LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings 22/23 – #9

Ugyan csak két forduló telt el a legutóbbi listánk óta, de a válogatott szünet, illetve a hátralévő ütemterv miatt (a 27., a 30., valamint a 33. forduló után jöhetnek a következő adagok) úgy döntöttünk, hogy ismét erősorrendet állítunk fel az NB I csapatai között. Nézzük, hogy mi változott két kör alatt!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0)

Felesleges túlragozni. Jótékonyan szórják a pontokat tavasszal, két meccset vettek komolyan, a derbyt, és a debreceni bajnokijukat…

2. KTE (2., 0)

Azzal, hogy Debrecenben győzni tudtak, óriásit léptek a dobogós helyezés, de méginkább a második hely felé is. Hatalmas bravúr az idei szereplésük, megérdemelten lesznek ott a top 3-ban.

3. Felcsút (5., +2, )

Üllői úti győzelmével, majd az Újpest kiütésével fellépett a dobogóra a Felcsút. Ismét egy semmiből jövő feltámadás, ami sanszos, hogy dobogót ér majd a szezon végén.

4. DVSC (4., 0, )

Nagy kár a Kecskemét elleni vereségért, mert így mondhatni semmissé tette az egy héttel korábbi kisvárdai győzelmünket. Persze nekünk szezon előtt nem a dobogó volt a cél, de ha már ilyen közel van… Lemondani még nem kell azonban róla, de a következő pár meccs sordöntő lesz: a Vasas elleni kötelező győzelem után megyünk Kövesdre, majd fogadjuk a Felcsútot, ebben a hármas etapban eldőlhet a sorsunk.

5. Paks (6., +1, )

A Paks is nagyot lépett előre az elmúlt hetekben mutatott remeklésével, és pár hét alatt a kiesőhelyek közeléből a dobogó közelébe értek (We <3 NB I). A Bognár-foci tehát ismét fekszik ennek a csapatnak, most legalábbis jó korszakukat élik.

6. Kisvárda (3., -3, )

Négy forduló óta nyeretlenek, és két közvetlen riválistól is kikaptak otthon. A dobogó lehet, hogy elszállt, és Révész Attila már a vészharangokat kongatta – ők innentől a bennmaradásért küzdenek. Ennyire azért nem szar a helyzet…

7. Mezőkövesd (8., +1, )

A remek tavaszi kezdést követően most azért némi visszaesés tapasztalható ott is, így marad számukra a középmezőny. Kiesni nem fognak, de a felső ház is távolinak tűnik.

8. ZTE (7., -1, )

Mondanám, hogy Egerszegen még a kiesés réme is fenyegethet, de a „váratlan” győzelmük a Fradi ellen kiránthatja őket a gödörből. Ugyanazt írhatom le róluk, mint eggyel fentebb a Mezőkövesdnél.

9. Videoton (9., 0)

A Huszti-féle mélyrepülés egészen a kieső helyekig „repítette” a Vidit, ennek meg is lett az eredménye egy edzőváltás formájában. Alapvetően ez nem fogja megoldani a hosszútávú problémáikat, de rövid távon elég lehet az élvonalbeli tagság meghosszabbítására.

10. Újpest (10., 0, )

Egy bravúros eredményt általában egy váratlan betli követ az elmúlt hetekben, mindenesetre meghökkentő volt, hogy a felcsúti fiaskóba belebukott Kruscsics. Vignjevics visszahozatala még akár rosszul is elsülhet a negyedik kerületben…

11. Honvéd (11., 0, )

Zsinórban kétszer nyertek, ami után úgy tűnt, hogy megindulnak fölfelé, de a Vidi ellen újfent fontos kiesési rangadót buktak. Vélhetően ott loholnak majd a mezőny nyomában egészen a végéig, de pillanatnyilag arra van nagyobb sansz, hogy kiesnek.

12. Vasas (12., 0, )

Ők alighanem elszálltak, kilenc forduló alatt nem tűnik reálisnak ekkora hátrányt ledolgozni. Pláne, hogy kitartanak Eli bá’ mellett.