LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ég és föld között

Keleti rangadónak indult, kiütés lett a vége. Régen látott nagy fölénnyel abszolválta esélyességét a DVSC a Békéscsaba ellen. Már az első percekben érezhettük, itt ma nem születhet más eredmény, mint hazai győzelem. Csapatunk ezúttal teljesen ellenkező arcát mutatta a Siófokon elszenvedett vereséghez képest, a két meccset összehasonlítva jogosan mondhatjuk: ég és föld a különbség! Folytatás Győrben!

A szurkolótábor az első pillanattól kezdve remek hangulatot teremtett a csarnokban, meggyőződésem, hogy ez is közrejátszott abban, hogy a vendégek vezetőedzőjének, Horváth Rolandnak már a nyolcadik percben időt kellett kérnie. Ezután kissé felélénkült a viharsarkiak játéka. Azonban a Loki is sebességet váltott és már a félidő közepére tisztes előnyre tett szert. Végre olyat láthattunk, ami nem mindig volt ránk jellemző. Varsányi Nóri és Vantara-Kelemen Vica is megszórta magát, lerohanásból szereztünk könnyű gólokat. Kovács Anna ismét megvillantotta, hogy hiába mellőzték egész tavasszal a Kohásznál, ő nem felejtett el kézilabdázni. Az első játékrész végén még éppen a dudaszó előtt bő tíz méterről akkora bombát eresztett el, hogy a csabai kapuban Balog még a kezét sem tudta megmozdítani, csak a háta mögül a hálóból szedhette ki a labdát.

A második félidőben a játékvezető sporttársak könnyű síppal adtak két perces pihenőket a játékosoknak, ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy ezen tevékenységüket elég következetesen csinálták, nem volt egyoldalú a bíráskodás. Érdekes látvány volt, amikor csupán három mezőnyjátékossal kezdtünk támadást építeni, melynek legfőbb célja a kiállítás lepörgetése volt. A harminckilencedik percben, közte tíznél rászámolhattunk ellenfelünkre.

Pal Oldrup Jensen vezetőedző a fiataloknak is bizalmat szavazott. Ismét megmutatta képességeit Borgyos Panna, de góllal mutatkozott be a Lokiban Arany Rebeka is. Ha kiemeltem Anna egyik gólját, akkor nem mehetek el szó nélkül Rebeka találata mellett sem, ugyanis ez is egy lerohanásból született találat volt, melyhez a gólpasszt Szabó Dorci adta. Lehet, ezt a formációt még hosszú évekig csodálhatjuk majd.

A siófoki fiaskó után csak Tóvizit tudtam kiemelni mint pozitív teljesítményt, most az egész csapat előtt megemelem a kalapom. Ez az a mentalitás amit szeretnék látni hétről-hétre és meccsről-meccsre. Triffa Ági parádézott, a védekezésünk nagyon összeállt, támadásban is megállíthatatlanok voltunk.

Tömören összefoglalva, most felcseréltük a szerepeket. Azt a szerepet töltötte be a lila-fehér csapat ellenünk, mint mi Siófokon. Illedelmes vendégként asszisztáltak egy fölényes hazai győzelemhez. Ez a diadal nem feledteti a múlt heti kisiklást, de aki kilátogatott a csarnokba, az megkapta azt a pluszt, azt az érzést amiért érdemes meccsre járni.  Ezek után még fájóbb lenne azt látni, ha ez a varázs elillanna ha elhagyjuk a Debrecen táblát…

Végeredmény: DVSC – Békéscsaba 37-25 (17-9)

Vasárnap ismét egy pokolian nehéz feladat vár a lányokra, ugyanis a címvédő Győri ETO látja vendégül a DVSC-t. Országos 1-es ez a mérkőzés, ehhez nem is férhet kétség, nem is érdemes még gondolati szinten sem játszadozni a pontszerzés lehetőségével, pláne idegenben. Sajnálatos módon az utóbbi mérkőzéseken rendre nagyarányú vereségeket szenvedtünk el a győriektől. Gondolhatunk az MK Final Four elődöntőjére, vagy a Rába partján lejátszott legutóbbi bajnokira. Mind a két találkozón egyaránt megvolt a közte húsz. Annak tudatában, hogy idegenben mennyire gyámoltalan játékkal szokott előrukkolni a Loki, most is benne van a pakliban, hogy kapunk egy nagykabátot a hűvös szeptemberi reggelekre.

