LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Lesz-e 4/4?

A hétfői, Kisvárda elleni fölényes győzelemmel pozitív választ kaptunk a csapattól arra vonatkozóan, hogy mennyire viselte meg őket a csúfondáros Rapid elleni vereség. Innentől marad a kétfrontos harc, a bajnokságban valamint a kupában kell helyt állni. Előbbiben már túl vagyunk három fordulón és eddig csak hazai környezetben játszottunk és eddig makulátlan a mérlegünk. Ráadásul a sorsolás szeszélye folytán a válogatott szünetig még kétszer meccselünk hazai pályán, így a jó esély mutatkozhat egy kivételesen jó rajtra, amivel könnyedén megalapozhatunk egy jó szezont. Az OTP Bank Liga ötödik körében vasárnap kora délután pedig azzal az MTK-val csapunk össze, amely a huszonháromszoros bajnokcsapat titulus ellenére mostanság a liftező újonc szerepét alakítja kishazánkban, de ezzel együtt sem lenne szerencsés lebecsülni Horváth Dávid csapatát.

Már csak azért sem mivel a legutóbbi fordulóban legyőzték azt a Kecskemétet, amelyik most az 5. forduló nyitómérkőzésén bántóan simán tönkreverte a Felcsútot hazai pályán. Így igen nagy fegyverténynek bizonyult a Hidegkuti Stadionban aratott győzelmük. Ezen kívül két döntetlen és egy vereség a mérlegük. Ezért aztán jelenleg az 6. helyen állnak 5 megszerzett ponttal a fővárosi kék-fehérek, míg a Loki a fordulót megelőzően listavezető pozícióban állt. Ellenfelünk keretében több egykori debreceni játékos (Vadnai, Zsóri, Németh) is szerepel, így lesz némi pikantériája is a három pont kérdésén felül is. Reméljük, hogy nem fognak bizonyítani egykori kenyéradója ellen az említett játékosok. Rajtuk kívül nyáron a kapuba leszerződtették korábbi saját nevelésű kapusukat, Demjén Patrikot a ZTE-től és az Újpest és a Kisvárda egy-egy kulcsemberét, Nemanja Antonovot és Hei Viktort is elcsábították.

A DVSC csapatánál pedig bíznak az állandóságban és keret összeszokottságán, ami a kezdőcsapatunk összetételén is megmutatkozhat a hét utolsó napján is, így a kapuban vélhetően Megyeri kaphat szerepet és jó esély van a csapágyasra játszatott és gólzsákká előlépő Loncsar szerepeltetésére is, akit nagy meglepetésre nem nagyon pihentetett még a vasutasok szerb edzője az idei versenyfutásban. Emellett kérdés, hogy a tavalyi jó formája után megtalálja-e a góllövő cipőjét házi gólkirályunk, – a hírek szerint távozóban lévő – Dorian Babunszki? Továbbá érdekes lehet, hogy Vajda és Baranyai közül kit tesz be a kezdőbe a szakmai stáb gyarapítandó a fiatal perceink számát? Vagy ezúttal is lövünk négyet? Ezen kívül még bizonyosan sok megválaszolatlan kérdés lehet a drukkerek fejében, amire vélhetően választ kapunk majd a lefújás után.

Ahogyan arra is, hogy két csapat örökmérlege miként fog alakulni. A legutóbbi találkozás alkalmával, 2022 májusában, Joan Carrilloval a kispadon már biztos benn maradóként, csúnya szóval élve alibiztünk és hárommal nyertek a testgyakorlók a fővárosban, de ezzel együtt búcsúztak az élvonaltól. Debrecenben ellenben ugyanezen év februárjában egy remekbe szabott Pávkovics fejessel viszont nyerni tudtunk 1-0-ra. Ezen kívül akadt több emlékezetes kilencven perc a párharcban, így például a 2018 augusztusában letudott 3-3-as meccs, ahol Szatmári fejesével mentett a hajrában pontot a Loki.

Reméljük ilyen azért nem lesz. Sokkal inkább a címben szereplő sikert várok. Személy szerint remélem, hogy körömrágás-mentes és magabiztos győzelemmel tudjuk majd pontjaink számát növelni a kék-fehérek ellen, ami egy újabb nagy lökést adhatna a válogatott szünet utáni nehezebbnek ígérkező feladatok sikeres megvívásához. A délután fél négytől kezdődő összecsapást a Dune World fogja sugározni; az idő remek lesz, így mindenki a stadionba!

HAJRÁ LOKI!