LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

InStat: DVSC – Puskás Akadémia

lokipafcinstat

Új sorozatot indítunk. Köztudottan szeretjük a mérkőzések után az InStat statisztikáit bújni, és miért ne osztanánk meg veletek tapasztalatainkat? Úgyhogy innentől minden mérkőzést követően egy rövid cikkben ismertetjük a mérkőzés statisztikáit, adott esetben rövid kommentárral, elemzéssel fűszerezve. Lássuk első körben a szombaton lejátszott DVSC – Puskás Akadémia mérkőzés számadatait.

stat

A mérkőzés statisztikájából az tűnik fel elsőre, hogy többet volt a labda a vendégeknél. Ez megérne egy külön elemzést (és lehet meg is fog), hogy mostanában rendre ez a tendencia figyelhető meg nálunk, hogy még hazai pályán is adott esetben kevesebbet van nálunk a labda még egy gyengébb ellenfél ellen is, mégis könnyedén nyerünk. Ennek első sorban a taktikánkban keresendő az oka, próbálunk gyorsan építkezni, nem egyszer átíveljük az ellenfél középpályáját (lásd hétvégi első és második gól előtti szituációkat), és nem arra törekszünk, hogy tartogassuk a labdát, és körbeadogassuk az ellenfél védelmét. Ez látszik egyébként a pontos passzok számán is, hiszen a vendégek majdnem másfélszer annyi sikeres átadást hajtottak végre, mint mi.

instattáblázat

Az InStat pontszámok nagyjából megerősítik a mi mérkőzés utáni osztályzatainkat, nevezetesen Horváth, Takács, Szakály kiemelkedőek voltak, csakúgy, mint Holman és Ferenczi – a többiek azonban már egy fokkal gyengébb produktumot nyújtottak. Takács Tamás esetében kiemelendők a lövések száma: hétszer kísérletezett, ebből ötször kaput is talált, ezzel magasan ő lőtt legtöbbet kapura a csapatunkból (az összes többi játékos kilencszer célozta meg a kaput). A felcsútiaknál Zsidai kapta a legmagasabb InStat Indexet. Mondanánk, hogy meglepő, de nem az: a két évvel ezelőtti bajnokcsapatban rendre ő teljesített meccsről meccsre a legjobban, tehát tudva levő róla, hogy ha jó formában van, akkor húzóembere tud lenni csapatának.

(Adatok forrása: instatfootball.tv)