LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Munkás hétköznapok

Fölöttébb érdekes a K&H Liga Női kézilabda NB I-es bajnokság lebonyolítási rendszere, a következő hetekben leginkább az edzéseké lesz a főszerep, ugyanis március végéig mindössze a Békéscsaba, Győr, Kisvárda, FTC, Eger ötössel fogunk  csak játszani. Mondhatnánk azt is, hogy legalább van időnk csiszolni a csapatjátékot, de tudjuk, a meccsterhelést nem lehet edzésekkel pótolni.

A héten nem rendeznek olyan tétmérkőzést a női kézilabda bajnokságban, amelyben szerep hárulna csapatunkra. A pörgés azonban nem állhat meg. Az edzések monotonitását azonban megtörte egy találkozó. Az élvonalbeli csapatok többsége a szezon során egy alkalommal összecsap a junior válogatottal. A Golovin Vlagyimir vezette nemzeti csapatot erősítette a debreceni Borgyos Panna, de pályára lépett a találkozón nemzeti színekben többek között Kácsor Gréta (Vác), Bánfai Kíra, (MTK, kölcsönben az FTC-től), valamint Kellermann Dóra (Győr). Ezen mérkőzést a tesztelés jegyében használhattuk fel, meg lehetett olyan dolgokat is próbálni, amiket még nem teszteltünk, komoly tétje nem volt tehát a találkozónak. Az első félidőben a rosszabbik arcát mutatta csapatunk. Védekezésünket leginkább egy szelet ementáli sajthoz lehetne hasonlítani, olyan lyukas volt. A junior válogatott villámrajtot vett és az egész első játékrészben úgy játszottak, hogy Varsányi Nóriék csak asszisztálni tudtak a történésekhez. Később aztán rendeztük a sorokat, összeállt a védekezés. Azonban ez kevés volt ahhoz, hogy elkerüljük a vereséget, hat góllal, 30-24-re nyertek a fiatalok. Ne tévesszen meg senkit ez az összecsapás, ez így sikerült. Nehéz úgy hozzáállni egy meccshez, hogy a tudatodban ott motoszkál, hogy teljesen mindegy milyen eredménnyel abszolváljuk azt a hatvan percet. Nem is érdemes ezzel többet foglalkozni, szerencsére nem sérült meg senki, így jobb volt mint egy edzés, de semmi több.

Viszont történt egy olyan bejelentés is, amit nekünk szurkolóknak csalódottan kell tudomásul vennünk. Dán válogatott irányítónk, Lotte Grigel eldöntötte, hogy a nyáron lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a DVSC csapatával. A szakmai stáb, a klubvezetés marasztalta volna a mindig mosolygós játékost. Lotte azzal indokolta döntését, hogy nem szeretne távkapcsolatban élni a férjével. Tavaly a szezon kezdete előtt kötettett meg az esküvő, az ifjú pár az első hónapokat egymástól távol töltette, ami valljuk meg, nem egy egyszerű élethelyzet. Az élsport bizony sok áldozattal jár, azok a dolgok, amik a mi hétköznapi életünkben természetesek, az a sportolóknál teljesen más szituáció. Sok lemondással kell szembesülnie annak, aki ezt az életformát választja. Természetesen vannak áthidaló megoldások, ilyen az is, hogy Lotte Franciaországba, a Nantes csapatához kötelezte el magát. Lotte az előző idényben nyolcvanhét gólt szerzett a bajnokságban, tízet a Magyar Kupában, tizenkilencet az EHF Kupa selejtezőiben. Összesen tehát száztizenhat alkalommal terhelte meg ellenfeleink kapuját, miközben sérülések is hátráltatták. Ebben az évadban eddig negyvennyolc bajnoki és kilenc MK találat fűződik a nevéhez. Még egy tucat mérkőzés vár ránk melyeken nagy szükségünk lesz Grigel okos játékára. Tizenkét alkalommal fogja még viselni a DVSC piros-fehér mezét. Személyében egy olyan légióst ismerhettünk meg, akinek tudásához nem férhet kétség. Természetesen neki is voltak gyengébb meccsei, ez mindenkivel előfordul nem is érheti kritika emiatt. A tavalyi és az idei Lokinak is meghatározó egyénisége. Pótlása komoly fejtörést okozhat a vezetésnek, de van idő eldönteni, ki lép majd Lotte helyére.

Ami a többieket illeti, Anna Punkonak és Madalina Zamfirescunak is lejár a kontraktusa az idény végén. Nem lennék meglepődve, ha egyikőjük sem maradna a 2019-2020-as idényre. Lotte távozása akár azt is eredményezhetné, hogy Mada előrelép a rangsorban, mégsem érzem azt, hogy ez lenne a legjobb választás. Van nekünk tehetséges fiatal játékosunk erre a posztra Borgyos Panna személyében, valamint van olyan vezetőedzőnk aki bízik a fiatalokban. Meglátjuk mit hoz a jövő, egy biztos, aki megy az tegye félre a gondolatait, koncentráljon arra, hogy még fontos feladatok állnak előttünk ebben a szezonban. Tizenkét mérkőzés vár még ránk, hat hazai környezetben, hat idegenben, sorrendben Békéscsaba (i), Győri ETO (o), Kisvárda (i), FTC (o), Eger (i), MTK (o), Mosonmagyaróvár (i), Fehérvár (o), Budaörs (i), Érd (o), DKKA (o), Vác (i).

Zárásképpen álljanak itt Lotte szavai: „A hangulat, amit a szurkolók teremtenek káprázatos, úgy érzem, mintha mindenki az ismerősöm lenne. Amikor kimegyünk a pályára értük és a klubért játszunk, ez egy különleges érzés, amit nem mindenhol tapasztalhat meg az ember. Nagyon hálás vagyok az elmúlt két évért, rengeteget tanultam ez idő alatt.”

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!

Iceman

(képek forrása: dvsckezilabda.hu)