LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings 22/23 – #11

Már csak három forduló van hátra az NB I 2022-2023-as idényéből, és rengeteg nyitott kérdés van még. A bajnoki cím a legutóbbi fordulóban eldőlt, és gyakorlatilag az egyik kiesőnk is megvan már. Nincsenek még meg viszont a dobogósok, valamint a másik búcsúzó. Lássuk a szezon utolsó erősorrendjét!

Megjegyzés: a terveink szerint a héten érkezik egy cikk, amiben kiemelten a dobogóért folytatott harccal foglalkozunk részletesebben!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0) – már bajnok /Hátralévő meccsek: @KTE, DVSC, @Mezőkövesd/

Bár egész szezonban azt taglaltuk, hogy vajon mennyivel sokkal a vége előtt biztosítják be a bajnoki címüket, ez végül „csak” három fordulóval a vége előtt következett be, és ha nem tört volna meg itt a végén a Kecsó lendülete, akkor még 1-2 fordulót tolódott volna a hivatalos dolog, de nem volt ez kérdés egy percig sem.

2. KTE (2., 0) /Ferencváros, @Újpest, Kisvárda/

Az emlegetett lendület megtörés viszont még azt is eredményezheti, hogy egy elrontott véghajrával elbukhatja a Kecskemét azt a dobogót, ahol gyakorlatilag az egész szezonban tanyázott. De vélhetően nem fogja, a maradék három meccséből 3-4 pontot ha szerez, az már elég lehet.

3. DVSC (4., +1, ) /Honvéd, @Ferencváros, Újpest/

Optimisták vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy meglehet a hőn áhított dobogó, annak ellenére, hogy nem sikerült győzni a nagy rivális Paks otthonában. Viszont a megszerzett egy pont teremthet jó alapot a hajrára nézve: a mi sorsolásunk tűnik kedvezőbbnek, már csak a két hazai meccs miatt is. A lendület meg van, már csak élni kellene a kínálkozó lehetőséggel. Valószínűleg a most hétvégi forduló sok mindenről dönthet majd.

4. Paks (5., +1, ) /@Mezőkövesd, Felcsút, @ZTE/

A Paks esetében az az érzésünk, hogy a két idegenbeli meccsen bizony bajba kerülhetnek, és nem írnánk le ellenük a Felcsútot sem, hiába szórják meg őket általában az egymás elleni meccseken. Meg egyébként sem működhet mindig, mindenki ellen az őrült taktikájuk, márpedig láthattuk ismét, hogy a jól megszervezett védekezés ellen szenvednek. Kuttor Kövesdje pedig épp ilyen csapat…

5. Felcsút (3., -2, ) /Videoton, @Paks, Honvéd/

Karma. Menjünk tovább.

6. Kisvárda (6., 0) /Újpest, Vasas, @KTE/

A teljesen kipukkadó Kisvárdát talán a sorsolása mentheti meg abban, hogy végül beférjen a felsőházba, bár meg kell jegyeznem, hogy én személy szerint nem várom őket a top6-ba, ellenben szerkesztőtársaim optimistábban velük kapcsolatban. Esetükben is sorsdöntő lehet a hétvégi forduló, ahol ha pont nélkül maradnak, akkor még kiesési gondjaik is lehetnek.

7. Újpest (7., 0, ) /@Kisvárda, KTE, @DVSC/

Jelenleg a hatodikok, de nehéznek tűnik a sorsolásuk, emiatt történhet meg, hogy végül kicsúsznak a felső házból – no meg nem ártott volna a biztos kieső Vasast otthon megverni.

8. ZTE (10., +2, ) /@Vasas, @Videoton, Paks/

Az edzőváltás abszolút bevált Egerszegen, még ha csóri Monizt emiatt be is kellett áldozni – így Boér Gábor aratja le a babérokat, nevezetesen a kupagyőzelmet, és a bennmaradás kiharcolását, ami akár már most hétvégén megtörténhet egy Vasas elleni győzelemmel.

9. Mezőkövesd (9., 0, ) /Paks, @Honvéd, Ferencváros/

A legnagyobb mélyrepülést ők produkálták az elmúlt hetekben, de a Fehérváron megszerzett egy pont aranyat, pontosabban bennmaradást érhet. Azért erre nagy összeggel nem tennénk még egyelőre, várjuk meg az utolsó előtti fordulóban esedékes Honvéd – Mezőkövesd meccset, mert nem kizárt, hogy annak a mérkőzésnek a vesztese lesz a másik kieső a Vasas mellett.

10. Honvéd (11., +1, ) /@DVSC, Mezőkövesd, @Felcsút/

A Kecskemét elleni meglepő, és kissé igazságtalannak mondható győzelmükkel, no meg a Vidi újabb botlásával ideiglenesen elmozdultak a kieső zónából, jó hosszú idő után. Csak rajtuk múlik, hogy sikerül-e a vonal felett maradniuk. A sorsolásuk papíron elég rosszul néz ki, de a Kövesd ellen saját kezükben van a sorsuk egy ki-ki meccsen, a Felcsútot meg tavaly is legyőzték az utolsó fordulóban idegenben egy számukra sorsdöntő meccsen. Tehát adott esetben még egy debreceni vereség is beleférhet nekik.

11. Videoton (8., -3, ) /@Felcsút, ZTE, @Vasas/

Nagyon nagy szarban vannak, három fordulóval a vége előtt a vonal alatt lenni lélektanilag is iszonyú érzés egy csapatnak. Viszont a sorsolásuk nem vészes, ám vannak annyira szerencsételenek, hogy ne tudjanak élni a lehetőséggel. Itt ismét a személyes véleményem mondom, hogy a bajnokság nem feltétlen tiszta körülményei között ajándék pontok érkezhetnek Fehérvárra most hétvégén, ami alapjaiban írná át a kiesés elleni harcot. Nem kizárt viszont, hogy szerkesztőtársaimnak lesz igaza, és szégyenszemre kiesnek az NB I-ből.

12. Vasas (12., 0, ) /ZTE, @Kisvárda, Videoton/

Későn jött az edzőváltás, de vélhetően nem ezen múlott a sorsuk, a játékoskeret van alapjaiban rosszul összerakva. Ráadásul ez a jövőre nézve sem túl kecsegtető, szóval lehet, hogy most megint hosszú évekre elbúcsúzunk tőlük az első osztályból.