LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Micsoda összecsapás! Közvéleménykutatás – LokiBlog: 1:1

Q1Áprilisban indított közvélemény-kutatásunk végetért. 201 válasszal a birtokunkban próbálunk rámutatni egy-két érdekességre, elemezgetjük az adatokat és közzétesszük, mi a Loki Blog olvasói, azaz a Ti véleményetek rólunk!

 Köszönjük a 193 férfi és a 7 női kitöltőnek (megdöbbentő arány), hogy megtisztelt minket azzal, hogy kérdéseinkre válaszolt. Olvasóink 42%-a 30-50 év; 33%-a 20-29 év közötti. Az 50 éven felüliek és 20 éven aluliak aránya 13,5 – 13,5%-os. Erre nagyjából számítani is lehetett, nem különösen lepődtünk meg rajta; de reméljük a fiatalabbak csak lusták voltak, kell az utánpótlás! 🙂

A válaszadók fele debreceni, 15%-uk megyén belüli, 30%-uk az ország egyéb területének lakója, ami igen magas szám – örömteli, hogy mások is elismerik csapatunkat, vagy éppen kitartanak mellette. Sőt, 10 látogatónk azt jelölte be, hogy jelenleg másik országban él.

Négyen egyébként nem szurkolnak a Lokinak, csak éppen blogunkra tévedtek, 5-en nem válaszoltak arra a kérdésre, mióta szurkolnak a piros-fehéreknek. A válaszadok korát figyelembe véve itt sem találunk érdekesebb adatokat, de legalább mindez erősíti egymást: 57 kitöltőnk már 1990 előtt (!), szintén 57 kitöltőnk pedig már az 1990-es években elhatározta magát klubunk mellett. 39 kitöltő 2000-2004 között, 31 pedig 2005-2009 között kezdett a Debrecennek szurkolni. Mindössze heten voltak, akik az elmúlt 4 évet jelölték meg kiindulópontjuknak.

Q2

Jóval fontosabb viszont az, a helyszínről mennyien szurkolunk. Mindössze heten jelölték be, hogy szinte minden Loki meccsen megjelennek, viszont 51-en állítják, hogy minimum 15-20 mérkőzésre kilátogatnak, ami dicsérendő. 39 kitöltő jelölte meg, hogy a hazai mérkőzésekre gyakran kilátogat és szintén jelentős, 56 fő jelezte: néha kijár a meccsekre, de csak a legfontosabbakra. 28-an egyáltalán nem szurkolnak a helyszínen (de ne feledjük, a kitöltők között voltak nem Loki-rajongók is), míg 19-en nem válaszoltak a kérdésre. Talán az új stadion megnöveli bérletesink és szurkolóink számát – legalábbis ebben reménykedünk.

A további 3 kérdés a Loki blogra vonatkozott. A többség az egyik jelenlegi bázisunkról, a Facebookról érkezik, míg jelentős a Nemzeti Sport blog-szekciójából érkezők és a már nem hivatalos DVSC fórumról érkezők száma is. Ez utóbbi viszont valószínűleg megcsappant az utóbbi időben, mivel – minden próbálkozásunk ellenére – a nem hivatalossá váló fórum új „gazdája” megtiltotta számunkra, hogy ott a Loki bloggal kapcsolatos bárminemű információt közzé tegyünk, miközben arra nem hajlandó a „Gerry” nevű user, hogy a Loki blogról átvett fejlécképet kicserélje… A megoldáson és egy komolyabb, Loki Blog színvonalú fórumon erősen gondolkozunk, hamarosan talán meg is valósítjuk. Visszatérve: a 201 kitöltő közül 63-an vagy beírják az oldal nevét, vagy könyvjelzőből nyitnak meg minket, amit nagy örömmel látunk! Eszerint fontosak és ismertek vagyunk számotokra, aminek nagyon örülünk, próbálunk megfelelni nektek!

Azt is köszönjük, hogy 169 látogató legalább hetente 1-2 alkalommal megnézi, van-e új cikk, sőt, a kitöltők mndössze 6%-a (12 fő) nyitja meg az oldalt ritkábban mint havonta. Mi a játékosokat, most ti minket pontozhattatok és 3-asnál rosszabbat senkitől nem kaptunk, ez utóbbi is csak 8% volt, a látogatók 58%-a négyest, 34%-a ötöst adott, ami egyértelmű jelzés: szeretitek amit csinálunk, de lehetne még jobban, még profibban. Azaz van hova fejlődni, de nekünk ez célunk is, feladatunk is, és reméljük meg tudunk felelni az igényeiteknek! 😉

Q3

A szóbeli értékelésből szemeznék néhány érdekesebb véleményt, a kitöltést köszönjük mégegyszer, figyeljétek továbbra is a Loki blogot. Illetve még egy apró hír a kitartó olvasóinkank: az új idényben több videóval és hanganyaggal kedveskedünk majd nektek, Loki Blogos Youtube csatornával és kivételes helyzetjelentésekkel fogjuk növelni a blog palettáját – reméljük ez is elnyeri majd tetszéseteket. További fejlesztésekkel is készülünk, de ez majd legyen meglepetés!

Most pedig, néhány vélemény, mely kifejezi a többség véleményét és ezeket külön köszönjük, figyelembe fogjuk venni:

„És még egy dolog, ami nagyon fontos: egy ilyen blognak véleményem szerint egy célt kell szolgálnia, amit talán nem tartotok teljes mértékben szem előtt: segíteni kell a klubot abban, hogy minél több ember szeresse meg magát a klubot. Nem az eredményeket, bajnoki címeket, hanem a klubot magát, eredményektől függetlenül.”

„Még több élménybeszámoló legyen, ne „csak nyers” elmezések.”

„Tetszik: mérkőzés előtt, után mélyebb szakmai elemzés (taktika, felállás stb.), idegenbeli beszámoló. Hiányolom: ha elmarad egy mérkőzés felvezető.”

„Minden nagyon tetszik, az új úti beszámolók különösen, mert ha nem tudok ottlenni, kicsit úgy érzem, mintha én is kint lettem volna. Szóval ebböl jöhet mindig és a mágnestáblákat se felejtsétek el! Az is tetszett,amikor mindannyian értékeltétek a meccset,azt is lehetne gyakrabban!”

„Sokat és gyorsabban írjatok.”

„Amiről szeretnék többet olvasni az a kis Loki és a Léta meccsei, a fiatalok teljesítménye.”

„Szerintem jó így. Bár még egy pár „Citrom-díj” kiosztásra vár!”

„A nk-ról szóló sorozat nagyon tetszik, akár csak az egész blog. Gratulálok!!!”

„Több interjú, főként játékosokkal, valamint régi motoros DVSC szurkolókkal.”

„Gratulálok a bloghoz, nekem így nis nagyon tetszik, ahogy van. Hajrá!”

HAJRÁ LOKI!
Csibu

Személyesen annyit tennék hozzá a történethez, hogy a Loki Blog íróinak is van magánélete, sok-sok más elfoglaltsága, munkája, tanulmánya, családja. Amikor írunk, azt önzetlenül, a csapat iránti szeretetből tesszük minden esetben. Energiát és fáradtságot nem kímélve utazunk, szurkolunk, blogolunk, amit szabadidőnkben, ingyen végzünk – a csapat érdekében, a ti számotokra. Kérjük, ezt soha ne feledjétek! 🙂