LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings 23/24 – #10

Közeledünk a véghajrához, 26 fordulót követően ismét erősorrendet állítunk fel az NB I csapatai között. Lássuk, hogy hét körrel a befejezés előtt, hogyan áll a bajnokság!

A csapatnevek után zárójelben a tippjeinkből kialakuló helyezési átlag, az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1.0, 1., 0, )

Öt pontra duzzadt az előnyük úgy, hogy eggyel kevesebb meccsük van. Ahogy az várható volt, ők bírni fogják a véghajrát és a nyomást, nem kérdés, hogy ők lesznek a bajnokok.

2. Paks (2.0, 2., 0, )

Mint ahogy az is várható volt, hogy a Paks előbb-utóbb elfogy. A dobogó, és talán még a második hely is ennek ellenére biztosnak tűnik, úgyhogy aligha szomorkodnak, hogy „csak” ezüst érem lehet ebből.

3. DVSC (3.5, 5., +2, )

Talán némileg meglepő, hogy hirtelen ismét optimista a szerkesztőbrigád, de láthatóan ennyit tesz két magabiztosan behúzott mérkőzés. A sorsolásunk persze most könnyebb, és a neheze majd a végén jön, de talán mi sem bánkódnának annyira, ha harmadik helyett „csak” negyedikek lennénk idén, de ugyanúgy indulhatnánk a nemzetközi porondon.

4. Videoton (3.7, 3., -1, )

Kecskeméti győzelmükkel egy borzalmas negatív szériát zártak le, az volt viszont az egyetlen sikerélményük az elmúlt hetekben. Egyelőre még két meccsnyi távolságra vagyunk tőlük, de ez könnyen változhat pár hét alatt, pláne, hogy még jönnek Debrecenbe.

5. Felcsút (4.8, 4., -1, )

Ötmeccses nyeretlenségi szériában van a Felcsút, így a dobogós remények egyre kisebbek, és a nemzetközi indulás is távolodni látszik. Nem kár értük.

6. KTE (6.8. 7., +1, )

Mostanában ők sem találják a formájukat, de a tabella ezen pontján nüanszok döntenek majd a végső helyezések kapcsán, és összességében még mindig a Kecskemétet érezzük a legkiegyensúlyozottabb csapatnak.

7. DVTK (6.8, 6., -1, )

Csúnya vereségbe futottak bele Zalaegerszegen, majd hét közben a kupából is kiestek, így ez duplán fájhat Miskolcon mindenkinek. A végső helyezés az ő esetükben is nyitott kérdés, hiszen egyben van a mezőny, egyelőre úgy érezzük, hogy ők kicsúsznak majd a felsőházból.

8. Újpest (8.3, 10, +2, )

Egészen szép eredménysort produkál az Újpest az elmúlt hetekben, ennek köszönhetően már messze maguk mögött tudhatják a kieső zónát. Talán még nekik van nagy esélyük arra, hogy becsusszanjanak a legjobb hatba, de igazából sok jelentősége nincs a dolognak.

9. MTK (8.3, 8., -1, )

Az ő szereplésük továbbra is az egyik leghektikusabb a teljes mezőnyben, hiszen váratlan vereségek és meglepő győzelmek váltogatják egymást, miközben képesek kétgólos előnyről döntetlenre „leadni” meccseket. Így felsőházi álmaik nem nagyon lehetnek.

10. ZTE (9.7, 9., -1, )

Volt egy rosszabb periódusuk, ráadásul a debreceni vereségük csúnyán festett, de legutóbb javítani tudtak a Diósgyőr ellen. Négy meccsnyi távolságra vannak a kieső helyektől, nincs nagyon miért izgulniuk.

11. Mezőkövesd (11.3, 12., +1, )

A legutóbbi játéknapon megpecsételődött az ő sorsuk, illetve a Kisvárdáé is, innentől bravúr lenne bármelyik csapat bennmaradása.

12. Kisvárda (11.7, 11., -1, )

Révész Attila egy nyilatkozatában már utalt a kiesés tényére, ezt a hétvégi vereségük csak megerősítette, készülhetnek az NB II-re.