Sérülés miatt Anna Punko továbbra sem áll a szakmai stáb rendelkezésére, illetve kevés az esély Oguntoye Viktória pályára lépésére is. Bizakodóan várom, miként teljesít majd a felnőtt „B” keretbe meghívott Tóvizi Petra, aki eddig csapatunk legjobb játékosa az új idényben. Valamint úgy érzem ezen az összecsapáson Jelena lesz a kulcsfigura. Nem tudok konkrét okot mondani miért érzem így, de remélem bejön a sejtésem.

Amiben hasonló helyzetben jár a két klub, az nem más mint az edzőcsere az előző idényhez képest. Ambros Martin távozásával megkapta élete lehetőségét Danyi Gábor. A szakember hosszú évek óta áll a zöld-fehérek alkalmazásában: tapasztalatokat szerezhetett, tanulhatott Karl Erik Böhmtől, Ambros Martintól majd mikor eljött a pillanat, kezébe vehette a karmesteri pálcát. Rábízták a világ talán legjobb csapatának irányítását, holott gondolom az ETO kispadja a legnagyobb nevek számára is vonzó lehetett. Segítője pedig a magyar viszonyokat remekül ismerő, férfi és női vonalon is bizonyított Zdravko Zovko lett. Bár nagy a különbség, de mégis hasonló a helyzete Vida Gergőnek, akinek adott a kötődése Debrecenhez, egy rutinos szakembertől leshet el hasznos dolgokat, amiket később a saját szemléletére alakítva felhasználhat.

Az elmúlt fordulókban megláthattuk, miben is változtatott elődjéhez képest Danyi. Védekezésben sokkal lazábbak mint voltak a Martin érában. Ezt bizonyítja az Alba Fehérvártól bekapott huszonhat gól a Rába partján, illetve a fővárosban összeszedett harminc budaörsi találat. Aktuális ellenfelünk szerdán megmérkőzött az MTK csapatával, akik huszonöt alkalommal zörgették meg a hálót. Az esély tehát adott, hogy mi se álljunk meg 14-16 gólnál hanem igenis merjünk támadni, mert még nem állt úgy össze az ETO védekezése mint az elmúlt években. A hibákra magyarázat lehet Yvett Broch kiválása, ugyanis a holland világklasszis beálló szünetelteti karrierjét. Amikor leigazolták a norvég Kari Brattsetet nem gondolhatták, hogy úgy kell nekivágni az idénynek, hogy csak egy rutinos játékos lesz erre a posztra.

Ezzel párhuzamosan viszont a nagy rohanásban rendesen termelik a gólokat, eddigi három találkozójukon száztizennyolc alkalommal voltak eredményesek. Ez meccsenként majdnem negyven gólt jelent. Tehát, ha szoros összecsapást szeretnénk, akkor nélkülözhetetlen lesz a sok fault és blokkolás, ami kellő alapot adhat Triffa Áginak a remekléshez. A vendéglátó kerete tovább erősödött Amandine Leynauddal a kapuba, átlövőben pedig Veronica Kristiansen bővítette az amúgy sem szűk repertoárt. Két meghatározó játékosuk viszont továbbra sem bevethető: Nora Mörk és Tomori Zsuzsa sem áll még készen a visszatérésre.

Egy szó mint száz: ha a lányok olyan elánnal vetik bele magukat a küzdelembe, mint legutóbb a Békéscsaba ellen, akkor játszhatunk egy nagyon jó meccset Győrben. Ez csak akkor sikerülhet, ha kijavítjuk a Siófokon tapasztalt hibákat, stabil védekezésre lesz szükségünk, és arra, hogy bátran, hittel és elszántsággal, de kellő alázattal vágjunk neki a mérkőzésnek. Ne azt várjuk az első sípszótól, hogy mikor lesz vége a meccsnek, mikorra leszünk túl rajta. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, így vasárnap délután a Forma 1-es futamot követően a képernyőn is láthatjuk kedvenceinket!

K&H Liga Női NB I. 3. forduló:
2018. szeptember 16 vasárnap 16:30
Audi Aréna Győr

Győri Audi ETO KC – DVSC SCHAEFFLER

Játékvezetők: Felhő Ferenc – Öcsi Tamás.

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!

Iceman

(képek forrása: dvsckezilabda.hu)