haloványak ugyan, de biztosan fogjuk látni a pályán. Úgy gondolom, kiegészítő szerepkört kaphat, amivel én ki tudok egyezni, de az ő posztján vannak más, fiatalabb játékosaink, akiket szívesebben látnék éles meccsen. Ha a szezonban lő legalább 3 gólt, megkövetem magam.

16. Aleksandar Jovanovic
A pálya minden szegletén megtalálható középpályásunk egyértelmű húzóembere a Lokinak, helye – nálam – megkérdőjelezhetetlen. Sérülése nyomán még 1-2 hónapig nélkülöznünk kell, csupán ezért áll ennyire hátul a játékos.

15. Mészáros Norbert
Az öreg motoros még mindig bírja és bár tartok tőle, hogy az NB I ritmusát már nem bírja, cserejátékosnak, más használható középhátvédek hiányában – megteszi.

14. Ezequiel Calvente
Ígéretesen induló karrier, csekély gólszám, majd hosszú-hosszú kihagyás. Ez jellemzi friss igazolásunkat, a 170 centis spanyol csatárt. Arra számítok, hogy eleinte sok lehetőséget kap majd – de leginkább csak csereként.

13. Kusnyír Erik
Tavaly nagyon berobbant, fantasztikusat alakított. Bízom benne, hogy idén is sokat láthatjuk majd pályán.

12. Takács Tamás
Ha Kutit Spitzmüllerhez és Ludánszkihoz hasonlítottam, itt van Takács, aki pedig Kulcsár örökébe lépett. Olykor gólszerző, de az esetek többségében csak ügyetlen. Idén nagy szükség lesz előbbi tudományára, még úgy is, hogy Avdijaj csatlakozott a keretünkhöz.

11. Erik Cikos
Bényei hiányában ő lehet a jobbhátvédünk. Remélem meggyőz róla majd mindenkit, hogy érdemes volt leigazolnunk.

10. Haris Attila
Friss igazolásunk olyan posztra érkezett, ahol minőségre és létszámra is megvagyunk. Középső középpályásként félek, hogy ne Kusnyírtól vegye el a helyet. A játéktudása alapján egyébként nem elképzelhetetlen, hogy kezdőként számolunk vele, addig legalábbis biztosan, amíg Jovanovic nem épül fel.

9. Albion Avdijaj
Tabakovic pótlására érkezett, albán származású, 24 éves csatár, aki még sokra is viheti. Kérdés, hogy Herczeg András mennyire komoly szerepet szán majd neki.

8. Ferenczi János
Bár kisebb sérüléssel küszködik, ha egészséges, elvitathatatlan tőle a balhátvéd szerepkör. Herczeg kezei alatt pedig tényleg megtanult védekezni, úgyhogy ezzel rendben is vagyunk.

7. Tőzsér Dániel
A csapatkapitány a jelenlegi keret legnagyobb alibistája. Hogy mit produkál majd idén, senki nem tudhatja. Én abban bízom, hogy ha nem úgy megy neki a játék, ahogy az elvárt lenne, nem ijednek meg majd lecserélni őt. persze ne legyen igazam, és legyen olyan vezér a pályán, mint tavaly ősszel volt!

6. Szatmári Csaba
Kirobbanthatatlan belső védőnk, aki tud butaságokat csinálni, de helyén van a szíve, és sokszor a lába is.

5. Kinyik Ákos
Egy hangyányit fontosabb láncszemnek érzem Kinyiket, aki számos mérkőzésen remekelt már.

4. Nagy Sándor
Zilahi-díj, a DVSC.hu szavazásán első hely, a LokiBlog szavazásán második hely. A tavalyi szezon nagy pozitív csalódása volt, bár tavasszal már nem nyújtott annyira kimagasló teljesítményt. Azonban jelenleg nincs kapuskérdés a Lokinál és ez nagyon rendben van – ahogy Nagy Sanyi is!

3. Varga Kevin
El sem hiszem, hogy meg tudtuk tartani egyik, ha nem a legnagyobb értékünket. Ha képes egyéni kvalitásait a csapatnak alárendelni, akkor a 2018/19-es év az ő éve lehet!

2. Bódi Ádám
A tavalyi szezonban láthattuk, hogy mekkora szükség van rá a középpályán, így örülhetünk, hogy a Viditől sikerült visszaszereznünk (még ha egy Sóst is kellett érte adnunk). Nagyon fontos feladatok várnak rá idén, tőle nagyon sok függ majd, amikor támadásokat vezetünk.

1. Könyves Norbert
Tabakovic hiányában felértékelődik szerepe, és bár nehezebb dolga lesz, reméljük, hogy idén is termeli majd a gólokat szép számban. Ha azt kérdezitek, év végén ki áll majd a házi góllövőlistánk élén, Könyvest mondom. Csak az nem mindegy, hogy 5, 8, 10, vagy esetleg még ennél is több góllal. Bízzunk az utóbbiban, hajrá Loki!

Csibu