LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

InStat: Vasas – DVSC

instatborito2

Mielőtt még összefoglalnánk szöveges formában a tegnap esti Vasas – DVSC mérkőzést, tekintsük át az összecsapás fontosabb számadatait, azaz jöjjenek a statisztikák, az InStat adatok. Lássuk, hogy a számok is gyenge színvonalú mérkőzést mutatnak-e…

vasasstat

Sok, mostanában lejátszott mérkőzésünkhöz hasonlóan ezúttal is nálunk volt kevesebbet a labda, bár minden bizonnyal ebben azért most közrejátszik az a nagyjából harminc perces emberhátrány, mert addig szabad szemmel is jól láthatóan mi birtokoltuk többet a labdát. Nagyon beszédes adat a kapura lövések száma: eleve a hét kísérlet is nagyon kevés (a hétvégi meccsen csak Takács Tamás próbálkozott ennyiszer), de az az egyetlen kaput talált egyenesen borzalmas adat. Egyedül Bódi Ádám találta el a kaput, egy 56. percben, szélről elvégzett szabadrúgást követően, amit könnyedén húzott le Nagy Gergely… Érdekesség még, hogy a hétvégi meccshez képest hajszálnyival többet passzoltunk, viszont a pontosság mértéke már elmarad a PAFC ellenitől. A párharcok tekintetében nem volt gond az adatok alapján.

instatvasas

És hát akkor kedvenc értékmérő pontszámunk, az InStat Index. Nálunk Verpecz kapta a legmagasabb értékelést, igaz nem sok dolga akadt, de például Müller távoli löketét szépen védte, illetve Novák ziccerénél jól zárta a szöget. Szintén jónak mondható, 200 fölötti értéket kapott Kulcsár, aki már emberhátrányban állt be, és a kontrák miatt volt fontos szerepe. Horváth ziccerénél ő harcolta ki magát a helyzetet, kevés párharcából pedig egy kivételével mindet megnyerte, ezért a magas pontszám. A többiek mellett már jócskán átlagos, vagy átlag alatti számokat látunk. A legszembetűnőbb változást Szakály esetében tapasztalhatjuk, akinek hétvégi 90%-os passzolási pontossága ezen a meccsen 69%-osra romlott. Illetve én még pozitívumként kiemelném Jovanovicsot, aki szintén Szakályhoz hasonló pontossággal passzolt, de egyrészt neki nem ez az elsődleges feladata, másrészt az egész mezőnyben ő vállalta fel, és nyerte a legtöbb párharcot. A Vasas oldalán Korcsmár kapott magas InStat Indexet, belső védőhöz mérten szokatlanul sokat passzolt, ráadásul a számok alapján magas pontossági mutatóval, illetve ne feledjük, Tisza helyzeténél ő blokkolta a lövést.