LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Karrier a Loki után #1 – Dzsudzsák Balázs

Hová lettek? Milyen utat jártak be? Várjuk-e visszatérésüket? Új cikksorozatunkban a DVSC-t korábban elhagyó játékosok karrierjét vizsgáljuk meg. Hová kerültek, mi lett velük, sikerek, vagy inkább kudarcok várták őket? Kivel, mással kezdhetnénk sorozatunkat mint Dzsudzsák Balázzsal.

Egykori játékosunk a magyar válogatottban már túl van a százszoros válogatottságon, hét klubot megjárt Debrecen óta. Ki ne ismerné Dzsudzsákot?! Rengeteg online és írott sajtóban címlapon szerepelt nőügyei és szuper autói miatt is. De mi maradjunk többnyire a futball pályafutása mellett, még ha nehéz is elmenni a celebsége mellett.

A 2000-es évek elején került a a Loki akadémiájára és 2004-ben be is mutatkozott a DVSC-ben, ahol háromszoros magyar bajnok, háromszoros Magyar Szuperkupa-győztes lett. Ezt követően jött a nagy ugrás, a PSV, ahol legnagyobb sikereit érte el. Hihettük akkoriban, hogy ez a kapu a világ legjobb játékosai közzé. Sajnos azonban nem így lett. Karrierje elindult a lejtőn lefelé. Oroszországban megjárta az Anzsit és a Dinamo Moszkvát. Sajnos Oroszországból nem vezetett út az európai elit futballba. Egy rövid török kitérő után következett a pályafutása másik csúcsa a 2016-os franciaországi Eb. Ekkor még sokan reménykedhettünk, hogy na, még most egy nagy csapat lecsaphat rá. De ismét csalódnunk kellett. Útja az Egyesült Arab Emírségekbe vezetett, ahol jelenleg harmadik csapatában rúgja a bőrt.

Dzsudzsák egy hatalmas tehetségként robbant be a magyar élvonalba, majd a holland élvonalba és a válogatottba. Azt innen nehéz megmondani, hogy hogyan lehetett volna másképp, jobban alakítani a karrierjét. Nem tudjuk milyen valós ajánlatai voltak, mennyi választási lehetősége volt adott szituációkban. Mi csak sajnálhatjuk, hogy nem futotta be a remélt pályáját.

Én személy szerint szívesen látnám Debrecenben. Megosztó személyiség országszerte, vannak sokan, akik kritizálják őt, de szerintem lenne nem kevés ember, aki miatta látogatna ki a stadionba, hogy láthassák játszani. Ért el sok szép eredményt pályafutása során, és jelenleg is az egyik legismertebb futballista Magyarországon. Ha nem is szorítanék ki fiatalabb játékost azért, hogy játszhasson, de csereként szerintem tudna lendíteni csapatunk játékán még ma is. Az én szememben sokat nőne, és szerintem sok más ember szemében is, ha mégis láthatnánk még Debrecenben futballozni.

Első DVSC mezem

Azonban erre nem látok sok esélyt, most igazolt új klubjába az Al-Ain-ba. Fél plusz két éves szerződést írt alá Balázs, jó esély van rá szerintem, hogy kitölti szerződését. Mire lejár a kontraktusa már a 35. életévét is javában betölti. Ha ezt követően mégis hazatérne, akkor is inkább tartom valószínűbbnek egy fővárosba igazolást, vagy egy fehérvári szerződést.

Én azért bizakodom a visszatérésében amíg aktív labdarúgó.

Hajrá Loki!